Može li povećanje kamatnih stopa ugroziti cijene bitkoina? | BA.concellodemelon.org

Može li povećanje kamatnih stopa ugroziti cijene bitkoina?

Može li povećanje kamatnih stopa ugroziti cijene bitkoina?

Moglo bi se reći da je Bitcoin je rođen u doba niskih kamatnih stopa.

Prvi decentralizirana digitalna valuta na svijetu je prvi put minirana i kojima se trguje u 2009. Godini, u vrijeme kada su centralne banke koriste bez presedana stimulans u nastojanju da zadrži troškove zaduživanja minimalni. Nakon financijske krize, ove institucije smanje svoje referentne stope blizu nule i bave sredstava programa otkupa u nastojanju da ispuni taj cilj.

Kamatne stope je naglo pala zbog ovih napora, i kao odgovor, investitori počeli preispitivanja raspoložive mogućnosti s obzirom na okruženje niskih prinosa.

Šta je to značilo za bitcoin? Za jedan, investitori pronašli digitalnu valutu više uvjerljivi jer je oportunitetni trošak navedenih plaćanja kamata bila niža.

U ovom niskom stopom okruženju, moglo bi se reći da su investitori vidio Bitcoin imaju slične poticaje drugim utočište sredstva, na primjer obveznice. Dokle god plaćanja kamata koje pružaju ovi sigurno imovina su bili skromni, investitori su malo razloga da ih traže preko Bitcoin.

Međutim, ukoliko troškovi zaduživanja guraju veća, digitalnu valutu mogla izgubiti neke od svojih sjaj. Da su kamatne stope počnu raste, to može izvući mnoge investitore od Bitcoin i na kamatonosne aktive poput obveznica.

Iako je globalna ekonomija je uživao u izvučeno razdoblje niskih kamatnih stopa, ova situacija može brzo promijeniti, nekoliko stručnjaka, rekao je CoinDesk.

Od Bitcoin ne pruža investitorima plaćanja kamata, rast kamatnih stopa mogli napraviti digitalnu valutu manje privlačan učesnicima na tržištu. Promjene napajanja Bitcoin je samo vrlo postupno, a samim tim i svako smanjenje potražnje mogao dokazati medvjedast za cijene.

Rising cijene iznenađenje

Svaka takva promjena u okruženju kamatne stope će doći kao iznenađenje za mnoge, rekao je Robert Johnson, predsjednik i izvršni direktor American College of Financial Services.

Troškovi zaduživanja je pala na rekordno niskom nivou, nakon gledanja stalan, silazni trend od ranih 1980-ih, rekao je Johnson.

Kamatne stope hit svih vremena maksimume u ranim 1980-ih, što je posljedica napora predsjednik Federalnih rezervi Paul Volcker da obori visoke inflacije koja je počela tokom prethodne decenije. Tokom 1970-ih godina, cijena barela nafte skočila na vrijednosti, što je rezultiralo u američkoj ekonomiji pate i visoke inflacije i stagnaciji ekonomski rast.

Fed političari shvatili da centralna banka neće biti u mogućnosti da se bori i inflacije i ekonomske slabosti u isto vrijeme, i odlučili da vladati inflacije. To su učinili planinarenje referentna kamatna stopa trag FED-a do nivoa bez presedana.

Usred ovih napora, prinosi na 10-godišnje i 30-godišnje državne obveznice kako doživljavaju uspone svih vremena u septembru 1981. Godine, dostigavši ​​15,84% i 15,20%, respektivno.

Od udara ovaj vrh, kamatne stope su nakon silazni trend.

Monetarna politika

Trenutnom okruženju niskih kamatnih stopa mogla doživjeti značajne pomake ako monetarna politika postaje manje liberalan.

Ako Fed šetnje je referentna kamatna stopa federalnih fondova na svom sastanku u decembru, ovaj potez bi staviti pritisak na širem troškova zaduživanja.

Takva povećanje stope je nešto Johnson smatra da je u kartama.

"Vjerujem da će Fed početi podizanje referentne federalne fondove kamatne stope nakon predsjedničkih izbora SAD-u novembru", rekao je CoinDesk. "To će pokrenuti niz povećanja stope koje će dovesti do veće stope u cijeloj ekonomiji."

Scott Tucker, fiducijarnu investicioni savetnik Čikaga, također je ukazao na ključnu ulogu na izborima, navodeći da će sačekati nakon ovog događaja planinariti stope, Fed bi mogao izbjeći pojavljuju politički motivirana.

Centralna banka želi da povećanje stope reper nakon držeći ih mali za tako dugo, rekao je on.

Niska inflacija

Međutim, postoje sigurno faktora koji bi mogli zadržati takvu stopu rasta, istakao je Tucker.

Svaki takav razvoj događaja mogao dokazati bikovski za Bitcoin, ili barem pomogne u zaustavljanju pritisak na cijenu digitalne valute.

