Predsjedništvo Donalda Trumpa moglo bi se pohvaliti bitkominu | BA.concellodemelon.org

Predsjedništvo Donalda Trumpa moglo bi se pohvaliti bitkominu

Predsjedništvo Donalda Trumpa moglo bi se pohvaliti bitkominu

Globalnu zabrinutost zbog mogućeg izbora Donald Trump, zajedno sa drugim makroekonomskim problemima, mogla dovesti do masovnog skoka Bitcoin transakcija, navodi se u novom izvještaju.

Digitalna valuta koja se sve više povezan sa šiljcima u cijeni u vremenima ekonomske nestabilnosti vjerovatno doživjeti takav skok nakon Trump izbora, Juniper Research je pronađeno.

U intervjuu, istraživanja autor Windsor Holden je rekao da je posebno "agresivan stav" Trampa prema Kini i Meksiku i "ratoborne izjave prema muslimanima", da su ga i neki drugi ekonomisti u pitanju imaju.

Holden, koji je ujedno i Juniper glava predviđanja, rekao je da je "neprijateljstvo prema slobodnoj trgovini" Trampa bi moglo dovesti do nametanja tarifa i da je njegova prijetnje da zabrani muslimana od ulaska u SAD može poslužiti kao regrutni alat za džihadista.

Holden je rekao CoinDesk:

"Ukoliko ovi ishodi se dogoditi, onda će jasno biti značajan negativan utjecaj na brojne nacionalne ekonomije, uključujući i samu SAD-u. Dakle, trebalo bi da se čini da je Predsjedništvo Trump je posebna mogućnost, očekuju označenim izdizanje obima Bitcoin transakcije (e) - i vrijednosti bitcoin sebi ".

Više od Trump

A amortizacije u vrijednosti juana i neizvjesnost u vezi odlaska Britanije iz Evropske unije su, kako je naveo kao razloge zašto bitcoin se sve više gleda kao na hedge investicija.

To je, u kombinaciji sa smanjenjem bitcoin snabdijevanja kao rezultat do smanjenja rudarskih nagradu Bitcoin ovog mjeseca, mogla bi potencijalno dovesti do Bitcoin transakcija postizanje $ 92bn ove godine, trostruko šta je to bilo na početku ove godine, navodi se u izvještaju.

U martu, Ekonomist uključeni Trump na listi Top 10 globalnih rizika publishedearlier ove godine, koja je također uključena u izvještaju Juniper.

Nesigurnost u Kini i predstojeće izlazak Britanije iz EU su i po imenu, a od njegovog izdanja, i ekonomski borbe Kine i Velike Britanije odlasku iz EU su connected nedavne spikesin cijene Bitcoin.

Povećana usvajanje

Osim doživljava globalne nestabilnosti, kao rezultat različitih socio-ekonomskih razloga, u izvještaju Juniper navode ve povećala usvajanje kao faktor.

Naime, u izvještaju se pominje smanjeni troškovi obrade, smanjuje rizik prevare i lako prekogranične transakcije kao faktor u povećanju usvajanje.

Iz izvještaja:

"Nastavio uzlaznom putanjom S obzirom Bitcoin i vjerojatnost da će se to nastaviti prije halvening, vjerujemo da za 2016. Godinu u cjelini, vrijednost transakcija će vjerovatno biti na ili oko 3,5 puta u 2015."

Povezane vijesti


Post Cijena

Blockchain Low među korporativnim investicionim prioritetima, PwC Finds

Post Cijena

Jedan od bitkoinih velikih fondova prodaje se pred Odlukom ETF-a

Post Cijena

Ko kupuje Bitcoin? Tražnja traje uz strahove viline

Post Cijena

Bitcoinova cena je iznad 1000 dolara, ali će to trajati?

Post Cijena

Bitcoin cena Flirts sa 630 dolara kao trgovci Bet Long

Post Cijena

Bitkain rast cijena objasnio je insajderima industrije

Post Cijena

Bitcoin cijene hitovi šestomesečni visoki uz 5% surge

Post Cijena

Atlas ATS uvodi 60-sekundnu zaštitu cijena za Bitcoin trgovce

Post Cijena

Bitcoin cijena i dalje miran nakon Bitfinex Hack-a

Post Cijena

Cijena Bitcoin opada ispod 700 dolara Kao što je tržišni izgled slabljen

Post Cijena

Bitcoinova cijena je skoro prešla 1000 dolara

Post Cijena

Volatilnost: neophodan sastojak za monetarnu i socijalnu tranziciju