Grafikoni: Određivanje idealne veličine bloka za Bitcoin | BA.concellodemelon.org

Grafikoni: Određivanje idealne veličine bloka za Bitcoin

Grafikoni: Određivanje idealne veličine bloka za Bitcoin

Willy Woo je poduzetnik, investitor, trgovac i kriptovaluta entuzijasta.

U ovom gost komadu, Woo teži u na veličinu bloka, analizirajući grafikoni ponuditi roman odvesti na velikim raspravu Bitcoin-a. Na kraju krajeva, on smatra da postoji malo dokaza koji ukazuju na trenutnu mrežu zagušenja je fatalnu grešku.

Bitcoin posluje već osam godina, od ranih dana kada smo vidjeli samo nekoliko transakcija u svakom bloku, pa sve do danas, gdje su zbijeni pakuju blokova i zagušenja je norma.

Jedna od prednosti vidi zagušenja ovako rano u životu Bitcoin je smo dobili veliki skup podataka mreže pod opterećenjem. U ovoj studiji, mi ćemo pogledati transakcijske podatke Bitcoin da vidimo da li ukazuje na idealnu veličinu bloka (ako postoji čak i takva stvar).

Grafikon iznad pokazuje transakcija u sekundi na Bitcoin mreži tijekom vremena.

To je dnevnik grafikon koji pokazuje eksponencijalni rast kao prave linije, gdje mjehurići označavaju veličinu mempool Bitcoin-a (mislim da je to neka vrsta spremnika koji privremeno drži transakcije prije nego što se obrađuju).

Uprkos korisnici se žale da su blokovi su sada prepuna, i da je mreža preopterećenja, ovaj grafikon govori iznenađujuće priču. Dok vidimo po Q4 2016. Godine, mempool otok da se vršna opterećenja, mreže hvata se off-peak.

Mreža je u korak s eksponencijalnim potražnje.

Da, vidimo zagušenja, ali ne, mi se još ne okreću bilo značajnijeg obima transakcija zbog ovog zagušenja. Ako je to istina, mi bi ovo vide kao dole luk na našem dnevnik grafikonu umjesto našeg ravnoj liniji.

Ali to ne znači da nismo u neposrednoj blizini uskoro granice i naš luk daleko od prave linije vjerojatno će se dogoditi u nedeljama i mesecima.

Projektovanje potražnja

Možemo koristiti ovaj grafikon na projektu buduće transakcijske potražnje.

Kažu, do sljedećeg bloka nagrada halvingin 2020. Godine, može se očekivati ​​oko 20 transakcija u sekundi na mreži. Nakon što je predvidio 20 transakcija u sekundi do 2020. Godine, sada ću objasniti zašto je ovo vjerojatno neće biti istina.

Bitcoin mreža se uglavnom koristi kao skladište vrijednosti, ali do 2020. Godine, cijena nestabilnost Bitcoin treba da bude stableenough za to da se koristi kao valutu. Pretpostavljam onda ćemo vidjeti korak promijeniti nagore kao trgovci početi da ga koristite za opću trgovinu.

Nešto kao Lightning mreža (koja omogućava gotovo neograničene transakcije za troškove četiri obične transakcije) će otvoriti novih slučajeva upotrebe, kao što su microtransactions za IoT.

Dva Takeaways su da možemo koristiti ovaj grafikon za predviđanja, ali oni će važiti sve dok samo kao slučaj korišćenja Bitcoin ostaje ista.

Za sada je to prodavnica vrijednosti, u budućnosti bi moglo znatno proširiti.

Uzgred na 'kafu'

Korisnici Bitcoin mreže, a posebno poslove, govore nam da naknade su povećane do tačke u kojoj plaća za kafu i druge čak manje slučajeva korištenja (kao što je isplata oglasne mreže) nisu održivi više.

Argument je da Bitcoin gubi alat za opšte trgovinu, stoga Bitcoin mreža je u opasnosti od pada kao plaćanja prešli na jeftinije, konkurentnih alternativa cryptocurrencies.

