Market Weekly: Bitcoin Bulls se vraća u ubistvo BearWhale-a | BA.concellodemelon.org

Market Weekly: Bitcoin Bulls se vraća u ubistvo BearWhale-a

Market Weekly: Bitcoin Bulls se vraća u ubistvo BearWhale-a

Trgovci izgledaju kao da su osnaženi krvlju u vodi ove sedmice nakon klanje 'BearWhale' prošlog ponedjeljka.

Cijena Bitcoin je $ 327 na početku prošle sedmice i to je trgovanje za $ 370 na kraju sedmice, na osnovu indeksa CoinDesk Bitcoin Cijena.

Nakon tjedana mlake volumena trgovanja, bitcoin razmjene pokazali skok narudžbi, udaranje 642.000 BTC 9. Oktobra. Ovo skoro bila na vrhu 657.000 BTC u ukupan promet u visini otkupne aktivnost kao masivni naloga za prodaju od 26.000 kovanica istovarivati ​​tzv BearWhale na tržištu u nedjelju.

To čini sedmice jedan od najaktivnijih trgovanja tjedna u mjesecima. Zadnji put ovoliko aktivnosti trgovanja zabilježen je na berzama je prije osam mjeseci, gdje vrhunac obim trgovanja bio je 711.000 BTC 25. Februara.

Cijena je tada bila $ 534, prema CoinDesk BPI. To je bio na putu pad sa visine januara, uranjajući od $ 850 na početku mjeseca za $ 563 do vremena marta valjanog okolo. To je bio početak relativno opsega vezani tradinguntil još jedan oštar pad krajem marta.

Uspon Bitfinex

To je ne čudi da volumeni trgovanja su sužava naglo nakon četvrtak vrhunac. Promet je opao za 30% dan nakon što je ovaj vrh i nastavili smanjivati ​​tokom sedmice. Razmjene zabilježen samo 147.000 BTC u trgovine juče ili oko trećine u kojoj volumena stajao na početku sedmice.

Dok je 'velike trojke' kineski razmjena i dalje dominiraju u iznosu od trgovine u BTC tržišta, OKCoin vodi put i BTC Kina na začelju, razmjene sa manje volumena i dalje se bore za provizije.

Jedan takav rivalitet - u smislu obima trgovanja, barem - odvija se između Bitfinex i Bitstamp. Bivši je sjedištem u Hong Kongu razmjene koji pruža paket alata za sofisticirane trgovac, uključujući trgovanje na margini. Ona je nastao kao snažan kandidat sa stalno zdrav volumenima trgovanja.

Dok Bitstamp se često gleda kao reper razmjene, volumeni trgovanja bilo smanjena preko mjeseca. Bitfinex, u međuvremenu, čini se da se zauzima za slack, jer nastavlja da izbaci nove alate i proizvode za aktivno investitora.

Jaz u obimu između Bitfinex i Bitstamp je proširio ove sedmice. 6. Oktobra, Bitstamp trguje 69.542 novčiće na svojoj platformi dok Bitfinex video 55,925 kovanice trguje. Jučer je, međutim, Bitfinex snimljen 20,819 BTC u vrijednosti trgovanja za taj dan da Bitstamp je 14,905 BTC.

Pokret u cijenu Bitcoin od 6 oktobar - 13. Oktobar

Bikove su se vratili

Posmatrači na tržištu i dalje biti bikovski na Bitcoin cijenu. Trgovanja newsletterfrom BitMEX, a derivata razmjena u Hong Kongu vodi bivši Citi rekvizit trgovac Arthur Hayes, preporučuje gradi položaj oko cijene meta $ 330- $ 350 u bliskoj budućnosti. Kao što je cijena pala na početku sedmice, Hayes je pozvao newsletter:

"Sada je vrijeme da se dvije ruke i kupi kupi kupi. Ja očekujem oštar miting za $ 330- $ 350. Cijena će objediniti oko tih nivoa i izgraditi bazu za potez viši u kraja godine."

Long-jedini fond Pantera Capital, u međuvremenu, odnosi se neki ciklična analize Bitcoin cijenu u svom najnovijem mjesečnom biltenu (PDF). Ona smatra da je septembar 2014 označio kraj najduže medvjeda ciklusa Bitcoin-a, uz cijenu pada 64% u periodu od devet mjeseci.

Više veselo, Pantera primjećuje da Bitcoin bik ciklusi su istorijski vratio nevjerovatnih najmanje 3,3 puta veća od uloženog kapitala.

Martin Tillier, stanovnik tržišta NASDAQ-a watcher koji je uzeo sjaj bitcoin, stavlja nedavni pad Bitcoin cijenu do nas snagu dolara. Tillier održava thatbitcoin svim skepticima to pogrešno, iako on priznaje Bitcoin možda je preko-vrijednosti:

"Stvar je u tome da se nešto gubi vrijednost u smislu američkog dolara u posljednjih nekoliko mjeseci je, barem djelomično, zbog opšte snagu dolar."

Vijesti i osnove

Je prošle sedmice je također vidio neke pozitivne znakove za šire usvajanje Bitcoin. Regulator US futures je čuo što je pravo noisesabout propis Bitcoin u petak je panel diskusija o cryptocurrencies u Washingtonu, DC.

A Filipini kongresmenka je uvela billfor je 'e-peso' koji bi mogao utrti put za veći usvajanje digitalnu valutu u tom doznaka teške zemlje. Na račun poziva za e-peso da bude dostupna u svim granama domaće banke.

PricesBitfinex

Povezane vijesti


Post Cijena

Zašto predviđam $ 650 bitkoin u 2018. godini

Post Cijena

Zašto je niža Bitcoin cijena Volatilnost je bez Panacea

Post Cijena

Gde će Bitcoin Cijene postati post-halving?

Post Cijena

Oružje i kripto: Kako bitkoin pomaže u održavanju Cody Wilsonovog anarhističkog sna u životu

Post Cijena

Cena Bitcoin Tops $ 1,000 Za najduži rast u istoriji

Post Cijena

2018 je donio Bitcoin buđenje

Post Cijena

Da li su cene bitkoina i zlata korelirane?

Post Cijena

Suspense Lingers kao bitkoinova cena Oči 1.000 dolara

Post Cijena

Tag cijena u Bitcoin Tag-u pada na High Street

Post Cijena

Grafikoni: Određivanje idealne veličine bloka za Bitcoin

Post Cijena

PwC: Cryptocurrencies će kreirati tržišta na tržištu

Post Cijena

Bitcoin cijene yo-yo u Q1