Ne krivite bitkoina za ludilo muškaraca | BA.concellodemelon.org

Ne krivite bitkoina za ludilo muškaraca

Ne krivite bitkoina za ludilo muškaraca

Dr Philippa Ryan je predavač u građanskim praksi i komercijalne kapitala na University of Technology Sydney. Područje dr Ryan stručnosti nalazi poslovni kapital, a posebno odgovornost treće strane u kršenje povjerenja.

U ovom mišljenju komadu, Ryan razmatra odnos između percepcije Bitcoin kao tehnologije i aktivnost u istorijski turbulentnom globalnom tržištu.

Virtualne valute Bitcoin je ozloglašenog, dijelom zbog sumnjivog povijest i njegov tretman kao trgovačka roba. Međutim, sa demontaža svile i kolaps Mt Gox, Bitcoin više nije samo igračka za dilere droge i fantasy igrače.

Ima pravi potencijal kao sredstvo za obavljanje bešavnih i putem interneta transakcija. Svoju ulogu kao ključni igrač u našoj FinTech budućnosti treba osigurati.

Ali da bi se postigao taj status, svoje priceneeds da zaustavi fluktuirajuće tako divlje. Glavni uzrok Bitcoin rollercoaster je bilo spekulacija. Spekulacije ima posljedice.

U 1720, kada je South Sea Company propala, Sir Isaac Newton slavno našalio: "Ne mogu izračunati kretanje zvezda, ali ne i ludilo ljudi". Newton je mislio na pomahnitale trgovine u South Sea Stock koja je zahvatila Engleske i njene komšije. Kolaps South Sea Company bio je prvi globalne finansijske krize. Kada bubble, Njutn izgubio ekvivalent od skoro 5m $.

U mjesecima koji su doveli do smrti šeme, Daniel Defoe objavio upozorenje pamflet protiv previše spekulacija. Ono što bi ti naučio gospoda čine naše nedavne interes u bitcoin? Newton bi fasciniran genijalnost naših moderne tehnologije i Defoe (sebe trgovaca i vrlo zainteresovani za finansije) verovatno će biti očarani pronalazak neregulisanom nationless valute.

Ali šta bi oni misle da sve spekulacije? Mislim da ni bi odobrio.

U 2013. Godini, cijena Bitcoin skočio od $ 15 u siječnju do preko $ 1,000 do kraja novembra. Bitcoin je povećanje vrijednosti je labavo vezan za svoju nastajanju legitimitet, ali najveći skok u cijeni je vozio kineski investitori gomilaju Bitcoin i stashing to offshore.

Po prvi put, Bitcoin je služio i kao digitalni valute i kao investicija proizvod sam po sebi. Učinak da li Bitcoin-a u 2013. Godini zadovoljava definiciju Spekulativni zaslužuje izbliza.

Iracionalni bujnost

Bubbles početi u tajnosti.

Cijena svakog roba samo da će poletjeti kada primijetiti pametan institucionalnim investitorima potencijalne vrijednosti i korak u proizvoda. Oni kupuju dok je cijena je i dalje niska i prodati kad je napravio dobit u kratkom vremenskom periodu. Prvi rasprodaju prati i pad cijena, poznat kao "zamku za medvede".

Nakon što je investicija ima pažnju medija, javnosti entuzijazam slijedi. Naime, pohlepa, zabluda, strah, panika i na kraju očaj: cijenu i onda setova ludilo potražnje gura.

U ranim godinama Bitcoin-a, njegova cena je čak i naravi. U julu 2010. Godine, jedan Bitcoin košta 9 centi. U narednih 10 mjeseci, ona kretala oko ovu oznaku. Ništa izvanredno dogodilo do aprila 2011. Godine, kada je cijena Bitcoin iznenada popela strmo, šiljcima na $ 29.60, a onda stalno pao natrag na $ 13.00, koji je postao novi normalno.

To je trajalo skoro dvije godine. Zatim 9. Aprila 2013. Godine, cijena porasla na $ 230, a zatim brzo rasprodaju i još jedan pad u cijeni.

Članak u CNN Money objavljen 12. Aprila te godine prijavio da Bitcoin balon možda rasprsnuti. U stvari, to je bio samo medveda zamku. Mahnite trgovanja uslijedile i 4. Decembra 2013. Godine, je dostigao $ 1,047.25. To nije bio tamo od tada.

Za posljednje dvije godine, zatvaranje cijena Bitcoin je oscilirala između $ 250 i $ 450.

Događaja 2013. Godine imaju sve odlike spekulativni balon. Šta je problem? Sve ovo volatilnosti daje Bitcoin loše ime.

Kao što znamo, ekonomski mjehurići su vođeni pohlepom, zablude i strah. Ove emocije narušiti presudu. Pohlepa nas mami da vjeruju u šemama i obećanja koje su jednostavno previše dobro da bi bilo istinito.

Ukratko i burne istorije Bitcoin-a, bogatstvo su napravljene i izgubio. Neki investitori su bili nesretni, ali većina su bili prevareni. U prosincu prošle godine, 10.000 investitori su izgubili 19 miliona $ u Bitcoin Ponzi shema. Brojne razmjene su također potpuno urušio.

Neki su prekršili hakera, a ostala su zatvorena od strane regulatora za vođenje lažna operacija ili pranja nezakonito stečene imovinske koristi od crnog tržišta.

Bez obzira na sve te udarce i padove, ja bih rekao da ne treba da se stavi van Bitcoin. Naša negativne utiske snosi načina na koji je do sada koristila, ali to će se promijeniti.

Tehnologija koja pokreće Bitcoin omogućava gotovo riskless pohranjivanje i prijenos vrijednosti i podataka. U sve digitalizirani svijet, ovo je stvarno koristan inovacija.

Jednom regulatora korak u i (na primjer) obuzdati utjecaj špekulativnog trgovanja u bitcoin, svoju ulogu kao legitimni valutu će prevladati i ludilo će se zaustaviti.

Ovaj članak izvorno pojavio na The Conversationand je ovdje ponovo objavljen u skladu sa svojim uslovima.

PricesVolatilityRegulation

Povezane vijesti


Post Cijena

Bitcoinova cena je iznad 1000 dolara, ali će to trajati?

Post Cijena

Dva velika faktora vode vožnju bitkoinskim cenama

Post Cijena

Blythe Masters: Wall Street ima prednost pre pokretanja Blockchain-a

Post Cijena

Predsjedništvo Donalda Trumpa moglo bi se pohvaliti bitkominu

Post Cijena

Bitcoin cijena testira 460 dolara, ali ne uspije na usponu

Post Cijena

Bitcoinova cijena je skoro prešla 1000 dolara

Post Cijena

Jedan za sve? Citi, DTCC i PwC Talk Blockchain timski rad na konsenzusu 2017

Post Cijena

Bitcoin Cijene porasle 15% za dostizanje Post Mt. Gox Crisis High

Post Cijena

Bitcoin cijena i dalje miran nakon Bitfinex Hack-a

Post Cijena

Bitcoin je napravio pauzu od bespaltne i srušio $ 800 danas

Post Cijena

Atlas ATS uvodi 60-sekundnu zaštitu cijena za Bitcoin trgovce

Post Cijena

Nakon dvogodišnje visoke, će bitkoinova cena porasti ili pasti?