Investitori se kreću za digitalnu valutu Zcash | BA.concellodemelon.org

Investitori se kreću za digitalnu valutu Zcash

Investitori se kreću za digitalnu valutu Zcash

"Deafening."

Tako je tržišni analitičar Arthur Hayes opisuje entuzijazam uoči predstojećih lansiranje novog digitalnu valutu pod nazivom Zcash- a on nije sam.

Dok blockchain programeri su dugo cilj da korisnicima digitalnu valutu privatnost, tehnologija nudi Zcash mogli ponuditi svojim korisnicima ovog Ugovora nepredviđenih nivo anonimnosti. Sada, investitori su se komentar.

Ovo hype je dokaz u oštar cijenu dobiti da Zcash budućnosti contractshave uživali uoči 28. Lansiranja kriptovaluta je oktobra.

Ugovora, koji trguju protiv cijene Bitcoin, porasle od niske od $ 18 (0.027 BTC) 15. Rujna do visokih $ 261 (0.379 BTC) od juče, a promjena koja predstavlja povećanje od skoro 1.300%.

Ali to robustan poskupljenje je omogućeno zbog nepostojeće ponude i velike potražnje. Kao Zcash ne planira distribuirati novac kroz javnu saleof svoje kriptovaluta investitorima, to znači rudari i onima koji su uložili u pokretanje iza tehnologija će dobiti rani pristup.

Hayes je objasnio da je entuzijazam za Zcash tokena je tako visoka, on smatra da je cijena od 1 ZEC će proći cijene Bitcoin do kraja godine. Razlog? Investitori ne žele propustiti rijetku priliku da kupe ranije.

Hayes je rekao CoinDesk:

"Niko ne želi propustiti sljedeći Bitcoin ili eter. Svi pokušavaju da se dokopaju Zec."

Komentari su razgovarali sa prevelike trgovci gainsthat koji su vremenski prošlosti Digital predstavlja valutu postigli.

U vrijeme početne crowdsale, cijena jedne ethereum token (1 ETH) je oko $ 0.30. Danas, to je $ 11.93, odnosno povećanje od skoro 4.000%. Sličan zahvalnosti je uočen u bitcoin, koji je porastao od $ 0 do $ 685, i Augur ugled toke (REP), koje su porasle od oko 0.50 $ na više od $ 6 danas.

Vignesh Sundaresan, koji je jedan od osnivača Bitcoin ATM kavu BitAccess, također se obratio ponude i potražnje okolnim Zcash, kao i kako očekivanja svojih dugoročnih vrijednosti su već stvorili procvatu tržišta.

"U ovom trenutku ljudi imaju novca i žele Zcash, i ne postoji Zcash", rekao je CoinDesk.

Iza hype

Ipak, na tržištu ispunjen digitalnim valutama, kažu analitičari Zcash drži jedinstveni obećanje zbog mogućeg moć çegovih tehnologije.

Za razliku od većine digitalnih valuta (koji su klonovi Bitcoin ili imovine na protokolu ethereum) Zcash koristi potpuno novi protokol pod nazivom Zerocash, koji nudi i anonimni digitalni novac zove zerocoins i ne-anonimnih kovanice tekstu basecoins.

Zerocash dopušta anonimne transakcije iskorištavanje neku vrstu nulte znanja dokaz zove zk-SNARK, koji omogućava dvije strane da pruže jedni drugima ovjerene informacije bez otkrivanja njihovog identiteta u tom procesu.

Ova tehnologija omogućava stvaranje sigurnog blockchain koja skriva pošiljaoca, primaoca i vrijednosti svih transakcija. Osim toga, informacije koje okružuju ove transakcije je dostupna samo onima koji drže pogled ključ.

Sada, korisnici imaju mogućnost da dijele svoje viđenje ključnih sa drugima, ako žele. Kao rezultat toga, oni bi uskoro mogla imati mogućnost da se stvori selektivne transparentnost na Zcash blockchain.

Omogućavajući korisnicima Zcash da zadrže svoje tajne, svoje programeri kažu da su stvorili digitalnu valutu na način da rješava za zamjenjivost, ili sposobnost za jedan zerocoin biti istinski razlikovati od bilo koje druge.

Zamjenjivost je postao problem u javnom blockchain sektoru, što dokazuje kako je dominirao razgovor na najnoviji godišnji programer događaj Bitcoin-a.

