Na tržištu velikih mitinga bitkoina, kitovi i dalje prave talase | BA.concellodemelon.org

Na tržištu velikih mitinga bitkoina, kitovi i dalje prave talase

Na tržištu velikih mitinga bitkoina, kitovi i dalje prave talase

Single trgovci Čini se da još uvijek ima prevelike uticaj na tržište Bitcoin.

Do sada je u septembru, analitičari su naveli jednu trgovci kao vjerovatno uzrok dva značajna pricemovements, a oba ukazuju na probleme likvidnosti u povoju tržištu. U vremenu kada se bitcoin tržišta karakteriše nizak obim trgovanja i nagađanja, cijene Bitcoin su postali osjetljivi na mjestu gdje ni jednom kupcu ili jedan, velika transakcija može izazvati značajne smjene.

Na primjer, u nedjelju, 11. Septembra Bitcoin cijene pale više od 5% u manje od sat vremena, u skladu sa BPI podataka.

Tokom samo pola sata sesije, digitalnu valutu pao od $ 628,14 u 19:00 UTC do $ 595,43 do 19:30 UTC.

Evo, analitičari navode nizak obim trgovine i visoko špekulativno tržište objašnjavajući ovaj nagli pad, tvrdeći da jedan veliki transakcije bila je vjerojatno da su pomogli goriva ovaj pad.

Petar Zivkovkski, direktor operacija za Bitcoin trgovačku platformu WhaleClub, na primjer, smatra da je rasprodaju je vjerovatno rezultat jednog igrača.

Rekao je CoinDesk:

"Trenutni tržišno okruženje je nelikvidna, što cijena podložna većim igračima sa većim vatrene moći. U ovom slučaju, nekoliko stotina BTC prodao izazvao rasprodaju pojačano korištenje visoke zaduženosti od strane pojedinih igrača."

Njegova tvrdnja da se trgovci iskoristiti značajne poluge je podržana podataka Whaleclub, koji otkriva da 76% pozicija dugo bili 11. Septembra i samopouzdanje, postotak kojim veličinama položaja određenog dana bili su veći od prosjeka, dostigla 75%.

Komplikuje stvari je da kada postoje mnogi spekulativne oklade na sredstva kao što je bitcoin, ove opklade može pretvoriti skroman kretanje cijena u veću fluktuaciju, što je izazvalo bilo kratko stisnuti ili dugo stisnuti.

Izdići iznad $ 600

Dobar primjer kako se niska likvidnost i značajan spekulacije da gorivo značajan kretanja cijena je uspon Bitcoin iznad $ 600on 4. Septembar.

Nakon otvaranja 2 septembar na $ 571,68, digitalni valutu porastao više od 7% tokom tri sesije do $ 612.39 4. Septembra, CoinDesk USD Bitcoin Indeks cijena (BPI) brojke otkrivaju.

Digitalna valuta uživali u ovom uspon kao nizak obim trgovanja je na tržištu podložan velike transakcije.

Nakon što je tržište iskusio ovu ranjivost, sve to je bio jedan kupovinu manje od 600 BTC za pomicanje Bitcoin cijene više, rekao je Zivkovski.

Rezultirajući naviše uspon u kombinaciji sa prezaduženi tržištu kako bi izazvala kratki stisak, dodao je on. Mnogi spekulativne opklade su na snazi ​​od učesnika na tržištu su stavljajući ih u toku sedmice raspon trgovanja vezani. Između 2. I 4. Rujna 86% špekulativnog veličine pozicije je bio dug, Whaleclub brojke otkrivaju. Povjerenje je imala srednju vrijednost od 85% u periodu od 2. Do 4. Rujna.

BTC VIX, administrator na popularnom Bitcoin Trading klub, pod uslovom da više detalja o tome kako niske cijene volatilnosti može napraviti tržišta podložniji jedan trgovaca.

"Kada smo se konsoliduje za duži vremenski period u uskim rasponu cijena, to je prilično jednostavan za veće igrače izračunati gdje će se desiti likvidacije", rekao je CoinDesk. "Kada su došli do te razine cijena likvidacijama dolaze u serijama."

Kada likvidacije narudžbe pogodio knjige, kako je rekao, veći igrači mogu zatvoriti svoje pozicije. "Onda je samo isprati i ponoviti."

Kriptovaluta menadžer investicijskog fonda Jacob Eliosoff i ispoveda svoje uvjerenje da je jedan kupac pomogao dovesti do značajnih promjena cijene, kao investitor i poduzetnik Vinny Lingham.

Lingham rekao CoinDesk on smatra da je jedan kupac vjerojatno je iskoristio niske likvidnosti i prezaduženi tržištu goriva značajan rast cijena.

Stalan napredak

Što se tiče da li je to razlog za zabrinutost na tržištu je neizvjesna.

Tokom proteklih nekoliko godina, Bitcoin završila nekoliko prekretnice, kao što je uživala u porastu usvajanje kao način plaćanja, regulatori počeo procjenu svojih zasluga i cijene Bitcoin je pratio stalan, uzlazni trend.

Međutim, digitalna valuta je ostao na neke izazove u zadnje vrijeme kao niska likvidnost i značajan spekulacije su stvorili savršeno okruženje za oštre cijenu okretanje.

Dok nestabilnost Bitcoin pruža mogućnosti za trgovce, može napraviti digitalnu valutu manje vjerodostojan u očima učesnika na tržištu.

Ukoliko korisnik baze Bitcoin je stalno širi, taj razvoj može pomoći pojačati obim trgovine i da cijena domaće valute manje zavisi od špekulacija. Zajedno, ova poboljšanja bi cijene Bitcoin manje osjetljiv na utjecaj većih transakcija.

Za sada, međutim, kupci i dalje treba da i dalje oprezni.

Cijene

Povezane vijesti


Post Cijena

Bitcoinova cena se prelazi iz opsega da dostigne 900 dolara

Post Cijena

Bitka Sentiment Goriva Bitcoin Povratak na $ 1,000

Post Cijena

Prekid na putu? Zcash Eyes dobitak protiv Bitcoin-a

Post Cijena

Bitcoin Shopping List ima za cilj podizanje svesti o visokoj ulici

Post Cijena

Bitcoinova cena je iznad 1000 dolara, ali će to trajati?

Post Cijena

Grafikoni: Određivanje idealne veličine bloka za Bitcoin

Post Cijena

Cena Bitcoin Tops $ 1,000 Za najduži rast u istoriji

Post Cijena

Valute na bazi broja ne čine ljudsku prirodu

Post Cijena

Da li je zrac izgubio? Cena Zcash-a je pronalaženje poda od 50 dolara

Post Cijena

Bitcoin: Ovo nije isto kao iu 2018. godini

Post Cijena

Bitcoin cijena se vraća na tržište kao trgovci Brace za Bitfinex News

Post Cijena

Bitcoin krši $ 750, ali se bori za postavljanje novih 2018