Kako će Blockchain Tech promijeniti reviziju za dobro | BA.concellodemelon.org

Kako će Blockchain Tech promijeniti reviziju za dobro

Kako će Blockchain Tech promijeniti reviziju za dobro

Matthew žbica je viši savjetnik u Deloitte Kanadi i aktivno sudjeluje u internim inicijativu kompanije za istraživanje upotrebe blockchain tehnologije u računovodstvu. Evo, u članku u koautorstvu s kolegom Shannon Steele, on istražuje zašto sistem revizije blockchain zasnovan je budućnost računovodstva.

Nakon Enron skandal u oktobru 2001. Godine, nešto bez presedana dogodilo. Po prvi put u svojoj modernoj istoriji, iako na kratko, globalna revizija industrije izgubila svoje najdragocjenije imovine: povjerenje javnosti. Iako je industrija od oporavila, a pravila su se promijenile da se ograniči rizik od drugog skandal sličnih razmjera, potencijal za revizora prevare, kao što je otkriven 2001. Godine, i dalje ostaje.

Tokom evolucije finansijskih tržišta, prije svega u 20thand 21stcenturies, postojala je očigledna i sve veća potreba za sistem javne odgovornosti. Tradicionalne metode računovodstva i knjigovodstva dozvoljeno kompanijama za snimanje i prijave svoje financijske podatke u standardnom formatu koji bi se mogao lakše vari javnim investitora; ali bez adekvatne povjerenje, javnost je često prepušteni na milost i nemilost sebičnim biznisa. Unesite revizora.

Uloga revizora

Revizija je jednostavno mišljenje date na finansijske izvještaje kompanije na osnovu unaprijed utvrđenim računovodstvene smjernice (najčešće Međunarodnim računovodstvenim standardima). Uloga revizora je da pruži pouzdanu glas koji kaže da mišljenje. Na ovoj, ogroman i unosan industriji je izgrađena, a većina velikih igrača na globalnim financijskim tržištima vrši revizija od strane "Big Four" (Deloitte, PwC, Ernst & Young, KPMG).

"Bitcoin, najčešći korištenje blockchain, pokazao se kao izuzetno vrijedan kao mreža za široku transparentnost i sigurnost"

Da bude jasno, namjera ovog članka ne znači da je povjerenje javnosti stavlja u revizori bila ugrožena ili zagubio. U stvari, Ja tvrdim suprotno. Zbog naših pouzdanih uloga, ja tvrdim da revizori su u najboljoj poziciji da prebaci paradigmu iz jedne od povjerenja u onaj u kojem se traži povjerenje sve manje i manje.

Evolucija Bitcoin, i više široko distribuirane knjige, se raspravljalo kao potencijalno problematične u kontekstu mnogih velikih industrija. U različitim scenarijima, značajne varijacije blockchain arhitektura su predložili. Bitcoin, najčešći korištenje blockchain, pokazao se kao izuzetno vrijedan kao mreža za široku transparentnosti i sigurnosti, gdje je od suštinskog značaja učešća javnosti i vidljivosti.

Na suprotnom kraju spektra su se pojavile privatne rješenja koja dijele zajedničke karakteristike blockchains, ali da imaju veću fleksibilnost za privatnost podataka i neovlašten pristup. Preko ovog spektra (od potpuno javnog u privatno) leži rješenja za mnoge centralizirane svjetske probleme podataka, uključujući finansijsko izvještavanje i reviziju. Iako ne tvrdim da još ima to rješenje, uvjeren sam da će takvo rješenje uskoro pojaviti da će polako početi mijenjati revizije industrije na bolje.

Problemi i mogućnosti

Da bi bolje razumjeli rješenje, dozvolite mi da objasnim problem, ili priliku. Oni koji su upoznati s računovodstvenim će razumjeti koncept dvojnog knjigovodstva. Yuji Ijiri, jedan od vodećih umova u računovodstvu u posljednjih nekoliko decenija, objasnio je dvojno knjigovodstvo kao evolucija "iz jedne ulaska, koji je upravo snimljen ono što se dogodilo, da dvojno, gdje ono što se dogodilo mora se objasniti obrazloženje sa drugim nalogom. Dakle, ako nemate objašnjenje, ne možete imati unos ".

