Direktor PwC: Impact Blockchain mogao je stvoriti pobjednike i gubitnike | BA.concellodemelon.org

Direktor PwC: Impact Blockchain mogao je stvoriti pobjednike i gubitnike

Direktor PwC: Impact Blockchain mogao je stvoriti pobjednike i gubitnike

Globalne profesionalne usluge gigant PricewaterhouseCoopers (PwC) postala je najnovija velika imena firmi da svoje blockchain ponudu usluga javnog ovog mjeseca predstaviti rješenje portfelj dizajniran da se poslovne klijente od ideje do iteracije dok istražuju tehnologije u razvoju.

PwC blockchain Solution Portfolio, paket od 12 usluga u cilju rasponu ciklus analize u toku u velike finansijske firme, ima elemente fokusiran na obrazovanje, evaluacije i, na kraju, poticanje suradnje između PwC klijenata i partnerima.

Dalje, obim ponude je poznat kao svoj debi dolazi u trenutku sve veća konkurencija među glavnim firmama profesionalne usluge, uključujući Deloitte, Ernst & Young i KPMG - od kojih su svi traže za pružanje usluga rastućem tržištu blockchain.

U intervjuu, direktor PwC FinTech Jeremy Drane proširio na PwC novu ponudu, objašnjavajući kako je usmjeren da pomogne kompanijama shvatiti veličinu i obim onoga što bi moglo biti u narednim prekida financijskih usluga rezultat utjecaja blockchain a.

Drane nastojao pozicionirati PwC kao jedinstven među konkurentima za njegovu sposobnost da pomogne klijentima analizirati svoje poslovne procese tako da oba mogu razumjeti potencijal tehnologije i inovacije u koraku sa tržištem.

Drane rekao CoinDesk:

"Ako je ovo remeti tech, to znači da će biti pobjednici i gubitnici. Neki ljudi u lancu vrijednosti će biti bez posla."

Portfolio, PwC je rekao, bio je sačinjen na osnovu dvije godine internih istraživanja, a prema Drane, ovo istraživanje je izgrađen u DeNovo, bazu podataka od 1.000 Bitcoin i blockchain pružaoca usluga koji ima za cilj da pomogne u obrazovnom procesu klijenta.

Drane opisao usluga, kao vrijedan u ovom okruženju s obzirom što je nazvao "značajnim hype" i "nedostatak supstance" prikazati neki dobavljači ekosistema, i pozicioniran PwC kao neophodan vodič za korporacije traže da istraži industriji.

PwC zaključak, Drane rekao je da postoji samo mali broj industrije koje mogu isporučiti rješenja izgrađen na tehnologiji.

"Kada se skidaju hype, industrija nije ni približno kao raznolik kao što biste željeli", rekao je Drane.

Intervjua slijedi značajan niz od najavama iz PwC, koji je nedavno otkrio partnerstva s industrijom startupe poput Blockstream, Digital Asset Holdingsand Eris Industries.

Stratešku prednost

S obzirom na trenutnu klimu, Drane opisao partnerstva PwC industrije kao ključnog vrijednost dodati za blockchain Solution portfelja.

Drane rekao da je, kao rezultat toga, PwC će biti u mogućnosti da se uključe svoju tehnologiju partnera u ime svojih klijenata, što zauzvrat, bi omogućilo PwC da bolje osmisliti front-end, middleware i brzu izradu prototipova rješenja koja nudi u svom portfelju.

"Vi imate direktnu vezu sa liderima tih kompanija i to je važno. Te kompanije su preplavljeni sa kompanijama koje žele da rade stvari i morate biti sigurni da ste prema vrhu u smislu prioritet", rekao je Drane.

On je isto tako uokviren Blockstream, Digital Asset Holdings i Eris kao kompanije koje pružaju PwC uz mogućnost da se u potpunosti obuhvati ponude dostupne na današnjem tržištu blockchain. Svaki, kako je rekao, služi "određenu svrhu" u smislu kako su njihove usluge povećati svoju ukupnu portfelja.

Na primjer, dok je opisao Eris kao "švajcarski nož u blockchain", on je pohvalio Blockstream za svoje osoblje sadrži mnoge od najboljih programera Bitcoin ekosistema.

"[Blockstream] želi izgraditi, tako da kada imate posla s angažmanom Blockstream, donose sve ove godine radili na Bitcoin. Iz tog aspekta, oni mogu uzeti na mnogo teških dizanje i to možemo učiniti integracije, sigurnost i korisnički doživjeti [preko saradnje] ", rekao je on.

Poređenja radi, Digital Asset Holdings, rekao je on, više fokusiran na inovacije financijskih usluga i rješavanju problema za postojeće izvršilaca, i mogu pomoći klijentima o ovim pitanjima efikasnije nego drugim partnerima.

Ipak, Drane rekao partnerstva su dokaz namjere PwC da izbegne takmiči sa inovatorima u blockchain industriji.

"Mogli smo stvorili PwC-brendirani blockchain suite, ali takav pristup izgleda kao, na start-up, da bismo završili u konkurenciji sa njima", rekao Drane, dodajući:

"Željeli smo da se osigura način izgrađena našu ponudu da pomogne razvoju ekosistema."

