Od najgore do prve: Bitcoinova cena Završava 2018 na vrhu | BA.concellodemelon.org

Od najgore do prve: Bitcoinova cena Završava 2018 na vrhu

Od najgore do prve: Bitcoinova cena Završava 2018 na vrhu

Nakon godinu dana ispunjen sa udjelom od propasti i mrak, presuda je u: Bitcoin osvojio 2015. Godine.

Kao što je glasno najavljuje naslove u CNBC i Bloomberg, Bitcoin je valuta najboljim učinkom ove godine, mreže skoro 40% dobiti, više nego dvostruko u odnosu na najbližeg konkurencije, Somalijski šiling i Gambian Dalasi. Razvoj u suprotnosti sa performansama Bitcoin iz 2014. Godine, u kojem je izgubila 56% svoje vrijednosti, najviše među svjetskih valuta.

Pogled na Index CoinDesk USD Bitcoin Cijena (BPI) od oktobra otkriva impresivno uzlazni luk koji je u suprotnosti sa prekidima vrhove i doline u godini ranije mjeseca.

Iako točan razlog su nejasni, mnogi stručnjaci su zakačiti preokret domaće valute na rastuće preduzeće fascinationwith blockchain tech i obnovljeni mainstream pažnju od priče kao što je osnivač navodnog discoveryof bitcoin-a, Satoshi Nakamoto.

Ali, kao što ulazimo u 2016. Godini, ostaje veliko pitanje popunjeno: Hoće li nedavne cijene pozitivnosti i dalje ohrabren osnovnih poboljšanja na tržištu?

Dok će jedini put pružiti odgovor, osvrćemo se kod kretanja cijena u proteklih 12 mjeseci za tragove i razmatranja.

Januar

Iako je na početku ove godine u nešto više od $ 300, Bitcoin cijenu srušio na minimum od oko $ 170on 14. Januara gubi 37% svoje vrijednosti u dva dana. Kao primjer koliko iznenadnih i dramatičan pad je bio čak i napomenuo Bitcoin bik Barry Silbert proglasio tržištu "kapitulirao".

Zadnji put cijenu su prešli $ 200 linija bio je krajem oktobra 2013. Godine, prije nego svoj meteorski uspon na više od $ 1,000.

Niska cijena nije bila loša vijest za sve, međutim. Trgovci dobio busyaccumulating novih radnih mjesta i razmjene imali najprometniji dan s obzirom da je cijena miting u novembru 2014. Godine.

Cijena donekle oporavio u narednih 12 dana, na nešto više od 270 $ i mesec završila je na visokom nivou kao cijena skočila preko $ 300, naizgled na vijest da je razmjena i novčanik provajdera Coinbase je zatvorio $ 75m sredstava krug.

Februar

Februar je počeo na niskom napomenu kao Coinbase euforija splasnula, a cijena je pala natrag ispod $ 250.

Sredinom mjeseca, međutim, Bitcoin cijenu stekao skoro $ 50 u četiri dana trgovanja. Ovo je predstavljalo 23% dobitak u tom periodu.

Uskoro, kao što je postao i iscrpljujući uobičajena, cijena opet zavalio ispod $ 250, valovitih oko $ 240 prije nego što je blagi uspon na više od 250 $ za zatvaranje mjeseca.

Marš

Bitcoin dobici nakita koji je dostigao $ 286 podržali su snažan rast volumena početkom u mjesecu. Neki 3.67m BTCchanged ruke na tjedan završava 7. Marta što je porast od 55% u periodu od prethodnih sedam dana.

U drugoj polovini mjeseca vidio odmazdu od recesije na niskim $ 200s.

 APR-Jun

Gore obrazac je bio da se ponovi kroz tri mjeseca apr-jun, kada je cijena uglavnom sat nivou između $ 220 i $ 240.

Najbolje bi se moglo reći o situaciji, možda je to izuzetno nestabilnom digitalnu valutu je "našao pod", pozitivno za one koji smatraju da je digitalnu valutu održiv skladište vrijednosti.

Razvoj nije bio tako dobar za trgovce, naravno, ali mnogi su rekli da je niska volatilnosti je ključna ako Bitcoin je ikada ići mainstream kao način plaćanja.

17. Juna, nakon mjeseci relativnog mira, cijena Bitcoin konačno izbio iz propasti i skočila na rekordnih $ 257.

Jedan od najistaknutijih teorija koje su se pojavile da objasni bio povezan sa vremena na tržištu, što približno poklopio s rastućim naznake da će Grčka možda podmiri svoj dug obaveze u porastu - u 'Grexit ", kao što je bio nadimak.

The vatrene nada među mnogima u Bitcoin zajednici bila je da će Grci prešli na digitalnu valutu jer su vidjeli svoje banke blokade računa i načina da se novac u ili izvan, kao što je PayPal i Western Union su isključiti u zemlji, dok se dogovorimo je dogovoren sa EU.

Uprkos medijskim izvještajima prodaje te linije, neki komentatori, rekao je da je to samo kao vjerojatno da je rast cijena bio coincidenceand dokaz za Grke usvajanje Bitcoin je vrlo tanka na terenu.

Cena je blago pala u danima nakon što je, prije završetka juni na visinu od preko $ 260.

