Da li su cene bitkoina i zlata korelirane? | BA.concellodemelon.org

Da li su cene bitkoina i zlata korelirane?

Da li su cene bitkoina i zlata korelirane?

Bitcoin je pod nazivom "digitalni zlato ', ali da li to znači da dva tržišta ponašaju slično?

Ovaj odnos je bio vrhu umu analitičari već neko vrijeme, kao što je medijska pokrivenost je često zagovarao ideju Bitcoin je novi 'sigurno utočište' imovine.

Ali, dok su neki tržišni promatrači tvrde da postoji korelacija između Bitcoin i zlata, članovi digitalnu valutu trgovanja zajednice ne slažu. Osim toga, neki su prikupljeni podaci smatraju pokazuje taj odnos je spekulativna u najboljem slučaju.

Iako Bitcoin i zlato su često prikazuju značajan korelacija u vreme makroekonomske krize, ovaj odnos je često oborio jednom tržišnim uvjetima vratiti u normalu.

Tim Enneking, predsjednik kriptovaluta investicionog menadžera EAM, na primjer, rekao CoinDesk:

"Postoji zapravo vrlo malo korelacija kada uzmete iz geopolitičkih događaja koji su se vozili cijene za sve gore ili dolje."

Sticanje smisleni uvid u odnos između Bitcoin i zlato zahtijeva gleda u tržište korelacija, on tvrdi.

"Kada ukupnog tržišta korelacija je visoka, tako da je korelacija za ovaj par, barem nedavno", naveo je on. "Kada ukupne korelacija je niska, tako da je korelacija između ova dva."

Petar Zivkovkski, direktor operacija za Bitcoin trgovačke platforme Whaleclub, otišao je korak dalje, navodeći da je njegova firma ima tek treba da prepozna "značajna statistička povezanost" između Bitcoin i zlata.

On je dodao:

"Bilo kakvu direktnu ili inverzna korelacija tokom određenog vremenskog perioda je, po našem mišljenju, čista slučajnost."

Tvrdnje poput ovih mogli sipati hladnu vodu preko nade mnogih učesnika na tržištu koji žele dva sredstva za povezivanje pouzdano.

Analiza korelacije

Dok je kretanja cijena Bitcoin i zlata su otvorene za interpretaciju, što bolji uvid u relevantnom tržištu podataka može pomoći čitateljima razviti više dobro informirani gledišta.

Analiza istorijskih podataka o tržištu koje je sproveo ARK Invest Chris Burniske propalih za ilustraciju jaka veza između njih.

Burniske analiza je pokazala da kada se ispituje na tjednoj bazi, na godinu dana valjanja korelacija Bitcoin i vraća zlato je bio pozitivan za gotovo cijeli period od 30. Decembra, 2011. Godine, i 20. Juna, 2014. Godine.

Međutim, ova korelacija u prosjeku 0,14 periodu, što ukazuje na prilično slab odnos.

Dok je koeficijent korelacije 1 bi ukazivali njihova povratka slijede jedni druge savršeno, korelaciju nula bi značilo da nema veze na sve. S obzirom da je brojka od 0.14 je prilično blizu nule, to ukazuje na vrlo klimavim odnos između povratka zlata i Bitcoin.

27. Juna 2014. Godine, valjanje godinu korelacija između Bitcoin i zlato je postao negativan, borave na taj način za gotovo cijeli period između onda i 24. Juna, 2016. Godine.

Korelacija u prosjeku -0.20 u to vrijeme, još jednom da nije ilustraciju jaka veza između njih.

Kada analiziran je na mjesečnoj osnovi - uzimanje podataka iz prvog petka svakog mjeseca, korelacija je pozitivna za gotovo sve periodu od 6. Januar, 2012, i 6. Juna, 2014. Godine.

Tokom tog vremena, korelacija između zlata i Bitcoin je ponovo bio slab, u proseku 0.13.

4. Jula 2014. Godine, odnos između dva je postao negativan, i ostao na taj način za većinu preostalog vremena do 3. Juna, 2016. Godine.

