DigitalBTC umanjuje negativan gotovinski tok u Q3 izvještaju | BA.concellodemelon.org

DigitalBTC umanjuje negativan gotovinski tok u Q3 izvještaju

DigitalBTC umanjuje negativan gotovinski tok u Q3 izvještaju

Niska cijena Bitcoin počinje da kucaju pokrila digitalBTC finansijama, prema najnovijim regulatornih podnošenje kompanije.

Firma Australija-based izvijestio US $ 4.36m novčane rezerve u svom izvještaju Q3, zajedno sa oko 8.800 BTC čeka likvidacija, koji je trenutno valuedat skoro 3,37m $.

Međutim, zbog ulaganja u rudarske opreme i činjenicu da je firma drži značajan dio svojih miniranih Bitcoin, kompanija je ostvarila operativni gubitak od $ 261.000.

Uprkos brojke, kompanija se umanjuje efekat kratkoročnih fluktuacija cena na svoje poslovanje i dalje ima svoj učinak je "robustan".

Za razliku od većine Bitcoin kompanija Digital CC Limited je javna kompanija, trgovanje na australijskoj berzi (ASX) kao "digitalBTC '. To ga čini je jedini veliki rudnik uz obavezu da daju takve informacije, dajući autsajderi rijedak uvid u unutrašnje rada Bitcoin rudarske kompanije.

Pored svojih rudarskih radova, digitalBTC je u procesu proširenja u potrošača prostor sa novim proizvodima iz svoje digitalXbrand.

DigitalBTC umanjuje kratkoročnih fluktuacija

DigitalBTC izvršni predsjednik Zhenya Tsvetnenko bio optimističan o performansama kompanije, rekavši:

"Dok je kompanija ukazuje na kretanje USD / Bitcoin cijena tokom kvartala, fluktuacije cijena ni na koji način uticati osnovni ugrađen platni sistem Bitcoin."

On je jasno da kompanija nije negativno utiču takve oscilacije u kratkom roku:

"Kratkoročno fluktuacija ne utječu na naš dalji napredak, a mi smo dobro finansirani da rade naš posao i rade na ostvarivanju naše kratkoročne ciljeve oko upravljanja našim rudarskih kapaciteta i pokretanje naše vrhunske softverske proizvode."

Tsvetnenko je opisao platnog prometa Bitcoin kao "istinski remeti tehnologije".

Growing Bitcoin cache

Kompanija je objavila rudarstvo ukupno 6.140 BTC u trećem kvartalu 2014. Godine, čime je kumulativni Bitcoin Holdings 8.500 BTC od 30. Septembra.

DigitalBTC ukazuju da značajan Bitcoin rudarskih radova je počelo samo nekoliko mjeseci ranije, stvarajući oko 7.200 BTC u 3,5 mjeseci vodi do njegove prethodni izvještaj 30. Juna.

DigitalBTC je sada miniran gore od 13.340 BTC-a, koji je započela sa radom manje od prije sedam mjeseci.

Kompanija je likvidirano 6.290 tih kovanica kroz trgovinu stolu, donosi prihod od $ 3,2. Prosječna prodajna cijena u periodu bio je $ 510 po Bitcoin - znatno viša od cijene u vrijeme pisanja.

Bitcoin je od kraja avgusta trgovanju na ispod $ 500 cijene, i iznosi danas oko $ 382 po novčić.

Obim bitkoine trguje kroz trgovinu stolu kompanije u trećem kvartalu je rast od oko 36% u odnosu na brojke u junu.

U svom izvještaju, DigitalBTC također spomenuo je nedavno objavila dealto nabavi jeftinije električne energije, što je rezultiralo 40% jeftiniji snage preko polovine zahtjeva u firmi. Kompanija je najavila dogovor krajem avgusta, rekavši svoj novi Islandski rudarski centar će biti pogonjen 100% obnovljivih izvora energije kod znatno nižim cijenama nego ranije.

Kompanija je također prijavio kupovinu dodatnih BitFury rudarskih hardver u vrijednosti od $ 1,14, koja je povećala rudarske kapacitete za oko 90%.

Ulazak u potrošača prostora

Dok primarni fokus digitalBTC u proteklih dva kvartala bila o rudarstvu, kompanija je također jasno da je jedan od njegovih ciljeva bio je da se razvije i pokrene potrošački orijentiran proizvoda.

Dva od ovih proizvoda već izbačena digitalBTC novi brand potrošača, Digitalx.

Prva nova ponuda je Digitalx Pocket, Bitcoin plaćanja platformu sa mobilnih i web novčanike. Korisnici mogu unaprijed upisati sada, do neposredne lansiranja platforme.

Digitalx Minsty, rudarski i platformi za trgovanje, je drugi proizvod široke potrošnje firme. Minsty je dizajniran kako bi se omogućilo korisnicima da u zakup rudarske bunare kompanije, ili koristiti vlastite opreme, mina raznih cryptocurrencies, sve uz podršku integrirani platformi za trgovanje.

Pored toga, Digitalx Direct je odredba likvidnost platforma dizajnirana za različite Bitcoin poslovanja, u rasponu od ATM operatera hedge fondova.

A Digitalx API je u radovima, koji bi trebao omogućiti third-party developerima da integrišu usluga firme na njihovim platformama. DigitalBTC lansiranja kupaca za Digitalx Direct je Global Advisors Bitcoin investicioni fond (GABI) - a kriptovaluta hedge fond - koji je svoj prvi Bitcoin investicija preko digitalBTC prošlog mjeseca.

PricesDigitalBTCDigitalX

Povezane vijesti


Post Cijena

Kupi Bitcoin, direktor kompanije PwC Fintech govori Fordham studentima

Post Cijena

Bitcoin cijena se vraća na tržište kao trgovci Brace za Bitfinex News

Post Cijena

Valute na bazi broja ne čine ljudsku prirodu

Post Cijena

Blockchain Low među korporativnim investicionim prioritetima, PwC Finds

Post Cijena

Cai-Capital otvara Britansku imovinu stranim kriptocurrentnim investitorima

Post Cijena

Prodaja i kratko: Bitcoin trgovci se pripremaju za moguće viljuške

Post Cijena

Bitcoin Halving 2018: hoće li cena porasti ili pasti?

Post Cijena

Nakon dvogodišnje visoke, će bitkoinova cena porasti ili pasti?

Post Cijena

Bitcoin krši $ 750, ali se bori za postavljanje novih 2018

Post Cijena

PwC FinTech Lead se pridružio pokretanju Blockchain-a Vaga

Post Cijena

Zašto predviđam $ 650 bitkoin u 2018. godini

Post Cijena

Dvostruki standardi: dolazna potporna interoperabilnost blokchain-a