Gde će Bitcoin Cijene postati post-halving? | BA.concellodemelon.org

Gde će Bitcoin Cijene postati post-halving?

Gde će Bitcoin Cijene postati post-halving?

U periodu nakon Bitcoin-a "prepoloviti" 9. Jula, stručnjaci na tržištu su počeli da zauzmu pozicije o tome da li oni vjeruju cijena digitalne valute će porasti ili pasti u nedeljama i mesecima.

Long stvar rasprave u Bitcoin trgovanja zajednice, tržišni promatrači su bili predviđa događaj, na kome je broj novih bitkoine izdaje po transakciji blok smanjena je sa 25 BTC na 12,5 BTC, već godinama, te da je bio željan da seehow može utjecati na oba trgovanja i veći osećanja investitora.

Bilo koji strepnje su sada popustile, kao tjedan dana nakon promjene, odvajanje je mnogi vide ne-događaj u pogledu cijene ili ukupnog uticaja na mreži.

Dok je digitalnu valutu iskusili, po Bitcoin standardima, skroman pad nakon događaja (pada na $ 626,87 9. Jula, što je cifra koja je bila 5,7% ispod otvaranje cijenu), Bitcoin cijene su ostale relativno stabilne.

Od tada, cijene su nastavili da grade dobitke, diže na put ukupno pritiskom $ 668,75, i ide naprijed, mnogi tržište posmatrači ukazuju na dobitke će vjerovatno nastaviti.

Jačanje ispred?

Tržištu posmatrač Joe Lee, suosnivač i CIO digitalne valute trgovačke platforme Magnr, na primjer, očekuje da vidi "spor i stabilan" porast cijena kako bi se poklopio s novim povjerenje u sistem.

"[Odvajanje] predstavlja novi nivo zrelosti i stabilnosti u blockchain bitcoin", rekao je Lee CoinDesk.

Lee je rekao bilo dobit će vjerovatno biti odraz nove zahtjeve od onih koji nisu bili voljni da ulažu prije nego što se smatralo da je glavni događaj u kalendaru digitalne valute.

Arthur Hayes, suosnivač i izvršni direktor leveridžom Bitcoin trgovačke platforme BitMEX, identifikovana poseban izvor potencijalne Bitcoin dobiti ukazivanjem na nove makroekonomske probleme.

Dok su neki posmatrači rekao da Kina i "Brexit" potakli su ove aktivnosti, Hayes je rekao da vjeruje da Bitcoin da vidi naopako tržište poteze u bliskoj budućnosti kao rezultat Banke Japana (BOJ) monetarnih stimulansa.

Kao što je BOJ zapošljava dalje ublažavanja monetarne politike, a slabiji jen može pomoći dobitke goriva u Bitcoin.

"Tržišta su fokusirani na to da li će Japan uzeti savjet Bernanke i direktno unovčiti predloženi fiskalni stimulans Abe-sana", naveo je on. "Ukoliko se BOJ krenuti ovim putem, to će preplaviti globalnim tržištima s više slobodnog novca."

Blok rasprava

Bitcoin također mogli uživati ​​u nekim naopako na osnovu onoga što napredak zajednice čini ka rješavanju rasprave veličine bloka.

Trenutno, svaka transakcija blok Bitcoin ima maksimalni limit od 1 MB podataka, što je cifra koja je vokal komponenta zajednica je naveo je sprečavanje ili ograničavanje šire usvajanje potrošača.

Kong Gao, prekomorske marketing menadžer u Bitcoin trgovac Richfund, težio u ovo vrlo vidljive pitanje, govoreći CoinDesk da to nije tako veliki problem kao što neki mnogi vjeruju.

On je također naglasio svoju sklonost za fokusiranje na efikasnost blok umjesto veličine.

"Povećanje ne rješava problem, to je samo udaranje konzerve niz put", rekao je Gao. "Izrada blokova efikasnije je bolji područje bi trebalo usmjeriti našu energiju i diskusija ka."

Lee je takođe naglasio ključnu ulogu veličine rasprave blok bi mogao igrati u bitcoin zajednici, i kako se to može stvoriti nesigurnost za trgovce.

"Naše oči su na rast u osnovi potražnje sa sljedećim glavnim trgovinskim događaj kao spekulacije oko neizvjesnosti koje rasprave blok veličine. Uz tu kao dva jasna logora, tvrdnja je neizbježan", rekao je on.

Long opklade

Još jedan faktor koji bi mogao utjecati na Bitcoin cijene idu naprijed je špekulativno leverage trgovanja.

Petar Zivkovski, direktor operacija za Bitcoin trgovačke platforme Whaleclub, razgovarao sa CoinDesk o tome kako na tržištu aktivnost je malo ohladi sljedeće odvajanje. Čak i tako, spekulativne oklade su prvenstveno bika, naglasio je on.

"Long-kratke pozicije čini se da su stabilizirala oko 72% u korist čezne, ali većina od njih su zaostali čezne od ranije odvajanje", rekao je CoinDesk 14. Juna.

On je nastavio:

"Za pravi sredstvo vraćanja i rezolucijom od odvajanje događaja u odnosu na dinamiku tržišta, te zaostala čezne bi trebalo da zatvori, bilo kroz dug squeeze (oštar prodaje) ili pumpe mami trgovaca za zatvaranje na profit."

Dok je povećanje kratkoročnih cijena ne može biti predstojeći, tržište posmatrači rekao investitori bi trebali imati na umu da su cijene Bitcoin su uživali u stabilan, uzlazno kretanje tokom vremena.

Cijene

Povezane vijesti


Post Cijena

Bitcoin cena pada na 14 procenata Nakon Bitfinex Flash-a

Post Cijena

Bitcoinova cijena je skoro prešla 1000 dolara

Post Cijena

Da li je Crypto Asset Class konačno došao u svoje?

Post Cijena

Bitcoin Cijene porasle 15% za dostizanje Post Mt. Gox Crisis High

Post Cijena

Bitcoin cijena se vraća na tržište kao trgovci Brace za Bitfinex News

Post Cijena

Bitcoin Cene Down Kao Mt. Gox Concerns eskalira

Post Cijena

Atlas ATS uvodi 60-sekundnu zaštitu cijena za Bitcoin trgovce

Post Cijena

Bitcoin Cene prelaze $ 500 barijere na hit 20-mesečne visoke

Post Cijena

Da li su cene bitkoina i zlata korelirane?

Post Cijena

Jedan za sve? Citi, DTCC i PwC Talk Blockchain timski rad na konsenzusu 2017

Post Cijena

Bitcoin cena pada 1000 dolara posle udvostručenja za 7 dana. Šta dalje?

Post Cijena

Dva velika faktora vode vožnju bitkoinskim cenama