Jasno vidimo da je eksponencijalni rast transakcija u sekundi nije preskoči. To nam govori 'plaća za kafu sa Bitcoin' use case, iako mnogo govori, je u suštini bio zanemariv aspekt mreže transakcija.

U suprotnom bismo mogli da vidimo u opadanju krivu. Mreža je u korak. To je srž korištenje slučaj je uvijek bio odašiljanje i osiguravanje visoke vrijednosti sigurno.

Kao što je ranije spomenuto će se to promijeniti, kao Bitcoin volatilnosti postane dovoljno stabilan da se koristi kao svakodnevni valutu.

Trenutno smo u fazi Bitcoin kao skladište vrijednosti. Bitcoin koristi kao valuta je udaljen nekoliko godina, tako da imamo vremena da shvati kako da se pobrinu za narudžbe povećanja veličine koje će doći.

To ne zanemariti činjenicu biznisa doživljavaju bol iz visoke naknade i sporo potvrđuju, što ćemo razmotriti daljnje.

Rudar prihoda

Možda prije godinu dana, bila je rasprava među rudarima da li bi im velike blokove ili mali blokovi donijeti veći profit.

Neki su čak i rekao veliki blokovi će omogućiti više transakcija da se izvrši, a samim tim i naknade će biti generiran. Međutim, po Q4 2016. Godine, vidjeli smo utjecaj trenutnog vršnog sata zagušenja pogodio mrežu.

Prošlo je jasno da je potražnja prešao na tržištu se pojavila, što je rezultiralo znatno većim prihodima.

Evo graf crtanje utjecaj naknade zagušenja na mreži.

Kao što je prosječna veličina bloka pogađa 95% od maksimalnog, u mempool počinje balonarstva, korisnici početi skoka jedna drugu sa svojim naknada u da se u sljedeći blok bez odlaganja. Kao rezultat toga, naknade početi hokej štap. Samo čisto uspon na naknade.

Ako si rudar, isključivo motivirani za kratkoročne dobiti, ti bi želite maksimalnu veličinu bloka biti dovoljno mali da uvijek držati tih blokova 95% popunjena.

Da želiš ograničiti opskrbu transakcije prostora tako da se naknade konkurencija dobiva fanatične. Optimalnu veličinu bloka za rudare je "dovoljno mali da voze zagušenja"

Pitanje: Šta bi 8MB blokova su proizvedeni u taksi?

Omogućava pokretanje hipotetički scenarij. Kažu Bitcoin XT je odobren i danas imamo 8 MB blokova, šta bi rudari biti zarađuju od naknada?

Očigledno, snabdijevanje preplavljuje potražnje i dinamičan naknade algoritama u novčanicima će postaviti niže naknade u skladu sa uslovima mrežu.

Možemo koristiti naše graf procijeniti novu zaradu.

Današnje transakcijske opterećenja koristi 0.95 MB prostora po bloku u prosjeku, možete pročitati ovo iz mjehurića na desnoj strani grafikona (to se vidi jasnije na Blockchain.info).

To bi bio fill rate 12% sa 8 MB blokova. Na 12%, graf pokazuje rudari zarađivati ​​0,1 BTC po bloku od naknade. Danas, rudari zaraditi 1-2 BTC u taksi sa 1 MB blokova, tako 8 MB blokova će poslužiti da se smanji to za faktor 10-20x.

Idealne veličine bloka za korisnike

U redu, da pređemo na ono što korisnici žele - puta brzo potvrda, razumne naknade i dobru sigurnost.

Vidjeli smo brzinu mreže grind na puževa tempom na vrhuncu puta. Grafikon prikazuje koliko dugo čekamo potvrdu kao blokovi do svoj maksimum.

Veličine balon koji označava broj transakcija u mempool samo poludi kad god blokovi su 95% ili više ispunjen, i potvrditi puta samo idi vertikalno.

Čak i prije nego što stvari postanu ludi na oko 80%, srednja vremena potvrđuju početi da odstupi gore značajno.

