Mt. Gox Bitcoin cena pada na 300 dolara, prošle post-kineske niske | BA.concellodemelon.org

Mt. Gox Bitcoin cena pada na 300 dolara, prošle post-kineske niske

Mt. Gox Bitcoin cena pada na 300 dolara, prošle post-kineske niske

UPDATE (14. Februara 08:35 GMT):

Cijene Bitcoin na Mt. Gox registrovan jutros svakodnevno nizak u 03:00 GMT od $ 302, ali je od tada oporavila do $ 383.

---------------------------------

Nakon nekoliko dana klimava stabilnosti, Priceof Bitcoin nastavio da pada 13. Februara preko velike razmjene kao strah, nesigurnost i sumnju proširila po Bitcoin zajednici.

Najdirektniji doprinos padu dan je bio otkrivenje da je više od 4.500 BTC je prijavljeno stolenfrom online crnom tržištu svile 2.0, koji nije adekvatno odgovori na transakcije malleabilityissues koje su ranije prijavili Mt. Gox, Bitstamp i drugim berzama.

Diskusije odbor poruke ukazuju na to da strah od iznenadne rasprodaje od strane lopova ili da je tržište će roniti strmo kao što je to nakon zatvaranja svile u Octoberwere najvjerovatniji uzrok za zabrinutost, iako drugi ne slaže da je događaj mogao inspirisati kretanja na tržištu.

Neki članovi zajednice okrivio eskalacije loše vijesti iz industrije.

Tokom prošle nedelje, Bitcoin je doživio najviše razmjene na visokom nivou doći do problema sa servisa zbog DDoS napada, potencijalno veliko tržište van zakona currencyand stanje svoje nekada najveća razmjena Mt. Goxdeteriorate, čak i kada je pokušala da smiri korisnika.

Major razmjene vidjeti pad

Četvrtak vidio vjeru u Mt. Gox pada, jer su cijene pale više od 30% ispod onih uočen na drugim berzama. Smanjenje cijena ukazuje na to da direktor Mark Karpeles 'izjave presshave malo učinila da ohrabri korisnicima da bi ulaganje u razmjeni.

Podaci iz Bitcoin Charts prikazuje cijena dostigla minimum od $ 451,10 13. Februara, što je cifra koja je bila manja od 18. Niske decembra $ 455, kada su cijene drastično je opao na vijestima da je Kina, tržište onda odgovoran za vožnju Bitcoin rast cijena, bio bi ozbiljno ograničena propisima.

U trenutku pisanja, cijene su dolje preko velike razmjene Bitcoin kao što su Bitstamp, BTC-e i Mt. Gox, iako ni vidio isto padove kao Mt. Gox.

BTC-e minimum od $ 580,10 ostao $ 160 veći od svoje 18. Niske decembra $ 420.

Slično tome, Bitstamp odbio, ali poštovati najveću ukupnu među razmjene - $ 601,54, što je skoro dvostruko više post-Kina minimum od $ 382,20.

Nesigurnost vlada

Spekulacije o tome da centralni uzrok pada bila raširena, ipak, bilo jedan zaključak pokazuje nedostižnim. Umjesto toga, širok spektar negativnih priča, zajedno sa opseg izvještavanja mogu pružiti najbolje objašnjenje zašto čak bitcoin entuzijasta pretvoriti BTC za fiat.

Na primjer, TechCrunch prijavio da je čak 88.000 BTC su ukradeni od svile 2, prije nego o izmjenama i dopunama ovog figureto preko 4.000:

Put svile 2 Hacked, 88.000 Bitcoin Navodno Stolen http://t.co/CS70uzfxMWby @johnbiggs

- TechCrunch (@TechCrunch) 13 Februar 2014

Iako, to je daleko od jedini izvor prijaviti različite procjene ukupnog gubitka. Na primjer, Forbes je predložio da je između 41.000 i 88,000BTC su u početku ukraden.

Rezultat je bio da je sve veći broj Reddit teme izgledao jednostavno posvećen pronalaženju pozitivnih NewsIn svjetlu ovih nedavnih problema.

Ovi komentatori odlučio umjesto da biraju koliko investitori su i dalje uzbuđeni zbog Bitcoin ecosystemdespite njegove fluktuacije cijena, a taj interes u bitcoin nastavlja da raste uprkos nedavnom niz negativnih vijesti.

Koja je vaša najveća poneti iz dnevne događaje? Vaganje u nastavku.

Povezane vijesti


Post Cijena

Bitcoin cijena više tamo gdje su ekonomske slobode niske

Post Cijena

Bitcoin cena oštro proticanje od 400 dolara

Post Cijena

Razmišljajući o tržišnom kapitalu kompanije Bitcoin od 10 milijardi dolara

Post Cijena

Japan: Novo srce bitkoina

Post Cijena

Bitcoin cijene hitovi šestomesečni visoki uz 5% surge

Post Cijena

Cena bitke je 500 dolara, povećanje od 50 puta u samo 12 meseci

Post Cijena

Da li je Crypto Asset Class konačno došao u svoje?

Post Cijena

Da li je zrac izgubio? Cena Zcash-a je pronalaženje poda od 50 dolara

Post Cijena

Dvostruki standardi: dolazna potporna interoperabilnost blokchain-a

Post Cijena

Bitcoin cena Flirts sa 630 dolara kao trgovci Bet Long

Post Cijena

Bitcoin Shopping List ima za cilj podizanje svesti o visokoj ulici

Post Cijena

Prodaja i kratko: Bitcoin trgovci se pripremaju za moguće viljuške