Izveštaj o cenama u julu Bitcoin: Ispunjenost povjerenja 2018. Visoke ocene prepolovljene | BA.concellodemelon.org

Izveštaj o cenama u julu Bitcoin: Ispunjenost povjerenja 2018. Visoke ocene prepolovljene

Izveštaj o cenama u julu Bitcoin: Ispunjenost povjerenja 2018. Visoke ocene prepolovljene

Bitcoin cijene doživjela neke značajne oscilacije cijena u julu, gurajući viši kao iščekivanje oko halvingdrove bikovski sentiment.

Uprkos uspone i padove u periodu od 30 dana, Bitcoin volatilnosti značajno pao u julu. Do kraja jula, 30 dana shvatio nestabilnost je opao na 27%, u odnosu na 30% na kraju lipnja.

Arthur Hayes, direktor leveridžom trgovačke platforme BitMEX, rekao je da je pad u ovoj ključnoj metričkih vjerovatno imao i pozitivne i negativne efekte na tržištu.

Hayes je rekao CoinDesk:

"Kada nestabilnost padne, tako se trgovac interesa i da se cijena dole s njim."

Zaista, većina high-profile vijest u julu je na kraju ne-događaj.

Odvajanje vidio smanjenje nagrada rudara mreže od 25 BTC do 12.5 BTC. Ovaj događaj održan je u subotu, 9. Jula, kada je miniran 420000. Bloka.

Jak sentiment tržišta

Ipak, to je bilo ne znači da nije bilo značajnih dešavanja na osnove na tržištu.

U julu, raspoloženje na tržištu je bila jača u prosjeku nego u bilo kojoj drugoj meseca 2016. Godine, prema podacima koje je bitcoin platformi za trgovanje WhaleClub. Tokom mjeseca, 81% od ukupnog volumena stav je bio dug.

Ova brojka gotovo udvostručila figura u januaru od 43% i sada je premašila 55% ukupnog februaru.

Past toga, bilo je posebno veći od 62% da je sentiment u prosjeku u prvih sedam mjeseci 2016. Godine.

Trgovac optimizam koji je postojao u julu je takođe ilustruje podatak povjerenje WhaleClub, koji mjeri postotak kojim veličinama položaja određenog dana bili su veći od prosjeka. Povjerenje u prosjeku 82% u julu, više od bilo koje druge mjesec 2016. Godine, osim februaru, kada je iznosila 83%.

Dok svaki mjesec mjeru povjerenja u julu gotovo udvostručio u 2016. Godini, to nije naglo prelazi drugih mjesečnih brojke povjerenje na način sentiment učinio. Najniža brojka povjerenje poštovati za godinu iznosila je 68% u lipnju, a preostalih mjeseci registriranih brojke između 71% i 74%.

Raspoloženje na tržištu je bio posebno jak vodi do odvajanje, kao 89% od ukupnog volumena stav je bio dugo u periodu od 1. Jula do 8. Jula u skladu sa dodatnim podacima WhaleClub.

Tokom ovog perioda, povjerenje u prosjeku 82%. Ove brojke ne samo premašila one za srpanj u cjelini, ali daleko nadmašio raspoloženje i samopouzdanje mjera za prvih sedam mjeseci 2016. Godine, koji su bili 62% i 63%, respektivno.

Tokom tog vremena, Bitcoin cijene porasle za čak $ 704,42 3. Jula, gotovo 5% u odnosu na početnoj cijeni od $ 672,48 1. Jula, CoinDesk USD Bitcoin Indeks cijena (BPI) podataka otkriva.

Cijena digitalne valute je nedavno pretrpio "iznenadni i intenzivan" pad od gotovo $ 800 do $ 550, i "cijena rasti natrag u 700 $ je prirodna reakcija tržišta" kao trgovci iskoristili su depresivni cijene koje su postojale prije odvajanje, rekao Zivkovkski.

On je naglasio da je prije cijena pala više od 13%, Whaleclub registrovan rekordno dugo kratko omjer od 22 prema 1, što ukazuje na obilje učesnika na tržištu ima duge pozicije otvorene.

"Nema novih novca ušla u sistem, a nakon nekoliko dana niskog volumena i neuspjeh u postizanju nove maksimume, kupci nizak unos izazvao veliku rasprodaju uzimajući profit", rekao je on.

Utjecaj prepolovljen

Kada mnogo očekivani prepolovljen konačno dogodio 9. Jula Bitcoin cijene su pale za samo $ 626,87, 11% niža od mjesečne visok.

Tim Enneking, predsjednik kriptovaluta investicionog menadžera EAM, govorio kako je digitalnu valutu u obavezi da pate rezervnu opciju.

"Odvajanje je ono vozio cijene od oko 400 $ na skoro 800 $", rekao je Enneking. "[Ovaj efekat] nije trajan, međutim, sa gotovo odmah povuku nazad nakon toga do $ 700, a zatim 600 $."

Iako Bitcoin cijene opala nakon prepolovljen i ostaju na istom nivou za nekoliko dana nakon tog događaja, tržišta i dalje bikovski.

WhaleClub podaci su pokazali da je u julu, 81% od ukupnog volumena stav je bio dug i povjerenje iznosila 76%.

Rudarske proizvodnje

Još jedno tržište posmatrači područje je ukazao kada naglašavajući potencijal nedostatke odvajanje Događaj je rudarske proizvodnje.