Važno je napomenuti da je veći naknada koju plaćamo kao korisnici na sistemu, više sigurnosti smo dobili kao rudari mogu priuštiti da se natječu s većim hash snage s više prihoda. Ovo postaje super važno u dogledno vrijeme kao blok nagradu subvenciju opada sa svakom prepoloviti događaj.

Trenutno, naknade čine važan dio prihoda rudara - 1,5 BTC naknade vs 12,5 BTC u nagradu subvencija. Na sledećem prepoloviti kada subvencija pada na 6.25 BTC naknade komponenta će postati od ključne važnosti za sigurnost mreže.

Dakle, postoji "Zlatokosa zone" za naknade, ne previše jeftino za bolju sigurnost, a ne preskupo.

Moj zaključak ovdje je idealne veličine bloka zadržati puta potvrdili iz Ballooning zadržavajući naknade i sigurnost razuman je oko 80% blokova puni.

Stavljajući sve to zajedno

Dakle, imamo tri dosadašnje rezultate.

  • 1 MB blokova trenutno je zadržao korak s potražnje mrežom do sada, bez obzira na nepoželjne kašnjenja u vrijeme obrade transakcija i skupe naknade za vrijeme zagušenim vremena.
  • Veličina najoptimalniji bloka kako bi se povećala prihode rudara je bilo koje veličine dovoljno mali da zapušilo mrežu koja je oko 95% ispunjen ili više. Dobijanje zagušenja i početak "skok vezivanja" naknade scenariju između korisnika bi bilo optimalno rudari igru.
  • Vremena potvrda transakcija početi patiti kada blokovi su iznad 80% popunjena. Na ovom nivou, naknade su razumne, ali ne previsoke, ali ne previše jeftino značajno uticati na sigurnost model Bitcoin kao blok nagradu subvencije umanjuje u narednim godinama.

Optimalne mreže, samo na osnovu teorije ekonomske igre, će morati balansirati sigurnosti i rudari prihoda, brzina i niske troškove transakcija. **

S obzirom na ova ograničenja, mislim da je najbolje veličinu bloka bi morao biti dinamičan, prilagođavanje na mrežu transakcijske potražnje kako bi ga u sweet spot što je više moguće. Cilj bi bio da se zadrži blokova u oko 80% popunjena.

Na ovu postavku, medijana potvrditi puta će biti netaknuti, ali će zadržati naknade potražnja prešao tržište dovoljno visoko da su značajna za rudare, a time i sigurnost mreže u godinama koje dolaze. Ali, bilo bi još 4x jeftiniji od današnjih zagušenja prešao cijenu.

U tom smislu, pristup Monero na dinamičan blocksizing gdje je prilagođavanje algoritamski Shodno opterećenja mreže čini idealno.

Bilo bi stalno se prilagođava zadržati najbolju ravnotežu između prihoda rudara, sigurnost i razumne naknade za korisnike.

PricesBlock SizeScaling

Povezane vijesti


Post Cijena

Da li je zrac izgubio? Cena Zcash-a je pronalaženje poda od 50 dolara

Post Cijena

Ne krivite bitkoina za ludilo muškaraca

Post Cijena

Bitcoin cijena testira 460 dolara, ali ne uspije na usponu

Post Cijena

Dva velika faktora vode vožnju bitkoinskim cenama

Post Cijena

Jedan od bitkoinih velikih fondova prodaje se pred Odlukom ETF-a

Post Cijena

Blockchain Low među korporativnim investicionim prioritetima, PwC Finds

Post Cijena

Bitcoin Cijene porasle 15% za dostizanje Post Mt. Gox Crisis High

Post Cijena

Cijena Bitcoin opada ispod 700 dolara Kao što je tržišni izgled slabljen

Post Cijena

Pad cijena bitkoina dalje BTC Kina isključuje Fiatove depozite

Post Cijena

Bitcoinova cena Izgubljena na 900 dolara dok Kina zabrinjava zaostajanje

Post Cijena

Bitcoin cena Flirts sa 630 dolara kao trgovci Bet Long

Post Cijena

Od najgore do prve: Bitcoinova cena Završava 2018 na vrhu