Jedan za sve? Citi, DTCC i PwC Talk Blockchain timski rad na konsenzusu 2017 | BA.concellodemelon.org

Jedan za sve? Citi, DTCC i PwC Talk Blockchain timski rad na konsenzusu 2017

Jedan za sve? Citi, DTCC i PwC Talk Blockchain timski rad na konsenzusu 2017

Enterprise blockchain je do punog izražaja u Konsenzus 2017 u New Yorku danas.

Tu, lideri iz neke od najvećih i najuticajnijih kompanija okupili na sceni da se obrati publiku blockchain direktora i koderi slično. Od infrastrukture usluga u DTCC, koja sprovodi quadrillions dolara vrijedan svake godine transakcija, legacy banke Citi, u vrijednosti od $ 171bn, preduzeće blockchain staze okupio mnoštvo izvršilaca koji su bili s aktivnim igranjem inovator.

Slijediti kratko na repu vijest da Citi i Nasdaq su radi uživo blockchain powered by Chaintechnology, Ian Lee, šef Global Lab mreže Citi-a, javno govorili o značaju saradnje između izvršilaca.

Lee je rekao publici:

"Partnerstva su sastavni naše strategije od samog početka. Oni su ubrzali naše napore i pomogli su nam donijeti proizvode na tržište u kratkom vremenskom periodu."

Lee je ispričao povijest Citi Venture je blockchain rad, koji je počeo u 2015. Godini sa partnerstvu sa Ideo da pomognu stvoriti Collab ideja inkubacije objekt. Lee zaslužan ovoj ranoj potez kao što je dovelo do poslovnih odnosa koji je kulminirao danas.

Ipak, Lee stavi u perspektivu kako ovo putovanje nije uzeta u izolaciji. On predviđa da će broj blockchain proof-of-koncepata popeo se na 240 u 2016. Godini, u odnosu na 56 u 2015. U isto vrijeme, on je pokušao da kvantificirati broj konzorcija bavi ovaj rad, nagađa se broj povećao na 25, od samo tri prije nekoliko godina.

Ušteda novca s učinkom mreže

Drugdje, panelisti iz DTCC razgovarali stvaranja onoga što oni nazivaju "minimum održive mreže" koji bi mogao prikazati blockchain efikasnost.

U januaru, DTCC otkrio da IBM pomaže izgraditi platformu za izmirenje $ 11tn vrijedan kreditnih derivata koriste tehnologiju stvorio blockchain pokretanja Axoni, i nadgleda distribuirati knjigu konzorcijum R3. Ovo je, bez obzira na činjenicu da je IBM-a, Axoni i R3 svi imaju svoje blockchain rješenja.

Kao rezultat njihove sposobnosti da dobro rade zajedno, DTCC glavni tehnološki arhitekta Rob Palatnick je rekao da očekuje da će rješenje da se živi u prvom kvartalu 2018. Godine, što je izazvalo uštede za mnoge od klijenata zapravo pomoću DTCC okvira.

Palatnick je rekao:

"Umjesto da samo uzima 25% od DTCC je trošak, možemo uzeti 25% ukupne troškove industrije."

Dopuna konkurirati

U twist na ideju o tome šta minimum održive mreže može izgledati "Big Four" računovodstvena firma PwC otkrio više detalja o svom radu kako bi cryptocurrencies prihvatljivijim za velike banke.

Lansiran je u novembru 2016. Godine, PwC projekta Vulcanis i zajednički napor između broja pokretanja sa malo više zajedničko to da oni služe besplatan deo onoga što su njeni lideri smatramo da će pomoći postaviti temelje za raširena upotreba cryptocurrencies.

U početku fokusiran na korišćenje javnih blockchains kao što oni tu moć Bitcoin i ethereum, saradnici uključujući infrastrukturu provajdera Bloq, revizorska kuća Vaga i identitet platforma Netki, sada rade sa bankom da izgrade privatni blockchain rješenje.

Umjesto zgrade rješenja od nule za premošćavanje banke i kriptovaluta proizvoda, PwC Robert Allen, suosnivač projekta Vulcan, formalno sada kao Vulcan Digital Asset usluge, preporučuje se da se publika da koriste "plug and play" rješenje za integraciju svoje postojeće podataka u blockchain.

Kao takav, prezentacija služio da naglasim temu dana - startupa i preduzeća treba da rade zajedno, kako između sebe i jedni s drugima.

Povezane vijesti


Post Cijena

Bitcoin cena pada na 14 procenata Nakon Bitfinex Flash-a

Post Cijena

Od najgore do prve: Bitcoinova cena Završava 2018 na vrhu

Post Cijena

Bitcoin cena pada 1000 dolara posle udvostručenja za 7 dana. Šta dalje?

Post Cijena

Bitcoin cijene yo-yo u Q1

Post Cijena

Cena Bitcoin-a iznosi više od 266 dolara i udvostručuje novi maksimum svih vremena

Post Cijena

Ex-JPMorgan trgovac Objašnjava zašto je cena od 440 bito koka preneta

Post Cijena

Bitcoin Halving 2018: hoće li cena porasti ili pasti?

Post Cijena

Bitcoin cijena testira 460 dolara, ali ne uspije na usponu

Post Cijena

Bitcoin cijena Utjecaj debatovan prije moguće japanske stimulacije

Post Cijena

Princip PwC: kriptokvučnosti bi mogle da ostvare novu ekonomiju

Post Cijena

Bitcoin cijena se vraća na tržište kao trgovci Brace za Bitfinex News

Post Cijena

Jedan od bitkoinih velikih fondova prodaje se pred Odlukom ETF-a