Dve riječi koje objašnjavaju cijenu Movements of Bitcoin | BA.concellodemelon.org

Dve riječi koje objašnjavaju cijenu Movements of Bitcoin

Dve riječi koje objašnjavaju cijenu Movements of Bitcoin

Cijena Bitcoin porastao je juče nakon vijesti da će PayPal integrisati digitalnu valutu u svoje usluge za trgovca. Međutim, cijena je i dalje gube oko 50% u odnosu na početak godine.

Svi u Bitcoin prostor sada traži odgovore zašto je pricehas pao toliko od svojih $ 1.100 vrhunac u decembru 2013. U nedostatku bilo kakvih novih konkretnih informacija, najjednostavniji odgovor je najbolji, a može se sažeti u dvije riječi : alokacije sredstava.

Jednostavno rečeno, bilo je bolje mjesto za ulaganje, jer je cijena počela potapanjem od relativno visoke u junu i julu.

U nastavku je grafikon Bitcoin cijene, jer je dostigao tako visoko, u odnosu na konkurentske klase imovine:

Kao što možete vidjeti, S & P 500 (narančaste), Dow 30 (žuta), a američki dolar (crvena) su sve nadmašila Bitcoin od juna, ali to je stvarno bio slučaj cijele godine, kao što je S & P je 8,8% u odnosu do danas, a Dow je do 4,67% od početka godine.

Drugim riječima, tokova novca u kojoj se može povećati, i prodaja rađa više prodaje u onome što čini klasičnom negativne povratne sprege. Kao Bitcoin čuva ide niže, doći će do više prodaje, posebno među trgovcima i rudara.

Prevladavajući stav je "zašto bih se ja danas držati ako će to biti vrijedno sutra manje?". To će i dalje biti stav do odgovarajuće zaštite od rizika javlja koristeći različite derivate ili cijenu Bitcoin ide u održivi uzlazni trend.

USD vs Bitcoin

U nastavku je pet godina grafikon američkog dolara i, kao što vidite, to je postizanje nove maksimume:

Američki dolar je znatno nadmašio Bitcoin od juna i jula. U stvari, američkog dolara i Bitcoin treba negativnoj korelaciji jer se takmiče sredstva i "alternativnih" oblika valute.

Postoje mnogi razlozi za snagu američkog dolara, uključujući:

  1. Kraju QE (kvantitativnog popuštanja) od strane Federalnih rezervi u oktobru i percepciji povećanja kamatnih stopa u SAD-u.
  2. Percepcija jake domaće privrede.
  3. Novac priliva iz evropskih zemalja i njihove ekonomije su još jednom pokazuje znake ugovaranja.
  4. Novac priliva od funtu sterlinga. To bi moglo da su u vezi sa zabrinutosti Škotski secesiju iz Velike Britanije, koja nije na kraju samo napred.

Ako je američki dolar slabi da bi trebalo biti pozitivno za Bitcoin.

Budući izgled

Ako korekcije berze dogodi, novac outflowing od akcija će tražiti druge klase imovine dodijeliti. Dakle, novac mogao teći prema imovina pod učinkom, kao što je Bitcoin, tržišta u razvoju i tvrdih i mekih roba.

Neki u Bitcoin zajednici su spekulisali da je Alibaba IPOhas bio jedan od razloga za pad cene. To bi moglo da se vidi kao pozitivan, međutim, kao i svi oni koji su se izdvojile akcije na $ 68 će vjerojatno prodavati svoje dionice nakon što je dobit 32% vrlo brzo i taj novac koristiti negdje drugdje.

Postoji staro pravilo na Wall Streetu, kao što je istaknuto u Joe Granville knjizi Nova strategija Daily Stock Market Timing za Maximum Profit: "Zalihe ne raste u cijenu, osim ako je potražnja veća potražnja se mjeri u obimu i na taj način volumen mora prethoditi cijenu. ".

Volumen i općenito prethodi vijesti, kao što to čini cijenu. Ako ste u potrazi za silazni trend na kraju, pazi na volumenu. Ako vidite da raste (uz cijenu) na dobre vijesti od akumulacije je počela.

Da biste prekinuli blagovremeno napomenu, ako pogledamo Bitcoin sezonalnosti, period koji počinje u oktobru je vidio porast cijena u prethodnim godinama. Možda je to jedan obrazac vidjet ćemo ponoviti i ove godine.

Odricanje od odgovornosti: Stavovi izraženi u ovom članku su stavovi autora i ne predstavljaju nužno stavove, i ne treba pripisati, CoinDesk.

Cijene

Povezane vijesti


Post Cijena

Mt. Gox zaustavlja SVE Bitcoinove povlače, prati pad cene

Post Cijena

Bitkain rast cijena objasnio je insajderima industrije

Post Cijena

Glasine Brexit ne uspijevaju povećati tržište kao bitkoinsku cijenu stabilno od 420 dolara

Post Cijena

Mt. Gox Bitcoin cena pada na 300 dolara, prošle post-kineske niske

Post Cijena

Ex-JPMorgan trgovac Objašnjava zašto je cena od 440 bito koka preneta

Post Cijena

Ne krivite bitkoina za ludilo muškaraca

Post Cijena

Bitcoins Twitterati reaguje na pad cijene

Post Cijena

Bitcoin Shopping List ima za cilj podizanje svesti o visokoj ulici

Post Cijena

Jedan bitkoin je vredeo više od unce zlata danas

Post Cijena

Cai-Capital otvara Britansku imovinu stranim kriptocurrentnim investitorima

Post Cijena

PwC: Cryptocurrencies će kreirati tržišta na tržištu

Post Cijena

Bitkain cijene Spikes uz pozitivne PayPal vijesti