Juli

13. Jula, Bitcoin cijena je nastavila da se penje, mogla pored $ 300 oznaka i dostiže svoj najviši nivo od 10. Marta.

Mnogi ipak stavio raste do ekonomske situacije u Grčkoj; drugi pripisuju ga na psihološki efekat ljudi nadaju takav trend.

Sredinom mjeseca, CoinDesk pokrenula pollthat čitaoca zaključiti da oko 62% od Bitcoin entuzijasta vjeruje da je digitalnu valutu će biti vrijedan manje od 500 $ na kraju ove godine. (Iako je trend u pravom smjeru na vrh 500 $, to izgleda kao naši čitaoci bili u pravu kao idemo u štampi).

Nakon penjanja eventualno-grčki uticajem početkom jula, cena je blago pala, a ostatak u mjesecu oko $ 275 potrošeno na $ 290.

Avgust

Opći trend cijena kroz mjesec dana prekinuo dva značajna negativnih događaja doveo jednim razmjene Bitcoin.

Prvo, 19. Avgusta, 'flash crash' u sjedištem u Hong Kongu Bitfinex izazvao cena Bitcoin za pikiranje 14% u roku od samo 30 minuta.

U cijenu je stabilna između $ 250 i $ 255, ali je pao na minimum od $ 214,36 neposredno prije ponoći (UTC). U istom periodu, Bitfinex cijena potonula 29% na $ 179.35.

Razmjenu rekao CoinDesk u vrijeme kada pada blic je izazvao kada je nekoliko leveridžom pozicije su prisilno zatvoren u neposrednoj blizini jedna drugoj.

Zatim, 24., samo nekoliko dana kasnije, cijena pala againafter Bitfinex zatvorio svoju knjigu naloga za sedam sati, navodeći pitanja sa svojim obradu post-trgovine.

Septembar

Generalno tiho cijene septembru lebdio u rasponu $ 230 do $ 240, s vrhom od oko 245 $ 8. Septembra.

Ono što je obećavajući, međutim, bio je znaci trend rasta prema kraju mjeseca, iako je zatvorena samo 236 $.

Oktobar

Da uzlazni trend napomenuti krajem septembra nastavio do oktobra dok se postigla cijenu od preko $ 260 13. Oktobra, njegova najviša cijena u dva mjeseca.

Podizanje možda su uzrokovane iznenadnim porastom bitcoin obim trgovanja prešao pretežno Kinezi razmjene Huobi i OKCoin.

Bobby Lee, izvršni direktor kineskog razmjene BTCC, rekao CoinDesk na timethat svoju platformu bilježi značajno povećanje volumena, iako je odbacio mnogo volumena njegovih konkurenata kao "umjetni".

Oni koji stoje iza zvuka, kako je rekao, nisu trgovci, ali potrošači uvučeni u ruski shema Ponzi, MMM.

Kretanje cijena ipak nastavio u nebo i 28. Oktobra se probijao kroz $ 300 barijera na CoinDesk BPI po prvi put u više od tri mjeseca.

Ubrzo nakon toga, cijena je bila na novoj visok za 2015. Godinu, a vrhunac od $ 333,75 30..

Novembar

Pozitivan trend nastavljen u novembru sa cenom brzo postizanje, prvi $ 400 na 3., a zatim preko 480 $ 4. Mjeseca.

Nagli porast zatraženo Wedbush za vrijednosne papire da revidira svoju 12-mjesec projectionsfor cijene Bitcoin i otkriva da očekuje da će cijena porasti na 600 $ u narednih godinu dana.

Nakon oštrog pada na 11. Koja je cijena nazad na blizu $ 300, to skrasio na novu normalan od oko 325 $ za većinu ostatak mjeseca, uz rast na kraju na preko $ 370.

Decembar

Dakle, tu smo u završnoj mjesecu 2015. Godine, a cijena je trend gore.

Dana 15., dostigla najviši nivo od septembra 2014. Godine, penje na više od $ 465 u većini velikih razmjene.

Uprkos blagi pad od tada, stručnjaci su oduševljeni, a mnogi tvrde je industrija poisedfor pozitivan početak 2016. Godine.

Koja je vaša predviđanja za Bitcoin cijene u 2016. Godini? Pružaju svoje misli ispod.

Prices2015 Review

Povezane vijesti


Post Cijena

56% bitkoinara Veruje da će bitkoin cena dostigati 10 kilograma u 2018

Post Cijena

Pad cijena bitkoina dalje BTC Kina isključuje Fiatove depozite

Post Cijena

Bitcoin Cene Down Kao Mt. Gox Concerns eskalira

Post Cijena

Ex-JPMorgan trgovac Objašnjava zašto je cena od 440 bito koka preneta

Post Cijena

Volatilnost: neophodan sastojak za monetarnu i socijalnu tranziciju

Post Cijena

Bitcoin cena pada 1000 dolara posle udvostručenja za 7 dana. Šta dalje?

Post Cijena

Da li su cene bitkoina i zlata korelirane?

Post Cijena

Bitcoin cena oštro proticanje od 400 dolara

Post Cijena

2018 je donio Bitcoin buđenje

Post Cijena

Japan: Novo srce bitkoina

Post Cijena

Jedan za sve? Citi, DTCC i PwC Talk Blockchain timski rad na konsenzusu 2017

Post Cijena

Cena bitke je 500 dolara, povećanje od 50 puta u samo 12 meseci