Nove istraživačke veze Bitcoin cijena šiljaka na Media Hype | BA.concellodemelon.org

Nove istraživačke veze Bitcoin cijena šiljaka na Media Hype

Nove istraživačke veze Bitcoin cijena šiljaka na Media Hype

Nova istraživanja rad ima za cilj da shvate Bitcoin je fluktuacije cijena i način korištenja putem empirijske analize. Naime, rad pronalazi pozitivnu vezu između medijske pažnje i vrijednost kriptovaluta.

"Uspon Bitcoin izazvala interes medija i naučne zajednice. Ipak je naše znanje o ove inovacije još uvijek nedovoljno, posebno kada se ispituje iz perspektive financija i ekonomije", kaže se u studiji.

Za rješavanje ovog jaza, istraživači su sprovela dva komplementarna empirijska istraživanja. Prvi cilj da pojasni faktora koji utiču na stopu povrata na ulaganja u bitcoin, a drugi je ispitao prodaje trgovaca koji su odlučili da prihvate Bitcoin kao oblik plaćanja.

Rad pod nazivom Cijena kolebanja i upotrebi Bitcoin: empirijsko Upit, je rezultat saradnje Michal Polasik i Ana Piotrowska, dva istraživača iz odjela financija Poljske Nicolaus Copernicus Univerziteta; Tomasz Piotr Wisniewski i Geoffrey Lightfoot sa Univerziteta Leicester School of Management; i Radoslaw Kotkowski, zaposleni Udruženja poljska banka čije je istraživanje je provedeno samostalno i povezan je sa Warsaw School of Economics.

Lightfoot rekao CoinDesk da je članak se dostavlja na časopisu i da je trenutno autori prikupljanje komentara od kolega prije konačne predaje.

Prema autorima, njihov rad ", obogaćuje i provjerava ranije teorijskih razmatranja sa podacima, i jedna je od prvih empirijskih pokušaja za modeliranje Bitcoin ekonomije".

Scenario piletina-i-jaje

Primarni cilj ovog tima je bio da se otkrije šta određuje vrijednost Bitcoin je, koristeći podatke izvukao iz indeksa CoinDesk Bitcoin Cijena.

Prilikom izgradnje listi potencijalnih vozača, istraživači smatraju standard makroekonomske kontrole, globalno berze fluktuacije, a broj transakcija obavljenih sa Bitcoin, kao i mjere za mjerilo svoju popularnost. Među njima su broj na engleskom jeziku članaka listing riječ 'Bitcoin', kao i broj Google pretraga provedena za isti termin.

Autori su radili sa pretpostavkom da popularnost pokreće promjene cijena, ali može biti da je istina suprotna, kažu, posebno kada postoji skok u cijeni. Nakon korekcije za tu mogućnost u analizi, međutim, istraživači su zaključili svoje početne pretpostavke bio u pravu.

Navode:

"Naši rezultati pokazuju da je popularnost ovog kriptovaluta je jedan od glavnih faktora koji vozi cijenu. Uočili smo da povratak tendenciju da se povišeni kad god novinskih članaka spomenuti Bitcoin češće i kad god je broj ljudi koji traže ga na Google povećava."

Prema podacima, što je povećanje od 1% u broju članaka spomenuti Bitcoin podiže se vraća oko 30 'baznih poena' (od kojih je svaka 100. Od 1%). Sličan porast Google traži povećanje prinosa za oko 50 baznih poena.

Kako bi se dodatno pokušao da procijeni da li je učinak cijene Bitcoin zavisi od njegove likvidnosti, istraživači su prikupljeni podaci o promjeni u ukupnom broju transakcija na blockchain.

"Fokusirajući se na formiranje cijena, otkrivamo da Bitcoin vraća se prvenstveno vođeni svoju popularnost i transakcijske potrebe svojih korisnika", kažu autori.

Istovremeno, oni dodaju, Bitcoin "nije dobro integriran sa globalnim tržištima dionica i makroekonomije verovatno jer je trenutno relativno nova". Dakle, veza sa globals zaliha nije utvrđeno da je značajan.

Prodaje slom

Drugi veliki dio studija obuhvatila istraživanje pravnih, engleskog govornog područja, Bitcoin-prihvatanje biznisa. Ukupno je 108 kompanija iz 35 zemalja odgovorilo sa informacijama.

Papir glasi:

"Analiza trgovaca koji rade izvan zakona će vjerovatno biti veoma nepouzdani, i zato ih je teško identificirati i, čak i ako se utvrdi, neće biti teško da će dobrovoljno sudjelovati u takvom istraživanju."