Ovo je osnova zaduženja i kredita u računovodstvu, gdje jedan račun prati ravnotežu, a drugi događaj ili aktivnost. Razmislite o scenariju gdje, 1. Juna, 20X5, Kompanija X prodaje $ 100 proizvoda i prima obećanje da plati (odnosno računa potraživanja) za $ 100:

1. Juna 20X5

CR prihoda $ 100

DR Potraživanja $ 100

Tokom operativnog perioda, vage poput onih koje su date gore akumuliraju sa svakim dodatni unos. Do kraja godine 20X5, Kompanija X može se duguje 500 $ od ovog istog kupca nakon što se zabio sve fakture i uplate zajedno. Ovo je točka u vremenu kada je revizor dolazi u. Budući Kompanija X je odgovoran za nekoliko investitora, oni zahtijevaju precizne financijske izvještaje za karakterizaciju finansijsko zdravlje svog poslovanja.

Osim na stanje Potraživanja od ovog kupca za 500 $, Kompanija X ima brojne račune koji se prijavio sa drugim kupcima i dobavljačima. U suštini, revizor će testirati razumnom uzorku od ovih bilansa, a transakcije koje se sastoje od, kako bi bili sigurni da je izvještavanje "dovoljno blizu" istini (na osnovu materijalnosti kompanije). Često test revizor će uključiti komunicira sa odgovarajućim trgovinski partner da ih potvrditi balans prijavio na finansijske izvještaje kompanije X.

Uz čitav ovaj proces, smatraju da je za svakog kupca i dobavljača, moglo bi biti još jedan revizor testiranje iste transakcije na drugom kraju. Što se tiče slučajeva viška zaposlenih i neefikasnosti, ovo je jedan od globalnih razmjera.

Dovodi u pitanje osnovna premisa

Procesi revizije koji su uključeni u scenariju opisani su ostali relativno nepromijenjeni decenijama, uz blagi poboljšanja promijeniti prirodu informacija iz papira u digitalni, ali bez dovođenja u pitanje osnovne premise i uloga revizora. Tehnologija distribuiranog decentralizovana knjizi je vrlo dobro prilagođen za rješavanje ovog scenarija.

Bez koje ukazuje na određeno arhitekture, u skladu sa bitcoin investitora Trace Mayer, a blockchain rješenje pruža "globalno distribuirane decentralizirana knjigu da svako ima istu kopiju".

Uz mogućnost za usporedbu računovodstvenih unosa između dva trgovinskih partnera, uz održavanje privatnost podataka, ovo rješenje moglo značajno smanjiti oslanjanje na revizora za ispitivanje finansijskih transakcija. Jednom kada se utakmica objavljeno na blockchain, transakcija je vrijeme pečat i nepovratno snima. "Svi se slažu na konsenzusu da su transakcije zaista dogodilo, i bum si to provjere. Imate debitne, kreditne i potvrdu od strane mreže."

A blockchain rješenje moglo suštini omogućiti automatizirano verifikaciju treće strane od strane distribuirane mreže kako bi se osiguralo da se transakcije potpune i tačne i nepromenljiv.

Kao što je opisano, teško je pravilno prenijeti veličine ovu priliku. Upotreba blockchain u svrhu revizije je jedinstven iz drugih koristi kao utjecaj revizija sve industrije i da su fundamentalna osnova po kojima globalna finansijska tržišta su povjerenje investitora.

Naravno, uz predložena rješenja gore, postoji mnogo pitanja koja treba odgovoriti. Koje blockchain je najbolje odgovara za ovu funkciju? Ko će osigurati ovo blockchain? Kako možete osigurati privatnost podataka koji se odnose na financijske informacije kompanija? itd

Svrha ovog članka je da ne odgovori na ova pitanja, već da ukazuju na to da niko nije bolje odgovara da olakša ovaj očigledan i neizbježan tranzicije od današnjih revizora i javnih računovođa. Idemo na to.

Računovodstvo

Povezane vijesti


Post Cijena

Bitcoin je napravio pauzu od bespaltne i srušio $ 800 danas

Post Cijena

Jedan od bitkoinih velikih fondova prodaje se pred Odlukom ETF-a

Post Cijena

Ex-JPMorgan trgovac Objašnjava zašto je cena od 440 bito koka preneta

Post Cijena

Bitcoin Cene Down Kao Mt. Gox Concerns eskalira

Post Cijena

Bitcoinova cena Izgubljena na 900 dolara dok Kina zabrinjava zaostajanje

Post Cijena

Bitcoinova cena se prelazi iz opsega da dostigne 900 dolara

Post Cijena

Ko kupuje Bitcoin? Tražnja traje uz strahove viline

Post Cijena

Da li je Crypto Asset Class konačno došao u svoje?

Post Cijena

Pad cijena bitkoina dalje BTC Kina isključuje Fiatove depozite

Post Cijena

Bitkain rast cijena objasnio je insajderima industrije

Post Cijena

56% bitkoinara Veruje da će bitkoin cena dostigati 10 kilograma u 2018

Post Cijena

Kako Bitbanks može riješiti problem bitnosti britvice