Izvori potvrdjuju zabranu plaćanja Kine, a cijena BTC-a iznosi 200 dolara | BA.concellodemelon.org

Izvori potvrdjuju zabranu plaćanja Kine, a cijena BTC-a iznosi 200 dolara

Izvori potvrdjuju zabranu plaćanja Kine, a cijena BTC-a iznosi 200 dolara

UPDATE: CoinDesk može potvrditi da je izvor za naše originalne pieceon zabranu Pboc je Bobby Lee, izvršni direktor Bitcoin razmjene BTC Kini. Li je rekao da je sada sretan da se u zapisnik.

-------------------------------------

Bitcoin pala na najnižu cijenu u sedmici, nakon jučerašnjeg izveštaja da je Narodna banka Kine je zabranio treće strane plaćanja firmi iz koje se bave Bitcoin razmjene.

Cijene uzeo ronjenje tokom dana, počevši od oko 876 $ na CoinDesk Bitcoin Cijena Indexin ranih jutarnjih sati (GMT), i pada kao niska kao $ 645 kasnije u toku dana. Cijene nakratko oporavio do $ 771 na BPI, samo da se još jednom umoči.

Na najniži nivo u odnosu na 24 sata, virtualne valute je gubitak 22%.

Original izvještaja bancame iz pouzdanog izvora unutar Kine zajednice Bitcoin, koji je razgovarao sa učesnik prisutan na sastanku između treće strane plaćanja kompanija i same banke.

Tokom dana, kineski vestima navodno confirmedthe tvrdnje PayPaland Alipay (podružnica International Trading Company Alibaba). Alipay je rekao da se bavi 65 financijskih institucija i imati najmanje 700 miliona registrovanih računa.

TenPay, drugi treće strane plaćanja kompanija, navodno je potvrdio vijest novinarima. U Kini, treće strane plaćanja kompanije imaju dozvolu Pboc vlada upravlja. TenPay dobila licencu u maju 2011. Godine.

Decembarski fluktuacija

U vrijeme pisanja, cijena fluktuacije u bitcoin još nije uparen da 5. Decembra, kada je Pboc upozoravajući finansijske institucije da se drže podalje od valute.

Nakon toga najava, valute izgubio $ 300 u jednom ujutro na Mt. Gox. S druge strane, Coindesk Cijena Indexfell od $ 1.139 do $ 584 do tog vikenda.

Povijest nam govori da je uloga Kine u bitcoin je dovoljno velika da se uplašim investitora u prodaji. Kineskog juana je premašila USD jačine kao fiat par sa Bitcoin. 46% Bitcoin-fiat trgovine su conductedin kineskog juana, dok 44% se provode u američkim dolarima.

Ipak, tržište posmatrači pozvao na tržištu da ostanu mirni. Jaron Lukasiewicz, direktor Bitcoin razmjene New Yorka Coinsettersaid:

"Ovaj razvoj će imati negativan utjecaj na kratkoročne cijene potencijal Bitcoin, ali ja bih ohrabriti investitore na umu da špekulacije ne vozi pouzdan vrijednosti u cjelini."

"Bitcoin je dugoročna vrijednost će na kraju biti izveden kroz globalne upotrebe kao mreža za plaćanja u manje restriktivna zemljama", dodao je on.

Finansiranje i povlačenje opcije

Exchange korisnicima u Kini su prijavili smanjenje broja finansiranja i povlačenje opcije za BTC Kini.

Slika ispod pokazuje mogućnosti finansiranja, koja i dalje uključuju banke, ali su svedeni na samo jednu treće strane dobavljača, Yeepay:

Druga slika prikazuje opcije povlači na raspolaganju. Postoji samo pet preostalih, a Yeepay se ne nalazi na listi:

Zennon Kapron, finansijski analitičar i savjetnik čija je kompanija Kapronasiaoperates iz Šangaja, rekao je kako je nedavno kao i prije tri dana koji od njegovih prijatelja nije bio u stanju da finansira BTC Kina račun preko Kina Trgovci banke. Novac je stigao u roku od nekoliko sati.

Danas, međutim, transakcija je rezultiralo greške i ne može biti završen.

Treće strane kompanije

Čini se da su neke postojeće odnose se nastavljaju, rekao je Kapron, ali nema novih dozvoljeni su i opcije transfer treće strane moraju zatvoriti od strane kineske Nove godine (krajem januara na zapadnom kalendaru).

Kapron tvrdi treće strane kompanije bile vjerovatno prvi upozorio vlasti i to je razlog zašto su oni bili prvi koji su izašli na scenu. Banke bi moglo doći i iduće.

Međutim, Kapron također napomenuti da su ove nove otkrića su došli iz susreta sa poslovanju, kao i službenu izjavu tek treba da bude objavljen na Narodne banke Kine web stranice.

Drugi izvor, koji upravlja poslovni bitcoin u vezi u Kini, potvrdio je sredstva i mogućnosti povlačenja su ograničena od sastanka Narodne banke, i uporedio situaciju na web stranice u pokeru u SAD-u.

Izvor je objasnio da korisnici mogu pristupiti lokacijama i igrati što više 'poker' kao što želite, ali američke financijske institucije su zabranjeno prenosom sredstava na njima, zabraniti Amerikanci igraju poker online.

Na vrhuncu početkom decembra 2013. Godine, BTC Kina navedene Bitcoin cijene dopunjavanje $ 1,250. Razmjena trguje 109.841 bitkoine u sedmici koja prethodi 4. Novembra u odnosu na Bitstamp je 93.372 i Mt. Gox je 76.673.

S obzirom na prirodu poslovanja i vlasti u Kini, a posebno trenutne klime u vezi digitalne valute, nekoliko CoinDesk izvori zatražio da se mogu prepoznati po imenu.

Koautori Jon Southurst i Danny Bradbury

Povezane vijesti


Post Cijena

Bitcoinova cena se prelazi iz opsega da dostigne 900 dolara

Post Cijena

Izveštaj o cenama u julu Bitcoin: Ispunjenost povjerenja 2018. Visoke ocene prepolovljene

Post Cijena

Tag cijena u Bitcoin Tag-u pada na High Street

Post Cijena

DigitalBTC umanjuje negativan gotovinski tok u Q3 izvještaju

Post Cijena

Analiza: Oko 70% bitkoina nepotrošenih šest meseci ili više

Post Cijena

Pad cijena bitkoina dalje BTC Kina isključuje Fiatove depozite

Post Cijena

Upoznajte Bots koji vam omogućavaju da trgujete Bitkominom u svom spavanju

Post Cijena

Bitcoin krši $ 750, ali se bori za postavljanje novih 2018

Post Cijena

2018 bi mogao biti najbolja godina u Bitcoin-u

Post Cijena

Bitcoinova cena bori se sa novim otporom u ponudi za kršenje $ 1,000

Post Cijena

Bitcoin cena pada 1000 dolara posle udvostručenja za 7 dana. Šta dalje?

Post Cijena

Da li je zrac izgubio? Cena Zcash-a je pronalaženje poda od 50 dolara