Kineski juan devalvacija ne uspeva da nađe relativnu cijenu goriva Bitcoin | BA.concellodemelon.org

Kineski juan devalvacija ne uspeva da nađe relativnu cijenu goriva Bitcoin

Kineski juan devalvacija ne uspeva da nađe relativnu cijenu goriva Bitcoin

Veza između kineskog juana i cijene Bitcoin izgleda da je slabljenje.

Uprkos tvrdnjama da makroekonomska strahovi u Kini su jedan factorboosting cijene Bitcoin, nedavna odluka nacije na niže juana valute klin od strane najveći iznos od avgusta posebno nije uzrokovati značajne promjene u cijeni digitalne valute ove sedmice.

Uvjerljivo gotovo u potpunosti prešao dugoročnim bullishness i raspoloženja, što je postala Passtime Bitcoin posmatrača industrije u pokušaju da poveže movementsin tržištu sa većim, makroekonomskih kretanja, a Kina je postala jednom određenom trenutku fokusa s obzirom na pretjeranih activityon lokalne centrale.

Ipak, u praksi ostaje da se vidi da li ovaj odnos je efikasan marketing ili zvuk indikator za trgovce, i događaji ove sedmice pod uslovom da je najnoviji podatak u ovom toku istraživanja.

27. Juna, Narodna banka Kine (Pboc) smanjena klin juana u ¥ 6,6375 za dolar, što predstavlja pad od 0,9%, prenosi Bloomberg. Do 10:44 UTC, kineske valute pala ¥ 0,3% na 6,6473.

Kao rezultat toga, kurs juana dolara bio je blizu najniži od decembra 2010. Godine.

Međutim, nakon ovih događaja, cijena Bitcoin jedva preselio, fluktuirajuće prvenstveno između $ 630 i $ 660 27. Juna i pada u još jače rasponu između $ 640 i $ 660 28. Juna, CoinDesk je USD Bitcoin Indeks cijena (BPI) otkrivena.

Kada je počeo 29. Sjednice juna, digitalnu valutu otvoren od $ 646,30, veći za 2,5% od svog otvaranja vrijednosti $ 630,25 27. Juna.

Za razliku od toga, Bitcoin cijene porasle 8,7% 24. Juna, dodatni BPI podaci pokazuju, kada juana udario nizak pet i pola godine u odnosu na dolar, što je događaj mainstream medijske kuće poput CNBC je nastojao da u korelaciji sa ekonomske aktivnosti u Kina.

Dokaza i nagađanja

Na pitanje CoinDesk, stručnjaci na tržištu imali različita tumačenja nedavne stabilnosti Bitcoin u lice pada juana valutne klauzule.

Petar Zivkovski, direktor operacija za Bitcoin trgovačke platforme Whaleclub otišao toliko daleko da je da proglasi da je ideja juana devalvacija ima neki značajan uticaj na cijeni je "uglavnom mit".

On je dodao da, iako je naširoko koristi od strane mainstream medija, njegova firma vidi "nema dokaza" ovog dešavaju.

"Bitcoin je čisto spekulativna sredstva", Zivkovski tvrdi, dodajući: "Svaka vijest juana devalvacije, vijest koja je sve više očekivan i manje iznenađujuće na tržište, je trgovci samo koristi kao izgovor da kupi, a ne zapravo vožnje bilo stvarne potražnje nosioci kineskog juana. "

Još jedan stručnjak koji je govorio o ulozi psihologije na tržištu bila je Arthur Hayes, suosnivač i izvršni direktor Bitcoin poluge platforme za trgovanje BitMEX. Hayes tvrdi da, dok Kina akcije povećati raspoloženje, to je sa međunarodnim trgovcima, a ne domaće kupce.

"U Pboc devalvacija je sveobuhvatni narativ koji utiče na bikovski ili medvjedast sentiment trgovaca", rekao je, dodajući:

"Kinezi ne kupuju Bitcoin masovno da pobjegne kontrole kapitala."

Privremeni nestabilnost

Prošlosti koja, kako Zivkovksi i Hayes razgovarao sa privremenim volatilnost, naglašavajući kako cijene varira pred brzo pada natrag ili vraćanja na normu.

Hayes pruža uvid u zadobila cijena fluktuacije valute, naglašavajući kako volatilnosti bio je u proteklih nekoliko mjeseci.

Što se tiče gdje će Bitcoin ići u bliskoj budućnosti, stručnjaci na tržištu koji je razgovarao sa CoinDesk nije izgledao posebno bikovski.

Nakon uživanja u "meteorskog" popeti u posljednjih nekoliko mjeseci, Bitcoin je trenutno "pod zarade pritisak", rekao je Zivkovski CoinDesk.

Dalje, Zivkovski rekao događaja ove sedmice pružaju dokaze da je situacija u Kini možda neće biti dovoljno jaka da podstakne nove dobitke.

"Posljednja tri puta Kina devalvirala svoju valutu, uključujući i nekoliko dana, cijena Bitcoin porastao je privremeno, ali brzo nestao jer je tržište znači vratili na prethodni nivo cijena", rekao je Zivkovksi.

On je nastavio:

"To je pokazatelj da juana devalvacija vijest nije dovoljno snažan da preokrene trend i održe novi."

Charles L. Bovaird II je finansijski pisac i konsultant sa jakim poznavanje tržišta vrijednosnih papira i ulaganja koncepata.

Pratite Charles Bovaird na Twitteru ovdje.

PricesChina

Povezane vijesti


Post Cijena

Bitkain rast cijena objasnio je insajderima industrije

Post Cijena

Razmišljajući o tržišnom kapitalu kompanije Bitcoin od 10 milijardi dolara

Post Cijena

Može li povećanje kamatnih stopa ugroziti cijene bitkoina?

Post Cijena

2018 je donio Bitcoin buđenje

Post Cijena

Uloga Bitkoina u borbi protiv inflacije

Post Cijena

Grafikoni: Kako se bitkainova dominacija tržišta izaziva

Post Cijena

Bitcoin cijena više tamo gdje su ekonomske slobode niske

Post Cijena

Prodati narudžbine sporo Bitcoin Rally kao All-Time High Remains Neugodno

Post Cijena

Cijena Bitcoin opada ispod 700 dolara Kao što je tržišni izgled slabljen

Post Cijena

Velika četiri računovodstvena preduzeća se sastaju da razmotre Blockchain Consortium

Post Cijena

Blockchain Low među korporativnim investicionim prioritetima, PwC Finds

Post Cijena

Analiza: Oko 70% bitkoina nepotrošenih šest meseci ili više