Interoperabilnost zabrinutost

Još jedno pitanje suočava finansijske firme u razvoju blockchain PoCs je da li će tek biti interoperabilni dugoročno s obzirom na različite konsenzus algoritmi koriste blockchain provajdera tehnologije.

Potencijalni PwC klijentima, na primjer, može biti u početku neizvjesno da li će se graditi na otvorenim javnim mrežama kao što je bitcoin blockchain, više permissioned alternative kao što su Ripple, ili da li su potrebna prilagođene rješenja. Nadalje, niz provajdera pokretanja pojavili su se, svaki sa svojom tezom o tome kako je vjerojatno da će doći do ove evolucije.

Komplikuje razvoj je da PwC ne vjerujem da će biti jedan blockchain ili konsenzus sistem koji dominira na tržištu, rekao je Drane. Umjesto toga, on je rekao, određene procese će gravitirati javnim blockchains, a drugi će vjerovatno biti kreiran privatnih sistema, u zavisnosti od potrebe.

Prepoznajući potencijalnih komplikacija, Drane zove interoperabilnost "ogroman" pitanje okrenuta industriji, ali onaj koji je govorio na ključne kompetencije svojih partnera Blockstream. Svježe off $ 55m u Serije A finansiranja, Blockstream traži da se razvije projekt pod nazivom sidechains koji je dizajniran kako bi se omogućilo digitalne imovine za kretanje između blockchains.

Drane je rekao da će interoperabilnost pitanje biti ključ za financijske revizore, koji će biti zadužen za potrebe da razumiju transakcije utjecaj između sistema blockchain osnovi.

"Zamislite da je od 1. Januara do digitalni imovine je na Ethereum blockchain. Zatim, zamislite da sjedi na Tendermint blockchain 31. Marta. Kao revizora, šta to znači?" pitao Drane.

Drane rekao da provenijencije, ili lanac starateljstvo nad imovinom, će postati važan kao tražiti revizori razumjeti kako digitalne imovine potez, i šta to znači za njihove klijente.

"Ne možemo da radimo svoj posao, ako ovo pitanje interoperabilnost nije prednje i centar", rekao je Drane. "To je od suštinske važnosti za svet u kojem imate digitalne imovine."

Tržište prepreke

Što se tiče da li vjeruje da će blockchain PoCs se razvijaju u PwC ćete na tržištu u 2016. Godini, Drane je manje jasno.

Drane rekao da je, po njegovom mišljenju, poslovni elementi finansijskih kompanija ne može biti potpuno opremljena da shvate profit-i-gubitak (P & L) utjecaj pokretanja usluga blockchain-based, što može zadržati njihovu sposobnost da ispuni interne odobrenja.

"Na kraju krajeva, koliko god oni žele da se nešto inovacija tim je izgrađen, ima toliko kontrole i ravnoteže, bilo da je upravljanje rizicima, propis ili imaju poslovne osoba potpiše, takve stvari jednostavno nisu uradi ", rekao Drane.

Sve, Drane rekao, vidi tehnologiju koja se koči nedostatak razvoja u drugim internim procesima na finansijske firme.

"To nije tehnologija stvar, dobijamo dobro. Dobijamo dobar na tehnologiji pitanje. To je strategija i poslovnih pitanje i uvučen u te stvari su upravljanje rizicima i regulacije", objasnio je on.

U tom svjetlu, Drane gleda na blockchain kreće sporije na tržištu, uz firmi koje žele da ga iskoriste za interne procese kao najočitiji prve jedinice, a da je tehnologija dobavljača koji mogu olakšati ovaj proces može biti rani pobjednici.

Drane također objasnio da PwC radi na implementacijama blockchain tech za svoje procese, ali je odbio da komentariše dalje.

Drugdje, on je tražio da postavite tranzicije koja bi se doveo na po tehnologiji kao onaj koji će trajati godinama, zaključivši:

"Mislim da ćemo vidjeti neke [interne aplikacije] početi da se preseli u skali. Ali, ako govorimo o restrukturiranju prebijanja i poravnanja, to će potrajati dugo vremena."

Povezane vijesti


Post Cijena

Grafikoni: Određivanje idealne veličine bloka za Bitcoin

Post Cijena

Valute na bazi broja ne čine ljudsku prirodu

Post Cijena

Analiza: Oko 70% bitkoina nepotrošenih šest meseci ili više

Post Cijena

Da li su cene bitkoina i zlata korelirane?

Post Cijena

Bitcoin skuplja od dva meseca do najviše 1000 dolara

Post Cijena

Bitcoin cena pada 1000 dolara posle udvostručenja za 7 dana. Šta dalje?

Post Cijena

Bitcoinova cijena je skoro prešla 1000 dolara

Post Cijena

Bitcoin cijena mogla da dostigne $ 98.5k Say Wall Street analitičari

Post Cijena

Dvostruki standardi: dolazna potporna interoperabilnost blokchain-a

Post Cijena

Izveštaj o cenama u julu Bitcoin: Ispunjenost povjerenja 2018. Visoke ocene prepolovljene

Post Cijena

Sa Vulcanovim projektom, PwC želi banke da se osvrnu na Bitcoin

Post Cijena

Bitcoin Freefall: Cene padaju skoro 200 dolara za 1 sat