Kao rudari suočavaju mogućnost generisanja manje prihoda, neki analitičari izrazili su zabrinutost zbog dugoročne održivosti nekih kompanija.

Analitičar Chris Burniske, blockchain proizvodi voditi na investicioni menadžer ARK Invest, rekao je te bojazni pokazala preuveličana. "Trendovi Hash stopa od odvajanje su ohrabrujuće stabilna", rekao je on.

Ipak, on je predložio da možda nije dovoljno dokaza koji ukazuju na sve prepolovi događaji će biti slično glatka za mrežu.

"To je, rekao je, ako je stopa hash ostaje stan u narednim godinama, onda je to zapravo dobiva jeftinije da napadne mrežu zbog deflacionu efekte tehnologije", rekao je Burniske. "Dakle, gledajući stopa hash sa svakom prepolovljen nagrade blok će biti od ključne važnosti za procjenu efikasnosti dugoročnih poticaja za rudare za podršku mreže."

Koristeći osnovnu analizu, Burniske Procjenjuje se da kapitalizaciju napad 51% bi trenutno košta $ 680m. S obzirom na ovaj podatak, on je naglasio da je rudarski mreža je i dalje "izuzetno robustan" širom odvajanje.

Kretanjima na tržištu

Dok je prepolovljen - i raspoloženje okolnim ovaj događaj - zgrabio lavovski pažnje u srpnju, na tržištu posmatrači ukazao na drugi razvoj i doprinos fluktuacije cijena Bitcoin-a.

Neki analitičari tvrdili da je Brexit, vrlo vidljive izlazak Velike Britanije iz Evropske unije (EU), pogođene Bitcoin cijene u srpnju.

Dok je britanski birači odobrili prijedlog izlaska iz EU tokom mjeseca, situacija može pomoći povećati globalne makroekonomske nesigurnosti u godinama koje dolaze. Zvaničnici nacije još nije aktiviran člana 50. Lisabonskog ugovora, koji je potreban za Velikoj Britaniji i formalno započne proces izlaska iz EU.

Jednom oni rade, oni će imati dvije godine da pregovaraju o novim sporazumima s trgovinskim partnerima.

Analitičari vide EU kao potencijalni utjecaj na cijenu bitcoin ispred.

"Mislim da je Brexit ima neke veze sa relativnu stabilnost (ili obrnuto, nedostatak skok) BTC, kao industrija u cjelini ga vidi kao priliku za Bitcoin (i drugih meta-sredstava) da igra veću ulogu u britanska ekonomija ", rekao je Rik Willard, osnivač i generalni direktor Agentic Group LLC.

Algoritamski trgovac Jacob Eliosoff također težio u na situaciju, navodeći da je Brexit vjerojatno povećao Bitcoin u julu, pomislio je rekao da su SAD izbora, a jak biračkim poštuju republikanski kandidat Donald Trump bili su faktori.

Yuan manipulacija

Još jedan razvoj koji je zgrabio pažnju tržišta posmatrača digitalnu valutu je Narodna banka Kine (Pboc) manipulacija juana. Centralna banka je zadržala valutne klauzule u odnosu na dolar za godina i smanjenje ovog fiksnog deviznog ratemore od jednom u 2016. Godine.

Ovi potezi politike su ostvarene značajne vidljivost, kao što neki tržište posmatrači su tvrdili da devalvacije juana će zatražiti kineskom učesnici na tržištu da stave svoja sredstva u Bitcoin kao skladište vrijednosti.

Olaf Carlson-Wee, osnivač digitalne hedge imovine fonda Polychain Capital, osvrnuo i na ovu situaciju.

"Kinesko tržište obično voze Bitcoin cijene, posebno kada je to Bull Run", rekao je on.

Wee smatra julu dolazi neki dio bogatih kineskih građana koristi Bitcoin pobjeći kontrola kapitala, što je pomoglo voziti na tržištu.

Dok mnogi su ukazali na odnos između juana devalvacije i Bitcoin potražnje, u julu, banka povećala svakodnevno fiksiranje juana.

Hayes je opisao kao "cijenu negativan faktor".

PricesHalving 2016

Povezane vijesti


Post Cijena

Bitcoin cijena Utjecaj debatovan prije moguće japanske stimulacije

Post Cijena

Da li je Crypto Asset Class konačno došao u svoje?

Post Cijena

Nakon dvogodišnje visoke, će bitkoinova cena porasti ili pasti?

Post Cijena

Dvostruki standardi: dolazna potporna interoperabilnost blokchain-a

Post Cijena

Cena Bitcoin Tops $ 1,000 Za najduži rast u istoriji

Post Cijena

Od najgore do prve: Bitcoinova cena Završava 2018 na vrhu

Post Cijena

Bitcoinova cijena je skoro prešla 1000 dolara

Post Cijena

Bitcoin cena pada na 14 procenata Nakon Bitfinex Flash-a

Post Cijena

Bitcoin trgovci odmeravaju nove rizike kao skaliranje vraćaju se u centar pažnje

Post Cijena

Kupi Bitcoin, direktor kompanije PwC Fintech govori Fordham studentima

Post Cijena

Dash Cryptocurrency gradi bazu nakon postavljanja zapisa iznad 500 USD

Post Cijena

Bitcoinova cena bori se sa novim otporom u ponudi za kršenje $ 1,000