Nakon dvogodišnje visoke, će bitkoinova cena porasti ili pasti? | BA.concellodemelon.org

Nakon dvogodišnje visoke, će bitkoinova cena porasti ili pasti?

Nakon dvogodišnje visoke, će bitkoinova cena porasti ili pasti?

Cijena Bitcoin je ponovo u centru pažnje, ali sljedeće sedmice neba visoke dobiti, tržišni promatrači počinju da procijeni što bi moglo biti dalje.

Nakon udara dvije godine highsearlier u sedmici, bitcoin pricesfell posebno ulaska Srijeda, bliži teritorija korekcija nakon uživanja oštar miting. Međutim, nekoliko tržište posmatrači su tvrdili ovaj pad je bio samo privremeno, te da bi cijena mogla gurnuti njegova cijena veća u narednim sedmicama.

Stručnjaci ukazao na niz faktora, uključujući raste volatilnost, dolazak pad bitcoin nagrade, prinosi padaju obveznica i nazire mogućnost "Brexit '.

U kombinaciji, tržište posmatrači vjeruju da Bitcoin cijene su iskusili samo "privremeni povlačenje", i da će buduće cijene zahvalnost ostaje velika mogućnost.

Brojem zaposlenih podrška

Iako lebdi na press-ukupni blizini nedeljni maksimum, cijena Bitcoin je u pokretu u proteklih nekoliko dana.

Digitalna valuta pala na minimum od $ 661,60 14. Juna, nakon dostizanja $ 719,85 dan ranije, indeks CoinDesk USD Bitcoin Cijena podataka otkrivena. Ovo je predstavljalo pad od više od 8%, nešto manje od pada 10% u obavezi da signaliziraju korekcije.

Međutim, čini se da ova $ 661,60 najniže do predstavljali su snažnu podršku, kao Bitcoin cijene onda je počeo stalan uspon, udarajući je intraday visoke od $ 691,70 do 20:45 UTC, prema BPI brojke.

Petar Zivkovski, direktor operacija za Bitcoin trgovačke platforme Whaleclub, rekao CoinDesk da vjeruje ova akcija je uspostavio $ 660 kao ključni pokazatelj cijenu.

Zivkovski rekao CoinDesk:

"$ 660 je sada jako 'vruće' podršku. [U] cijenu ispumpava skoro 30 $ brzo nakon dodirivanja tom nivou."

Povjerenje visoka

Čak i cijene su pale, Zivkovski rekao Whaleclub je primijetio da se to ne odgovara povećanje kratke pozicije.

"Umjesto toga, trgovci usvojila neutralnom položaju s ciljem kupnje po nižim cijenama, stvarajući podršku i ograničava naniže", nastavio je on.

Ovo je drugačije od onoga što se moglo posmatrati trebalo tržištu su u strahu cijena će pasti. U ovom scenariju, Zivkovski rekao šorc bi vjerovatno naglo kao znak buduće očekivane gubitke.

Drugi stručnjaci na tržištu, rekao je, kao što fluktuacije su neizbježni, posebno imajući u vidu cijenu pokušava učvrstiti podršku u novu seriju.

"To je važno za trgovce da shvate da su tržišta uvijek sljedeći ciklusa", rekao je Joe Lee, osnivač derivata trgovačke platforme Magnr, CoinDesk, dodajući:

"Bez obzira na vrstu imovine, ako poskupljenja prebrzo, sigurne pretpostavka je da će se korekcija doći u kratkom roku."

Xu Qing, portparol Bitcoin razmjenu Kina-based Huobi, pod uslovom da sličnu procjenu, naglašavajući da je pad privremeno cijene su normalni i predviđaju da Bitcoin će nastaviti da fluktuirati u narednim danima.

'Savršena pozadina'

U narednom periodu, nekoliko kretanja može pomoći naviše pritisak mjesto na Bitcoin.

Stručnjak za tržište Arthur Hayes je otišao toliko daleko da se opiše kombinacije makro-ekonomskih faktora koji vjeruje da će "savršena pozadina" za nastavak cijenu dobitke.

"Globalni makroekonomija se zahuktava", istakla je Hayes, suosnivač i izvršni direktor Bitcoin poluge platforme za trgovanje BitMEX.

Još jedna varijabla koje bi mogle utjecati Bitcoin cijene je nazire mogućnost da je Velika Britanija mogla izaći iz Europske unije, a Hayes nedavno izdvojio ovo kao faktor koji je pomogao Bitcoin cijene okupiti preko vikenda.

Ključna uloga prepolovljen

Ipak, sve oči su uprte u sredinom jula, kada će se dogoditi pravi test za cijenu.

Tržištu posmatrači očekuju odvajanje da igra glavnu ulogu u potražnji kroz osnovu smanjenja raspoloživog ponude novih bitkoine kovao svaki dan od 50%.

"Bilo je puno razgovora oko odvajanje da se to gradi sve to hype koji je u zauzvrat izaziva mnogo više spekulacija", rekao je direktor Bitfinex zajednice Zane Tackett.

Zivkovski izjavio da je "iza kulisa Bitcoin prepolovljen" se "osigurava da raspoloženje na tržištu i dalje je bikovski i otporan" na privremeni pad cijene.

Šačica tržišta stručnjaka otišao još dalje u naglašavajući važnost odvajanje, tvrdeći da su cijene Bitcoin će ostati opseg vezan tek nakon ovog događaja odvija.

Rik Willard, osnivač i generalni direktor Agentic Group LLC, predvidio da će Bitcoin lebde blizu $ 685 do odvajanje. Nadalje, Vinny Lingham, investitor i poduzetnik, pod uslovom da konkretniji prognoza, projektovanje cijene će biti opseg granica do poslije prepolovi dan.

Charles L. Bovaird II je finansijski pisac i konsultant sa jakim poznavanje tržišta vrijednosnih papira i ulaganja koncepata.

Pratite Charles Bovaird na Twitteru ovdje.

Cijene

Povezane vijesti


Post Cijena

Bitcoin cijena Utjecaj debatovan prije moguće japanske stimulacije

Post Cijena

Bitcoin cijena se vraća na tržište kao trgovci Brace za Bitfinex News

Post Cijena

Dva velika faktora vode vožnju bitkoinskim cenama

Post Cijena

Gde će Bitcoin Cijene postati post-halving?

Post Cijena

Bitcoin skuplja od dva meseca do najviše 1000 dolara

Post Cijena

Pad cijena bitkoina dalje BTC Kina isključuje Fiatove depozite

Post Cijena

Bitcoin trgovci odmeravaju nove rizike kao skaliranje vraćaju se u centar pažnje

Post Cijena

Ko kupuje Bitcoin? Tražnja traje uz strahove viline

Post Cijena

Ex-JPMorgan trgovac Objašnjava zašto je cena od 440 bito koka preneta

Post Cijena

Bitcoin cena ocekuje $ 600 kao optimista povratnika

Post Cijena

Bitcoin cena oštro proticanje od 400 dolara

Post Cijena

Cena Bitcoin-a iznosi više od 266 dolara i udvostručuje novi maksimum svih vremena