Oružje i kripto: Kako bitkoin pomaže u održavanju Cody Wilsonovog anarhističkog sna u životu | BA.concellodemelon.org

Oružje i kripto: Kako bitkoin pomaže u održavanju Cody Wilsonovog anarhističkog sna u životu

Oružje i kripto: Kako bitkoin pomaže u održavanju Cody Wilsonovog anarhističkog sna u životu

Cody Wilson očekuje lijep neravnina u prodaji od povećanja cijene Bitcoin-a.

Kontroverzni osnivač odbrane Distributed, proizvođač strojeva za 3D-štampane vatrenog oružja, rekao je CoinDesk da uprkos niša žalbe, njegova kompanija je u procvatu. Osnovana 2012. Godine, odbrana Distributed je evoluirao u rad multimilionski da se danas ostvaruje 10 posto svojih prihoda od Bitcoin.

Ali to nije posebno iznenađuje kriptovaluta zajednica bi biti podrška projekta. Wilson je bio dio scene za neko vrijeme, posebno pomažući Amir Taakico stvoriti CrnogTržišta, peer-to-peer trzište dizajniran da zaobiđe pravne i regulatorne ograničenja kroz korištenje Bitcoin.

Ako prošlosti trendovi su bilo kakve naznake, ta podrška ne treba samo nastaviti, ali raste - prema Wilson, kompanija se priprema za svoje najunosnije kvartalu još.

Prošle godine, odbrana Distributed generira prihoda 2,7 miliona $, što je povećanje od 7 odsto u odnosu na prošlu godinu, a do danas Wilson kaže da je prodao oko 4.000 mašine. Ove godine, međutim, Wilson očekuje da će brojka da eskaliraju zahvaljujući povećanoj spremnosti vlasnika Bitcoin provesti jer je vrijednost njihove imovine povećava.

Rekao je CoinDesk:

"Kao Bitcoin crested $ 2,000, vidjeli smo više kupovine u bitcoin. Jer, pakao, jedan Bitcoin vam dobija mitraljezom sada, a to je dobra trgovina."

A sebe opisuje cryptoanarchist, Wilson rad i sa 3D štampača pištolja bez serijskog broja, i sama kriptovaluta, je dio njegovog rada koji je oplovio vlada kontrole - ideju da su neki članovi kriptovaluta zajednice su se pokazale posebno odgovara na.

Dakle, pružiti svojim mušterijama bolji alat za vožnju tom procesu, Wilson je danas otkrio da je nadogradnju svog najnovijeg Ghost Gunner 2 pištolj pisač.

Ne samo da je firmware uređaja ažuriran kako bi pisač precizniji, ali broj hardverskih nadogradnji - uključujući vreteno sposobna pretvaranja metalnog praha u neverovatno detaljne pištolja - dodane su kako bi gotovih proizvoda izgledaju i ponašaju se više kao tradicionalna pištolja.

"To je u osnovi početak automatskog proizvodnji može ući u trag pištolja komercijalnog razreda, a ne bizarno, 3D štampani kvalitete", rekao je Wilson.

Bitcoin jača

Ne samo da je Wilson vidi jedan skok prodaje od nastavio zahvalnost Bitcoin, ali drugi pištolj prodavaca su previše. U intervjuu za CoinDesk, Michael Cargill, vlasnik Central Texas Gun Works, rekao da je njegova prodaja pištolj obično povećavaju kada Bitcoin cijenu ide gore.

"Kad god bitcoin ide gore, ja dobiti kupaca iz cijele zemlje koji žele da kupe pištolje", rekao je, dodajući:

"Kada smo počeli raditi ovo nazad u 2013. Godini, Bitcoin je oko 200 $. Sada je došao na $ 4.700, a puno ljudi su unovčavanja u."

Cargill napomenuo da je njegova radnja, koja ima Wilsonova Ghost Gunner 2 na prodaju, ne bi ove godine vidjeti pad u ukupnoj prodaji, ako ne i za Bitcoin. Oko 45 posto svojih prihoda dolazi od kriptovaluta, rekao je on.

Takav postotak prodaje od Bitcoin je dvostruko značajan, vide kako Cargill ne mogu da posluju s Bitcoin Merchant Services firme kao što BitPay zbog svoje politike prema on-boarding puške-i-municiju biznisa - politiku koja je rekao BitPay i dalje postoji, misao početnih press release detaljnim politika je uklonjena.

BitPay i druge trgovačke usluge provajdera su se konzervativni pristup visokog rizika trgovci poput Central Texas Gun radova, što znači da ona poslovanja obično moraju učiniti mnogo u napadu prihvatanja rade sami.

Poslovni zazor

I to neodlučnost za rad sa vertikalama visokog rizika je malo verovatno da će u skorije vrijeme promijeniti.

Wilson je to osjetio sam, videći snažno protivljenje njegov rad u sivoj zoni između gradila mašinu koja čini puške i zapravo čini oružje.

U maju 2013. Godine, datoteke je koristio za štampanje oružje zaplijenjeno od strane Ministarstva Justice.Then, prošle godine, Wilson pretrpio korak unazad kada je američki 5. Apelacioni sud odbio da mu dam Prvi amandman zaštite je tražio za datoteke.

Ipak, niša zajednica programera je iznikla se nude svoje vlastite doprinose open-source u 3D-štampane pištolj industrije, čak i bez obzira na tekuće rizika.

Uprkos preprekama, Wilson i dalje gura naprijed u ometanju $ 51.3 billiongun sektora, očekujući da zadrži Ghost Gunner 2 cijenu od stabilan na $ 1,500 u pokušaju da privuče više prodaje po cijeni od Bitcoin trenutno oko $ 4.300.

"Mi ćemo glorifikovaće ovo kao uvek radimo", rekao je Wilson, zaključivši:

"Pretpostavljam da ćemo imati dobre prodaje u četvrtom kvartalu ovdje."

Povezane vijesti


Post Cijena

Bitcoin Cene Down Kao Mt. Gox Concerns eskalira

Post Cijena

Pad cijena bitkoina dalje BTC Kina isključuje Fiatove depozite

Post Cijena

Grafikoni: Određivanje idealne veličine bloka za Bitcoin

Post Cijena

Ko kupuje Bitcoin? Tražnja traje uz strahove viline

Post Cijena

Cena bitke je 500 dolara, povećanje od 50 puta u samo 12 meseci

Post Cijena

Od najgore do prve: Bitcoinova cena Završava 2018 na vrhu

Post Cijena

Kupi Bitcoin, direktor kompanije PwC Fintech govori Fordham studentima

Post Cijena

2018 je donio Bitcoin buđenje

Post Cijena

Bitcoin cijena testira 460 dolara, ali ne uspije na usponu

Post Cijena

Bitcoin: Ovo nije isto kao iu 2018. godini

Post Cijena

Cijena Bitcoin opada ispod 700 dolara Kao što je tržišni izgled slabljen

Post Cijena

Bitcoin cijena i dalje miran nakon Bitfinex Hack-a