Je razlog za zabrinutost je da ako kompanije znaju prošlosti istoriju blockchain token, oni mogu odbiti novac koje taj izvor. Ova vrsta situacija već dogodila s Bitcoin, kao što neki razmjene su odbili da acceptspecific novčiće nakon značajnih krađe.

Potencijalna ograničenja

Ali, dok je oštar dobici u Zcash budućnosti su pomogle da podrži tvrdnje o svoj potencijal, neki tržišni promatrači kažu valute bi se mogla suočiti prepreka ispred nas.

Bitcoin developer i trgovac BTCDrak opisao Zcash kao "roman i vrlo zanimljivo", ali je naglasio da je upotreba digitalne valute nula dokaza znanja može predstavljati izazov.

"To je krvarenje ruba kriptografiju", rekao je on, prije nego dodajući da dokazi su "vrlo velike" i da su "potrebno mnogo CPU da potpiše transakcije". Oba kritike su doveli do zabrinutosti zbog eventualne skalabilnost svoje blockchain a.

Kevin Zhou, trgovac na razmjenu digitalnih valute Kraken, takođe istakao da investitori mogu imati razloga da upozori svoje uzbuđenje.

Na primjer, i on zove svoju tehnologiju "krvarenje prednost" kriptografija, uz napomenu da je i dalje "neprovjeren".

"To je ono što ne znamo što ne znamo (nepoznato nepoznanicama) koji može krenuti po zlu", naglasio je Zhou i dodao:

"Sa svakom super nove tehnologije, postoje uvijek će biti rizik."

Bright horizonte

Bez obzira na rizik, digitalnu valutu menadžer hedge fonda Jacob Eliosoff (kao i drugi trgovci ispitanika) smatra Zcash predstavlja jedinstvenu priliku za kupce.

Ali Eliosoff bio oprezan kao dobro. Dok je on rekao u korist zamjenjivost danas je "značajan", ustvrdio je on zerocoins mogao zastarjeti ako popularne digitalne valute poput Bitcoin ili ethereum riješen problem.

U svakom slučaju, sve oči će vjerojatno biti na Zcash sutra sa službenog lansiranja.

Već, rudari su počeli da prepareto podrži svoje blockchain, nudeći mogućnost za zainteresirane strane da kupi interestsin Zcash rudara.

Rudarstvo firma operater Jonathan Toomim je otišao toliko daleko da kaže da je uzbuđen za Zcash jer smatra da ima potencijal da ugrozi vrijednosti Bitcoin-a.

"Bitcoin je imao četiri glavna vrijednost propozicija - anonimna elektronske gotovine; jeftin i skalabilan transfer bogatstva; programabilnih novac; [i] apsolutne nestašice kao skladište bogatstva", objasnio je on.

"Ako pogledamo Tech Bitcoin je, vidimo da Zcash radi [anoniman električni gotovini] i verovatno [jeftin i skalabilan transfer bogatstva] bolje nego Bitcoin", rekao je on.

Drugi su bili manje akademski u svojim procjenama tržišta.

Zhou je pohvalio digitalnu valutu, navodeći da je voli mnogo više od svojih konkurenata, govori CoinDesk:

"Osobno, stvarno mi se Zcash."

Priceszcash

Povezane vijesti


Post Cijena

2018 je donio Bitcoin buđenje

Post Cijena

Dash Cryptocurrency gradi bazu nakon postavljanja zapisa iznad 500 USD

Post Cijena

Bitcoin Halving 2018: hoće li cena porasti ili pasti?

Post Cijena

Uloga Bitkoina u borbi protiv inflacije

Post Cijena

Prodaja i kratko: Bitcoin trgovci se pripremaju za moguće viljuške

Post Cijena

Kupi Bitcoin, direktor kompanije PwC Fintech govori Fordham studentima

Post Cijena

Grafikoni: Kako se bitkainova dominacija tržišta izaziva

Post Cijena

Sa Vulcanovim projektom, PwC želi banke da se osvrnu na Bitcoin

Post Cijena

2018 bi mogao biti najbolja godina u Bitcoin-u

Post Cijena

Bitcoin cijene hitovi šestomesečni visoki uz 5% surge

Post Cijena

Blythe Masters: Wall Street ima prednost pre pokretanja Blockchain-a

Post Cijena

Velika četiri računovodstvena preduzeća se sastaju da razmotre Blockchain Consortium