Za početak, inflatorni pritisci su bili skromni. Tokom 12 mjeseci do avgusta 2016. Godine, indeks potrošačkih cijena za sve Urban potrošača porastao je za 1,1%, znatno ispod FED-a meta stopi od 2%.

Osim sjaja inflaciju, brige o evropskim ekonomijama, kao i onih iz Japana i Kine, mogli ometati bilo Fed želi planinariti benchmark stope, Tucker je tvrdio. Dok postoji zabrinutost oko ekonomske snage u inostranstvu, mnogi su zabrinuti zbog mlake oporavak američke ekonomije.

"Fed je ograničen prostor za podizanje kamatnih stopa, dok rast američke ekonomije i dalje je umjeren i druge velike ekonomije pokazuju anemičan rast", Brett Whysel, a financijski stručnjak koji predaje Ekonomija javnog sektora i donošenje odluka na City College of New York, rekao je CoinDesk.

Whysel je naglasio da podizanje američkih kamatnih stopa bi se moglo pokazati kontraproduktivnim jačanjem dolara, što bi smanjila izvoz i ometaju široj ekonomiji.

Svaki potencijalni utjecaj na dolar može biti pojačan činjenicom da su i Bank of Japan, Evropska centralna banka i druge centralne banke u toj regiji su iskorištavanje negativne politike kamatnih stopa.

Ovaj pristup pomaže devalvirati svoje valute, što čini njihov izvoz jeftinije u odnosu na one drugih naroda, kao što je SAD.

Uprkos svih ovih razloga Fed može imati za zadržavanje stope nepromijenjene na svom sastanku u decembru, Whysel dao 50-50 šansu centralna banka bi planinariti referentnu stopu na događaju.

Postepeno povećanja stopa

Čak i ako Fed političari odluče da podigne referentnu stopu na sastanku u decembru politike, zvaničnici centralne banke su u više navrata sigurni učesnici na tržištu da je bilo gore uspon stope će biti postepen da izbegne poskakuje ekonomije.

Osim toga, centralne banke koje koriste politika ultra-niske kamatne stope i negativne politike kamatna stopa može biti dug načina van iz zabavnog povećanja stope. Jednom kada oni započeti proces podizanja stope, može proći i nekoliko povećanja pred učesnicima na tržištu osjećati motivirani da kupuju fiksnim prihodima vrijednosnih papira.

Treba bitcoin cijena u stalnom povećanja stope, digitalnu valutu može to učiniti, a ne postepeno, dajući trgovci vremena da odgovori na takav razvoj.

Međutim, postoje i mnogi drugi faktori koji bi mogli utjecati na Bitcoin cijene osim politike centralne banke i njen uticaj na širem kamatne stope.

Dok je niska inflacija mogla da Fed nerado podići stope i tako smanjiti šanse za Bitcoin cijene susreću potencijalni vetar, visoke inflacije lako može brzo učesnika na tržištu da hrle u digitalnu valutu kao sigurno utočište.

Bitcoin mogli uživati ​​u nastavak remi kao sigurno utočište treba ekonomijama poput Europi i Japanu i dalje pate ekonomske slabosti.

Međutim, ako ovim regijama uživati ​​znatna poboljšanja u svojim uvjetima poslovanja i njihove centralne banke odlučuje povećanja stope, ova dvojica mogli pružiti Bitcoin cijene sa kombinovanim teškim uslovima.

Ali, do sada, Bitcoin je imala više od sedam godina da dobije usvajanja, da prevaziđe svoje izazove i rasti u cijenu.

Iako određeni problemi ostaju neriješeni (na primjer, na pitanje kako da se obrati bloka kapaciteta dilema digitalne valute), njegove šanse za preživljavanje prijetnje povezane s porastom kamatne stope su vjerojatno visok kao valute ima blizu deset godina da se uspostavi.

PricesEconomics

Povezane vijesti


Post Cijena

Jedan za sve? Citi, DTCC i PwC Talk Blockchain timski rad na konsenzusu 2017

Post Cijena

Bitcoin cijena se vraća na tržište kao trgovci Brace za Bitfinex News

Post Cijena

Bitcoin skuplja od dva meseca do najviše 1000 dolara

Post Cijena

Izveštaj o cenama u julu Bitcoin: Ispunjenost povjerenja 2018. Visoke ocene prepolovljene

Post Cijena

Bitcoin Cijene porasle 15% za dostizanje Post Mt. Gox Crisis High

Post Cijena

Bitcoin ide Mainstream s uključivanjem na Yahoo! Finansije

Post Cijena

Od najgore do prve: Bitcoinova cena Završava 2018 na vrhu

Post Cijena

Ex-JPMorgan trgovac Objašnjava zašto je cena od 440 bito koka preneta

Post Cijena

Ne krivite bitkoina za ludilo muškaraca

Post Cijena

Bitcoin Freefall: Cene padaju skoro 200 dolara za 1 sat

Post Cijena

Bitcoin cena ocekuje $ 600 kao optimista povratnika

Post Cijena

Kupi Bitcoin, direktor kompanije PwC Fintech govori Fordham studentima