Odnos između zlata i Bitcoin je postala malo jača tokom vremena, u proseku -0.21.

Na ovom nivou, korelacija između dva i dalje nije bilo značajno.

Veličina tržišta, dinamika

Objašnjavajući niske korelacija između Bitcoin i zlato, stručnjaci na tržištu ukazao na oba veličine različite tržište i tržišne dinamike dva imovine.

Zivkovski opisao tržište bitcoin kao "sitne" u odnosu na tržištu zlata, ističući da je "potražnja potrebno voziti cijene zlata" je mnogo veći nego što je potrebno za jačanje Bitcoin.

Max Boonen, osnivač tržišta za kavu B2C2, dao sličnu izjavu, rekavši CoinDesk da je tržište "premala" da se ponaša kao što je stariji, zreliji tržištu zlata.

Stručnjak za tržište Arthur Hayes, suosnivač i izvršni direktor Bitcoin poluga trgovačke platforme BitMEX, takođe istakao prevalencija "retail derivata proizvoda kao što su ETF-ovi" koji postoje na tržištu zlata kao utiču na njeno kretanje cijene. Trenutno, postoje dva ETF bitcoin-based koji čeka odobrenje regulatora.

Blockchain tehnologija firma SolidX announced12th jula da je imala fileda izjavi za registraciju, a vlasti su također razmatra ETF predloženi od strane investitora Cameron i Tyler Winklevoss.

Rising Bitcoin usvajanje

Dok je tržište za zlato je daleko veći - i zrelije - od toga Bitcoin, digitalne valute uživa u porastu usvajanje.

Transakcija volumen agregata transakcija Bitcoin-a je značajno raste od kraja, a ljudi postaju sve otvoreniji za isprobavanje digitalne valute, rekao je Joe Lee, osnivač derivata trgovačke platforme Magnr.

Kao veći broj učesnika na tržištu prihvate Bitcoin, cijena digitalne valute će gurati veći u vrijeme kada zlato ne, rekao je algoritamski trgovac Jacob Eliosoff CoinDesk.

Na primjer, ako je glavna institucija usvaja bitcoin, to će utjecati na cijenu digitalne valute, istakao je on. Međutim, malo je razloga za vjerovati razvoj će utjecati na cijene zlata.

Prošlosti koja, Eliosoff napomenuti da Bitcoin je vjerovatno da odgovori na pozitivne tehnička dostignuća, kao što je rješavanje dugogodišnjeg pitanja o tome kako mreža upravlja veličine transakcije blokova.

"Vremenom smo trebali vidjeti manje dramatičan Bitcoin naslove, s njegova cijena kreće sve više i više u skladu sa drugim robama fiksnim snabdijevanje", predviđa on, zaključivši:

"Kladim se da je to mnogo godina i veliki porast cena daleko."

PricesGold

Povezane vijesti


Post Cijena

Bitcoin cijena i dalje miran nakon Bitfinex Hack-a

Post Cijena

Bitcoin Cene Down Kao Mt. Gox Concerns eskalira

Post Cijena

Cena Bitcoin Tops $ 1,000 Za najduži rast u istoriji

Post Cijena

Bitcoin cijena padne ispod 600 dolara Kako se Brexit nada Falteru

Post Cijena

Prodaja i kratko: Bitcoin trgovci se pripremaju za moguće viljuške

Post Cijena

Bitcoin skuplja od dva meseca do najviše 1000 dolara

Post Cijena

Japan: Novo srce bitkoina

Post Cijena

Bitcoin cena oštro proticanje od 400 dolara

Post Cijena

Jedan od bitkoinih velikih fondova prodaje se pred Odlukom ETF-a

Post Cijena

Od najgore do prve: Bitcoinova cena Završava 2018 na vrhu

Post Cijena

2018 bi mogao biti najbolja godina u Bitcoin-u

Post Cijena

Bitcoin cijena testira 460 dolara, ali ne uspije na usponu