Pad cijena bitkoina dalje BTC Kina isključuje Fiatove depozite | BA.concellodemelon.org

Pad cijena bitkoina dalje BTC Kina isključuje Fiatove depozite

Pad cijena bitkoina dalje BTC Kina isključuje Fiatove depozite

Promjena 18. Decembra u 17:10 (GMT)

BTC Kina rekao CoinDesk se očekuje da će uskoro vrati depozite u RMB. Bobby Lee je rekao da sada radi sa drugom stranom plaćanja kompanija treći da pokuša i vrati RMB cijene, i nada se da objavim na Weibo računu u narednih nekoliko sati.

Ovo će sada biti treći odnos isplate dobavljača firme unutar sedam dana. Lee odbacio zabrinutost da je novi odnos također može staviti u opasnost od Pboc najnovijeg potez.

"Ako se ovo nastavi događa, deset puta kasnije će stalno ide? Ne znam. Ne mogu predvidjeti budućnost. Ali za sada ćemo pokušati još jednom, da vidim", rekao je on.

------------------------------------

Cena bitcoinplummeted još više jutros, nakon što je vijest pojavila da je barem jedan razmjene u Kini su blokirali uplate u RMB (kineskog juana), nacionalni fiat valute.

Kine i zaista najveća razmjena Bitcoin na svijetu, BTC Kini, najavio je da će odbaciti tih depozita u post na svom provjeriti Weibo račun.

Bobby Lee, izvršni direktor BTC Kina, je rekao: "Jutros smo dobili obaveštenje iz naše treće strane plaćanja dobavljača YeePay da će prekinuti depozite za nas u 12 sati i dovoljno siguran, dobili smo odsečeni danas."

YeePay dao kompanija najave dva sata ', rekao je on. Razmjena je tek potpisao ugovor sa strankom plaćanje dobavljača treće u ponedjeljak, nakon naglog prestanka njegovog ugovora sa trećim licima plaćanje firma TenPay u nedjelju.

"Svi znamo razlog - to je jasno kao daylight - oni odvojio nas zbog onoga što se dogodilo na sastanku u ponedjeljak", dodao je on.

Lee je mislio na sastanak između Narodne banke Kine (Pboc) i plaćanje kompanije treće strane, u kojem je rečeno plaćanje firmama da prestane da se bavi Bitcoin razmjene.

No službena izjava je izdao Pboc ili na bilo koji platnih procesora treće strane o tome, i Li smatra da je moguće da će to ostati tako. "Ako su htjeli da izda nešto službene, oni bi uradili već."

Ranije ovog mjeseca, banke su također je rečeno da se ne bavi razmjene, uklanjanje sposobnost za kupce za korištenje platnih sistema web-based direktno integriran sa razmjene putem API-ja.

"Ako se ovo nastavi događa, deset puta kasnije, da li ću zadržati ide? Ne znam. Ne mogu predvidjeti budućnost. Ali za sada ćemo pokušati još jednom, da vidi "

. "Upravo sada, kao Bitcoin razmjene, obustavile su uzimajući sve depozite u RMB Ali, o povlačenju strane, ljudi još uvijek imaju mogućnost da se povuku RMB Ne bi trebalo biti brige -. Sav novac je siguran, siguran i sve činili ", rekao je Lee.

Kupci su također još uvijek u stanju da položi i povuče bitkoine iz BTC Kine.

Ova vijest je imala teške posledice na Bitcoin cijene više od nekoliko sati, prisiljavajući ga na nivo ne vidi u mjesec dana. U vrijeme pisanja, cijena je bila odskakanje natrag od niske od $ 488, što je pad od visokih $ 990 prošle sedmice, stavljajući ga na najniži nivo u posljednjih nekoliko tjedana.

Jack Wang, a Bitcoin poduzetnik da počne virtualni kompanija valutu u Pekingu, rekao je da će to prisiliti na tržištu pronaći alternativne načine da se razvije.

"Bez razmjene, tržište će morati naći različite poslovne modele koji koriste Bitcoin, koji je vlada priznala da je pravni i imovine."

Pitali smo Bobby Lee što je sljedeće za BTC Kini. "U ovom trenutku, to je prerano nagađati. Vodimo svaki dan u isto vrijeme. Mi smo pokretanje, mi smo okretan i fleksibilni, a mi ćemo prilagoditi tržištu", rekao je on.

Napomena urednika: 

Prije toga, ovaj članak navodi da, sve do danas, kupci žele da deponuje RMB u svoje deviznih računa Bitcoin bili u mogućnosti da to urade na dva načina: putem Internet transakcije, a kao direktna uplata na šalteru. CoinDesk je rekao da je nakon Dec 5, prva opcija je uklonjen, a drugi je bio i dalje na snazi ​​do danas.

CoinDesk je od tada govorio da ponovo Bobby Lee, koji je pojasnio da sve isplate od banaka zahtijeva uključivanje treće strane procesora, a da internet plaćanja od banaka je bilo moguće dok njegov odnos sa TenPay a potom YeePay su bile prekinute. Bez tih odnosa, to nije bio u stanju da obradi uplate RMB na račune svojih klijenata.

"To je gdje je problem pojavio. Ako nije nam dozvoljeno da se bave treće strane plaćanja kompanija onda ne mogu uzimati depozite za nas u ime kupaca, a onda imamo ovaj ulov-22, gdje više ne možemo raditi naš bitcoin razmjene kao i do sada ", rekao je Lee.

Koautor Danny Bradbury i Emily Spaven. 

PricesChinaBTC Kina

Povezane vijesti


Post Cijena

Princip PwC: kriptokvučnosti bi mogle da ostvare novu ekonomiju

Post Cijena

Cena Bitcoin Tops $ 1,000 Za najduži rast u istoriji

Post Cijena

Nakon dvogodišnje visoke, će bitkoinova cena porasti ili pasti?

Post Cijena

Bitcoin Cene Down Kao Mt. Gox Concerns eskalira

Post Cijena

Glasine Brexit ne uspijevaju povećati tržište kao bitkoinsku cijenu stabilno od 420 dolara

Post Cijena

2018 je donio Bitcoin buđenje

Post Cijena

Bitcoin Halving će aktivirati strah od nestanka

Post Cijena

Bitcoin cijena se vraća na tržište kao trgovci Brace za Bitfinex News

Post Cijena

Prekid na putu? Zcash Eyes dobitak protiv Bitcoin-a

Post Cijena

Cena Bitcoin-a iznosi više od 266 dolara i udvostručuje novi maksimum svih vremena

Post Cijena

56% bitkoinara Veruje da će bitkoin cena dostigati 10 kilograma u 2018

Post Cijena

Bitcoin cena oštro proticanje od 400 dolara