Ex-JPMorgan trgovac Objašnjava zašto je cena od 440 bito koka preneta | BA.concellodemelon.org

Ex-JPMorgan trgovac Objašnjava zašto je cena od 440 bito koka preneta

Ex-JPMorgan trgovac Objašnjava zašto je cena od 440 bito koka preneta

Daniel Masters je bivši šef za trgovinu električnom energijom na JP Morgan i direktor hedge fonda Jersey-based, Global Advisors Bitcoin investicioni fond Plc.

U ovom članku mišljenju, Masters govori o predstojećem prepolovljen nagrade na Bitcoin mreže, nagađa o tome kako ove godine to može uticati na cijenu digitalne valute.

28 Nov 2012 bio je spor vijest dana.

Došlo je do pomračenje, drugi te godine, i to je bio prvi dan od 1990. Godine da je NYPD prijavio da niko nije pucao, izboden ili smanjen u New Yorku. Nije bilo mnogo prijaviti. I dok novinari diljem svijeta tražili za kuglu, jedna mala priča išli otvorene - nagrada za rudarstvo blok na bitcoin blockchain upravo prepolovljen.

Počevši od 9 jan 2009, kada je bitcoin blockchain inicirao, svako od 209.999 blokova miniran - stvorio po stopi od oko jedan svakih 10 minuta, u neprekinutom 24/7 operacija - privukao nove, autonomne stvaranje od strane mrežu sama od 50 novih, nikada ranije nisam video, bitcoin.

Mnogo se promenio od 2009. Prvi blok miniranim imao jednu transakciju (posebne "Coinbase" transakciju koja snima nagrada) i nijedna druga aktivnost. Do 2012. Godine, veličina mreže i aktivnost je znatno porastao, a bilo je 543 transakcija u "pre-prepoloviti" blok.

Sljedeći blok miniran, na visini od precizno 210.000 blokova, kao kodificirana godina ranije Satoshi Nakamoto, imao nagradu od 25 Bitcoin.

Pa šta?

Ništa posebno dogodilo. Međutim, nekoliko mjeseci kasnije, vrijednost Bitcoin dramatično povećao. Cijene su u stalnom porastu, kao odvajanje prišli su završili 2011. U 7 $, a porasla je na 11 $ do septembra 2012. Godine.

Visoke krpelj do aprila 2013. Godine bila je $ 259.

Prepolovljena očekuje

Nepotrebno je reći, Bitcoin je pokazala stomak-uzburkala volatilnosti u prošlosti i to meteorski uspon je ispunjen sa značajnim turbulencija. Ništa od ovoga zapravo mogu imati bilo kakve veze s prepolovljen. To je nemoguće odrediti da ovaj ili onaj način.

Ali čak i tako, bilo je sigurno bila izuzetna prilika da profitiraju.

Tako da sada, radujemo se narednih unaprijed odredio prepolovljen, na visini bloka precizno 420.000. Sjedimo na 408.138 u trenutku pisanja ovog teksta, sa sledećim očekuje ili oko 11. Jula 2016. Godine U tom trenutku je 25 BTC po bloku nagrada ponovo polovice prepolovljen, na 12,5 BTC.

Zanimljivo je razmišljati o tome da li ćemo vidjeti još jedan poskupljenja prate ovaj sledeći događaj. Uvjeren sam da neće biti vatromet na samom dan, i zaista postoji neki izgledi da će cijene rasti u unaprijed događaja, u potpunosti diskontiranjem efekat ispred vremena. Ja ne vidim da se to dogodi sada.

U ovom trenutku, vrijednost svih Bitcoin u opticaju je $ 6,7 milijardi. U staroj stopi od izdavanja, koji stavlja $ 575m novih kovanica u opticaju godišnje.

Cijene do sada u 2016. Godini bili relativno stabilna. To mi govori da postoji dovoljno nove investicije i realnom vremenu potražnja tako da odgovara stvaranje $ 575m novih kovanica. Očigledno je da ako je potražnja dolar veličine i dalje postoji, a vjerujem da hoće, da je cijena Bitcoin mora dovesti do ispuni.

Stopa popisa

Pesimiste i mrzitelji će - pored normalne kritike Bitcoin - kažu da je pad od $ 288 mil godišnje u ponudi ne bi imalo smisla u odnosu na popis 6,7 milijardi $. To nije način roba rade.

Samo mislim o onome što se dogodilo nedavno na tržištu nafte.

Samo uzimanje SAD-u, sada imamo više nafte i rafiniranih proizvoda u zalihama nego od početka zapisa, više od 2 milijarde barela. Ipak, cijena nafte je porasla za 60% od $ 25 nizak početkom godine.

OPEC je dao naslutiti da je proizvodnja nafte uveo na tržište više neće rasti. To će učiniti vrlo malo zaista promijeniti sliku inventar. To će ostati engorged.

Pa zašto masivni miting? Jer roba Cijena na stopu promjene inventara, a ne o popisu.

Kada Bitcoin umočen u cijenu u lipnju 2015. Godine, izjavio je da strasno cijene ne mogu ostati u 200s.

Ja sam isto tako uvjeren da je danas, po cijeni od 440 $ je, opet, preniska.

Ovaj članak izvorno pojavio na LinkedInand je ovdje ponovo objavljen uz dozvolu autora.

PricesGABI

Povezane vijesti


Post Cijena

Velika četiri računovodstvena preduzeća se sastaju da razmotre Blockchain Consortium

Post Cijena

Bitcoin cijena i dalje miran nakon Bitfinex Hack-a

Post Cijena

Nakon dvogodišnje visoke, će bitkoinova cena porasti ili pasti?

Post Cijena

Glasine Brexit ne uspijevaju povećati tržište kao bitkoinsku cijenu stabilno od 420 dolara

Post Cijena

Cena bitke je 500 dolara, povećanje od 50 puta u samo 12 meseci

Post Cijena

Bitcoin Cene prelaze $ 500 barijere na hit 20-mesečne visoke

Post Cijena

Bitcoin Freefall: Cene padaju skoro 200 dolara za 1 sat

Post Cijena

Bitcoin cena ocekuje $ 600 kao optimista povratnika

Post Cijena

Konsultantske firme se suočavaju s nedostatkom talenta dok se ponude blokiraju

Post Cijena

Bitcoin: Ovo nije isto kao iu 2018. godini

Post Cijena

Ko kupuje Bitcoin? Tražnja traje uz strahove viline

Post Cijena

Bitcoin Halving će aktivirati strah od nestanka