Kineska bitkoinska berza Huobi će zaustaviti vaučerske depozite | BA.concellodemelon.org

Kineska bitkoinska berza Huobi će zaustaviti vaučerske depozite

Kineska bitkoinska berza Huobi će zaustaviti vaučerske depozite

Bitcoin razmjena sa sjedištem u Kini Huobi javlja preko svog websitethat to još nije dobio riječ od bilo kojeg od četiri treće strane procesora plaćanja koji će biti uzimajući akciju da zatvori svoje trgovačkim računima.

Post slijedi izvještaji juče (2 aprila) od konkurenata koji su bili kontaktirani od strane financijske partnera i da je, kao rezultat toga, neke usluge depozit će biti barem privremeno zamrznuta.

Međutim, Huobi je rekao da je jedan od njenih obrade partnera učinio ga zovu direktno govoriti o potencijalni rizik nastavka partnerstva. Procesor, koji nije imenovan u izdanju, navodno želi da vrlo strogo provoditi smjernice iz kineske centralne banke koja je prošle godine izdala je 5. Decembra.

Možda prije svega, Huobi će biti zaustavljanje usluge vaučer depozit dijelom zbog nedavne izvještaje da je Narodna banka Kine (Pboc) je u potrazi za dodatno ograničiti domaćim finansijskim institucijama da rade sa Bitcoin razmjene efikasne 15. Aprila.

Huobi kaže da nijedan od svojih finansijskih partnera dobili formalnu obavijesti iz Pboc potvrđuje ili negira glasine prvi prijavio kineski novinska agencija Caixin ranije ovog mjeseca.

Kao što je spomenuto, jučerašnje najave rivala razmjene OKCoin i FXBTC najavio da će neke usluge depozit biti zaustavljena zbog nespremnosti finansijskih partnera da radi sa Bitcoin poslovanja u tekućem regulatornom atmosferu.

Nejasno je da li bilo koji od tih računa zatvaranja su se kao odgovor na službene najave ili su proaktivne mjere s obzirom da postoji sve veći konsenzus da inicijalni izvještaj vijesti Caixin je precizno odražava Pboc je promjena u izvršenje.

Ključ za situaciju je da li će narodne banke izgledaju da se aktivnije sprovođenje ranije smjernice da razmjene sa sjedištem u Kini ne može raditi s treće strane procesora.

Major razmjene sa sjedištem u Kini su zaobilaženje ovog pravila primanje depozita u komercijalne račune, međutim, sada se čini novi smjernice služi za zatvaranje ovog rupu u zakonu.

Zamrzavanje vaučer depozite

Navodeći nesigurnost u vezi sa trenutnim regulatornog okruženja u Kini, međutim, Huobi to ukazuje da planira zatvoriti prepaid bon depozita stupa na snagu od ponoći, 5. Aprila.

Vaučer usluge odigrao ključnu ulogu u revitalizaciji kineskom tržištu Bitcoin sljedeće 5. Vodstvom Pboc je decembra posebno pomažući BTC Kina povrati volumena u januaru ove godine.

Nadalje, Huobi ukazao da je njegova bankovnog transfera usluge depozit se sada ručno servisira 24 sata dnevno kako bi se osigurala sredstva klijenata su brzo deponuju.

Sistem vaučera bio drugačiji nego dogovor za preradu treće strane, kao i svi koji su željeli da uđu na tržište bitcoin bi trebalo da prvo kupite vaučer kod, koji bi mogli u upotrebi zauzvrat kupiti bitkoine. Isplata je radio na sličan sistem.

Razmjenu prijavio da renminbi povlačenje usluge, kao i Bitcoin i Litecoin uplate i isplate, nisu bili pogođeni.

Nedosljedan izvještavanje

Uprkos nedostatku negativnih vijesti iz ICBC, ABC, CCB i CMB, Huobi nije mogao da potvrdi da li ili ne ažuriranje ukazuje na njegovu sposobnost da rade glatko u Kini. To ukazuje da svaka vijest je čuo na tu temu je prijavljen od strane medija, kao i da nema načina da proceni da li ili ne ovi izvještaji tačni.

Prijevodi svoje izjave ukazuju na to da je pojasnio da je vijest da je pružao je sve iz prve ruke, ali da vijest primili preko platforme nije bila dosljedna.

To je predložio razlika može biti pokazatelj kako određenim regijama ili pružalaca usluga odgovaraju na vijesti, ali pod uslovom da ogradu da je to bila samo nagađanja.

Cijena trendovi u Kini

Kao vremena za novinare, cijena Bitcoin na CoinDesk USD Bitcoin cijene Index (BPI) je pao za oko 2% za taj dan. Cijena je bila $ 428,80, što je pad od otvorene od $ 437,51.

Međutim, situacija u Kini je bila drugačija. Cijene su se 0,62% za trgovanje na dan. Cijena Bitcoin na CoinDesk CNY BPI, služi za praćenje trgovanja na BTCChina i OKCoin, bio je ¥ 2593, u odnosu na otvorene od ¥ 2,575.

Povezane vijesti


Post Cijena

Ko kupuje Bitcoin? Tražnja traje uz strahove viline

Post Cijena

Izveštaj o cenama u julu Bitcoin: Ispunjenost povjerenja 2018. Visoke ocene prepolovljene

Post Cijena

Zašto Mt. Gox, prva Bitcoin berza u svijetu, je Dying

Post Cijena

Crypto trgovci Flock to Altcoins uz cenu Bitcoin Malaise

Post Cijena

Na tržištu velikih mitinga bitkoina, kitovi i dalje prave talase

Post Cijena

Prodaja i kratko: Bitcoin trgovci se pripremaju za moguće viljuške

Post Cijena

3 mrtve mačke i mjesec: Vodič za cenu Bitcoinove konsolidacije

Post Cijena

Grafikoni: Kako se bitkainova dominacija tržišta izaziva

Post Cijena

Cena Bitcoin Tops $ 1,000 Za najduži rast u istoriji

Post Cijena

Kako će Blockchain Tech promijeniti reviziju za dobro

Post Cijena

Bitcoin Cijene porasle 15% za dostizanje Post Mt. Gox Crisis High

Post Cijena

Bitcoin: Ovo nije isto kao iu 2018. godini