Izveštaj JPMorgan-a o Bitcoin-ovom Mt. Gox Problem | BA.concellodemelon.org

Izveštaj JPMorgan-a o Bitcoin-ovom Mt. Gox Problem

Izveštaj JPMorgan-a o Bitcoin-ovom Mt. Gox Problem

Samo nekoliko nedelja nakon što je JPMorgan objavio svoj prvi reporton Bitcoin, SAD-multinacionalna kompanija za financijske usluge je težio u o tekućim pitanjima koja se odnose na velike Bitcoin razmjenu Mt. Gox.

Autor je direktor kompanije globalne FX strategije, John Normand, novi izvještaj jedne stranice - javno dostupne klijentima JPMorgan je - privlači poređenja između Bitcoin exchangesand tradicionalnim centralnim bankama.

Možda, prije svega, Norman obratio nemogućnost Mt. Gox korisnicima da prijenos sredstava trećim stranama, pisanje:

"Ako takvo ograničenje zvuči pomalo poput kontrole razmjene koje se pojavljuju povremeno sa fiat valutama (Kipar 2013. Godine, Argentina ove godine), to je zato što postoje neke paralele."

On je dodao: "Od korporativnih ili investitor perspektive, razmjena kontrola ikakvih ograničenja koja ograničava finansijskih transfera ili nameće drugačiji kurs za određene transakcije."

U najnovijem izvještaju, dok su kritični prema Bitcoin, pokazuje interes za digitalne valute i dalje je u JPMorgan i taj izvještaj Normand je ne samo jedan-off projekt.

Mt. Gox saga

U izvještaju se obratiti posebnu pažnju na tekućim Mt. Gox "saga", na kraju zaključuje da nedavni eventsshow virtualne valute može dovesti do dva nivoa tržišta i rizici konvertibilnost.

"Zbog sigurnosti kršenje utiče na sve tri glavne platforme za zamjene bitkoine i fiat valutama (to je nazvao transakcija poslušnost), sve platforme zaustavljena povlačenja kupaca za neko vrijeme."

Je ispravno naveo da dvije berze su ponovo pokrenuti transfere, kao i da Mt. Gox planira da to učini.

Cijena nestabilnost

Norman ukazuje da su cijene trenutni datashows su depresivni svim razmjene, jer je u toku problema sa Mt. Gox, i da je to dovelo do ispod prosjeka volumena trgovanja. Osim toga, on je dodao da su cijene vjerovatno dole zbog vjerovanje Mt. Gox bitkoine će se kasnije prodavati na drugim berzama, potencijalno utiču na tržište.

Autor pripisuje taj pad kao "odraz neke nelagode s širem tržištu arhitekture", što je tvrdnja koju je dao vjeru od mnogih Reddit threadsdevoted da spekuliše o budućnosti kompanije, kao i budućnost bitkoine još uvijek u razmjeni.

Takve spekulacije je vjerojatno pojačana odlukom direktor Mark Karpeles 'na korak downfrom Bitcoin Foundation odbora.

Optimistički zaključak?

Iako Normand predlaže njegovo mišljenje razlikuje, on ukazuje da je moguće da gledaju događaje na Mt. Gox u pozitivnom svjetlu za Bitcoin, rekavši:

"U optimističan pogled na ove događaje je da tržište dva nivoa u virtualnom valuti je više benigni od jedne u fiat valutama jer odražava operativne rizike oko nekog razmjenu, a ne onih koji okružuje cijelu suverenu i svoj finansijski sistem."

Ipak, Normand je predložio da on smatra da su događaji su dokaz virtualne valute će zahtijevati posrednika, i zbog toga neće biti u mogućnosti dostaviti sveobuhvatne uštede su trenutno pružaju u nedostatku takvih finansijskih mreža u budućnosti.

"Iz te perspektive, to će biti teško osigurati od virtualne valute isporučiti trenja razmjenu jer razvijaju tokom vremena", zaključio je on.

PricesMt GoxJP Morgan

Povezane vijesti


Post Cijena

Kineska bitkoinska berza Huobi će zaustaviti vaučerske depozite

Post Cijena

Bitcoin cijena testira 460 dolara, ali ne uspije na usponu

Post Cijena

Grafikoni: Kako se bitkainova dominacija tržišta izaziva

Post Cijena

Cena Bitcoin-a iznosi više od 266 dolara i udvostručuje novi maksimum svih vremena

Post Cijena

PwC FinTech Lead se pridružio pokretanju Blockchain-a Vaga

Post Cijena

Valute na bazi broja ne čine ljudsku prirodu

Post Cijena

Bitcoinova cena Izgubljena na 900 dolara dok Kina zabrinjava zaostajanje

Post Cijena

Japan: Novo srce bitkoina

Post Cijena

Bitcoinova cijena je skoro prešla 1000 dolara

Post Cijena

Bivši JPMorgan strategičar: Euro kolaps će povećati rast goriva Bitcoin

Post Cijena

Bitcoin i Zcash: Kako se uporede?

Post Cijena

Da li je zrac izgubio? Cena Zcash-a je pronalaženje poda od 50 dolara