Podaci pokazuju da je vrijednost transakcija obavlja korištenjem Bitcoin je u prosjeku 31% od prodaje, sa nešto više od polovine anketiranih kompanija registraciju samo mali dio prodaje (do 10%) u digitalnu valutu. Međutim, tek nešto više od četvrtine trgovci tvrde da je preko 81% od njihove prodaje su vođeni sa Bitcoin.

"Ova grupa verovatno uključuje organizacije koje su izgradili svoj poslovni model oko upotrebe Bitcoin", dodaje list.

Autori su otkrili da je zaključio da je kriptovaluta dio trgovine bio je veći za start-up (stari manje od tri godine), nego za svoj prilici osnovan trgovca koji tvrde cigle i mort utičnice.

Osim toga, bio je znanje kupaca Bitcoin (prema procjeni trgovac) takođe faktor: što više kupaca znao za kriptovaluta, to je veći udio prodaje Bitcoin.

Prepreke ispred Bitcoin

Autori priznaju da su, prema nekim istraživačima, Bitcoin još nije dosegla kritičnu masu i pojavljuje se održiva prvenstveno kao alternativa valuta za online kupovinu. Međutim, istraživanje je također uzima u obzir njegovog brzog širenja.

"Mreža subjekata koji prihvaćaju Bitcoin se brzo širi i tu je rastuće tehničke infrastrukture koja može poboljšati problem volatilnosti kursa", kaže se u izvještaju.

Imajući to u vidu, u radu ukazuje na brojne prepreke koje stoje na put bitcoin na široko prihvaćena.

"Možda najveća je pravni status kriptovaluta, sa nekim zemljama održavanje potpunu zabranu, dok drugi teško ograničava njegovu upotrebu Pored toga, tu je konfuzije kao zakonodavci pokušavaju odrediti svoj status za porezne svrhe -. Čak i unutar zemalja EU postoje postoji zajednički pristup. "

Ovo je rekao, pogled autora o potencijalnoj ulozi Bitcoin-a u globalnoj ekonomiji možda najbolje sažeti u studije zaključni stav:

"Bitcoin je fascinantan inovacija, koja je svojim tehničkim mogućnostima ima potencijal da izazvati značajne promjene u našem razumijevanju finansijskog sistema i suštine novca. Vreme će pokazati da li će se koristi nadmašuju nedostatke, i da li je usvajanje će postaju raširen, ili će ostati ograničen na uske niše i sive ekonomije. "

Više analiza koje dolaze

Upitan o tome kako je rad poredi sa drugom nedavnom istraživanju koje su povezivale Bitcoin kretanja cijena na traženje i interesovanje medija, Lightfoot rekao je dva rada imaju određene zajedničke karakteristike.

"To je dobar rad", rekao je Lightfoot CoinDesk. "Mislim da oba naša radova slažu o važnosti publiciteta kao vozač Bitcoin cijenu i povratka, iako smo izvući različite implikacije, s obzirom da smo i pozivamo naše istraživanje trgovca prihvatanja Bitcoin."

Ono što najnovija istraživanja originalni, kako je rekao, to je pregled trgovaca.

"Mi ćemo dalje odražava na nju i izvući još neke paralele u narednoj verziji naš list", dodao je Lightfoot.

PricesAcademic Research

Povezane vijesti


Post Cijena

Bitkain rast cijena objasnio je insajderima industrije

Post Cijena

Da li su cene bitkoina i zlata korelirane?

Post Cijena

Zašto predviđam $ 650 bitkoin u 2018. godini

Post Cijena

Bitcoin cena Flirts sa 630 dolara kao trgovci Bet Long

Post Cijena

Kako Bitbanks može riješiti problem bitnosti britvice

Post Cijena

Cijena Bitcoin opada ispod 700 dolara Kao što je tržišni izgled slabljen

Post Cijena

Bitcoin Cijene porasle 15% za dostizanje Post Mt. Gox Crisis High

Post Cijena

Bitcoin krši $ 750, ali se bori za postavljanje novih 2018

Post Cijena

Bitcoin ide Mainstream s uključivanjem na Yahoo! Finansije

Post Cijena

Bitcoin cena Crash: China Outlaws Bitcoin za finansijske institucije

Post Cijena

Bitcoin cijena padne ispod 600 dolara Kako se Brexit nada Falteru

Post Cijena

Konsultantske firme se suočavaju s nedostatkom talenta dok se ponude blokiraju