Grafikoni: Kako se bitkainova dominacija tržišta izaziva | BA.concellodemelon.org

Grafikoni: Kako se bitkainova dominacija tržišta izaziva

Grafikoni: Kako se bitkainova dominacija tržišta izaziva

S obzirom na svoj status kao originalni blockchain protokol, to bi trebalo biti iznenađenje da Bitcoin je dugo dominira na tržištu digitalne valute.

Po tržišnoj kapitalizaciji, to nadmašuje druge cryptocurrencies. Svoj prvi pokretač status i široko prihvatanje je (za sada) s obzirom Bitcoin dvostruku prednost efekta mreže i strmim barijere za ulazak, zadržavajući alternative na odstojanju.

Ali postoje dokazi da je ovaj dugogodišnji narativ može se mijenja.

Nedavni sukobi u bitcoin je razvoj zajednice je pružio rijetka prilika za alternative naglasiti njihovu vrijednost propozicija, pa čak i tvrde novih (kao što je kao hedge u vremenima u kojima budućnosti Bitcoin Čini nesiguran).

To je dovelo do zanimljiv, uočljivi trend. Dok je ukupan pita tržišta kriptovaluta raste veći, kriška Bitcoin je sve manji.

1. Bitcoin dominaciju pad

Najjasniji ilustracija efekta mreže Bitcoin je odnos tržišta Bitcoin-a u odnosu na tržišnu kapitalizaciju od svih drugih digitalnih valuta.

Najviše autoritativni izvor za ove podatke je CoinMarketCap.com, koji objavljuje svoje 'Bitcoin Indeks dominacije. Njegova trenutna vrijednost od 72% pokazuje da Bitcoin ima najniži postotak tržišnog udjela s obzirom da je počela statistike objavljivanje u aprilu 2013. Godine.

Ova analiza je ni na koji način beton, kao udio Bitcoin-a je umočen u trenucima stresa ranije. Pitanje je sada, međutim, ono što čini silaznog trenda.

Kao što je grafikon iznad pokazuje, Bitcoin je video broj oštrih perioda pada slijedi reverzija na zao. Ali podaci pokazuje da na tržištu može biti u trendu protiv 'Bitcoin Maximalism', ili ideja bitcoin će biti jedini dominantni blockchain u budućnosti.

2. 'Seeking Alpha'

Ipak, možda ne bi bilo fer da predloži opada udio koji Bitcoin tržište predstavlja konkurenciju protiv njegova vrijednost propozicija.

Digitalna valuta prostor je sama po sebi rizična, ali Bitcoin je i dalje najlikvidnije i poznati igrač u prostoru. Kao što je grafikon iznad pokazuje, međutim, alternativna tržišta kriptovaluta sada pružaju bolje vraća za investitore (barem kratkoročno)

Za investitora, Bitcoin je ROI se senci skorojevića cryptos koji valuacije su u porastu na raketni tempom. Pitanje za trgovce sada može biti, "Zašto rizičnog kapitala na tržištu bitcoin, kada druga sredstva su mnogo nagrada držati?"

3. Vrijednost propozicije

Ipak, velika razlika između prethodnog pad i sada je relativne snage drugih alternativnih protokola.

Nijedan može biti značajan nego ethereum, a blockchain imovine, etar, koji je postavlja nove maksimume svih vremena u posljednjih nekoliko sesija trgovanja. Ovaj skok je pratio vijesti krajem februara od 30-firme partnerstvu zove Enterprise Ethereum Saveza, a skoro dvije godine razvoja open-source.

Za razliku od mnogih drugih protokola, ethereum ima jasniju vrijednost propozicija po tome što je dizajniran tako da ne bude digitalnu valutu, ali je platforma za decentralizirano aplikacija baziranih na blockchain.

Sa tržišnu kapitalizaciju bliži $ 4 milijarde je ethereum dobija više likvidno tržište da je bolje bolje prilagođen za trgovinu i institucionalne firme počinju primjetiti.

Također primjetan je porast crtica. Iako analitičari cautionedthat su skeptični o povećanju imovine u vrijednosti, to je ipak dobio 200% u manje od mjesec dana, cementira se kao solidan broj tri na listi digitalne valute po tržišnoj vrijednosti.

Nejasno je da li je ovaj nedavni Bull Run je spekulativni cijenu balon ili revalorizacije na osnovu jake osnove, ali bi moglo signalizirati povoljan pogled na tržištu jake upravljanja protokol i plaćanje protokol koji ima anonimne transakcije.

4. Do desno

Iako postoji mogućnost budućeg ne dominiraju Bitcoin, to ne treba shvatiti kao negativnu konotaciju.

S obzirom na činjenicu da se svakodnevno do novih bitkoina, ukupna vrijednost svih Bitcoin-a nikada nije bila veća. Dok je sigurno neki kovanice su izgubljeni, spaljeni ili na drugi način ukloniti s tržišta, to znači da više novca nikada nije uloženo u Bitcoin.

Ali, ako jedna stvar je sigurna, nesigurnost na tržištu se imaju efekta, i stvaranje prilika za promjenu.

Cijene

Povezane vijesti


Post Cijena

Bitcoin cijena padne ispod 600 dolara Kako se Brexit nada Falteru

Post Cijena

Bitcoin cena Flirts sa 630 dolara kao trgovci Bet Long

Post Cijena

Bitcoin cijena i dalje miran nakon Bitfinex Hack-a

Post Cijena

Bitcoinova cena je iznad 1000 dolara, ali će to trajati?

Post Cijena

Prekid na putu? Zcash Eyes dobitak protiv Bitcoin-a

Post Cijena

Predsjedništvo Donalda Trumpa moglo bi se pohvaliti bitkominu

Post Cijena

Bitcoin cijena mogla da dostigne $ 98.5k Say Wall Street analitičari

Post Cijena

Glasine Brexit ne uspijevaju povećati tržište kao bitkoinsku cijenu stabilno od 420 dolara

Post Cijena

Bitcoin je napravio pauzu od bespaltne i srušio $ 800 danas

Post Cijena

Bitcoin Halving će aktivirati strah od nestanka

Post Cijena

Bitcoinova cena se prelazi iz opsega da dostigne 900 dolara

Post Cijena

Da li su cene bitkoina i zlata korelirane?