Princip PwC: kriptokvučnosti bi mogle da ostvare novu ekonomiju | BA.concellodemelon.org

Princip PwC: kriptokvučnosti bi mogle da ostvare novu ekonomiju

Princip PwC: kriptokvučnosti bi mogle da ostvare novu ekonomiju

Govoreći hrabro i javno, o mogućoj budućnosti omogućila Bitcoin, eter i cryptocurrencies je odjednom jako puno u modi.

Nakon godina postojanja tabu, riječ je očito onaj koji rukovodioce i globalne financijske institucije više ne plaši da kaže - u najmanju ruku, to je ako je razgovor na konferenciji održanoj danas izvor iz New Yorka vijesti Američka Banker bilo indikacija.

Da pomogne započeti četvrti godišnji događaj u publikacijama "Blockchains + digitalni Valute ', glavni je u PwC je otišao toliko daleko da je dati detaljan pregled preuzimanja stručne službe o budućnosti blockchain, u procesu dodajući da nedavne bikovski izjave visokih rukovodioci o aplikacijama javnosti blockchain.

Obraćajući se grupa od oko 300 bankara i tehnologa, Grainne McNamara je rekao:

"Novi decentralizirani sistem je moguće sa cryptocurrencies bi mogao biti mnogo jednostavnije uklanjanjem slojeva posredovanja. To bi moglo pomoći da se osigura manje rizika, i kreće na različite načine, to će otvoriti mogućnost novih i različitih financijskih proizvoda."

Za razliku od trenutne finansijske sistem koji McNamara opisao kao "vrlo složen", ona je tvrdila da je ekonomija powered by cryptocurrencies će smanjiti barijere za ulazak za one koji su trenutno isključeni, a kao rezultat toga, povećanje globalne konkurencije za ove kupce.

Past presedan

U slučaju PwC, međutim, da je velika vizija je više nego samo priča.

Zaista, podjele kompanije su već bili među aktivnija u grli mogućnosti javnog blockchains, ako ne i uvijek, kao otvoreno u medijima.

Prošle godine, na primjer, McNamara addresseda soba regulatora u Vašingtonu, o potencijalu osnovanosti cryptocurrencies kada joj firma otkrivena otkrio projekta Vulcan, napor da bi se lakše iskoriste više otvorene verzije tehnologije u razvoju.

Na ovaj način, McNamara iskoristila svoje mjesto na pozornici tvrditi da takve blockchain aplikacija mogla pozitivno uticati industrije izvan financija, uključujući i zabave - što bi potencijalno moglo dovesti do široko rasprostranjene plaćanje umjetnika u cryptocurrencies trenutku njihova umjetnost je preuzet.

U svom zaključku, PwC glavni takođe otkrila prognoza njena firma za blockchain rast industrije u narednih nekoliko godina.

To je uključivalo izdavanje baziran, da će tradicionalna finansijske firme uzeti ideje pilot u 2017. I 2018. Godine, dok regulatora pripremiti temelj za svoje kontrole industrije.

Ipak, ona je naslikao zbivanja u svijetu cryptocurrencies kao dodatak tu budućnost.

"Ja vjerujem da je kontinuirani razvoj cryptocurrencies će biti dobra stvar za ekonomiju", rekao je McNamara.

Smart ugovora za ljude

Drugdje, ploče ispitao ono što zapravo znači za blockchain rješenja da bude "proizvodnju spreman", i kako pametan ugovori mogu jednoga dana uticati na živote stvarnih korisnika umjesto samo back-office zaposlenih.

Tokom zaključna pitanja i odgovori sastanak sa članovima publike, McNamara je priznao da je utjecaj pametnih ugovora o Global Finance je bio posebno lično, jer može imati potencijalni uticaj na ulogu revizora, uključujući PwC.

Kao takva, ona je rekla PwC sada traži više izbliza koristeći tehnologiju za analizu uticaja zajedničke, pouzdani evidencija transakcija na svoje poslovanje.

McNamara je zaključio:

"Očekujem da će to sniziti troškove transakcija za učesnike, jer verovatno, za stvari koje su standardne i bili su ravnomjerno izvršna, trebali smo više distribuira i verovatno pristupačniji okvir."

PwCAmerican BankerEvents

Povezane vijesti


Post Cijena

Bitcoin cijena padne ispod 600 dolara Kako se Brexit nada Falteru

Post Cijena

Bitkain rast cijena objasnio je insajderima industrije

Post Cijena

Kako Bitbanks može riješiti problem bitnosti britvice

Post Cijena

Da li će Brexit i Kina nastaviti da utiču na cene bitkoina?

Post Cijena

Bitcoin Halving će aktivirati strah od nestanka

Post Cijena

Da li je Crypto Asset Class konačno došao u svoje?

Post Cijena

Od najgore do prve: Bitcoinova cena Završava 2018 na vrhu

Post Cijena

Konsultantske firme se suočavaju s nedostatkom talenta dok se ponude blokiraju

Post Cijena

Bitcoin Markets Hold Stabilan, ali Brace za više Craig Wright Detalji

Post Cijena

Bitcoin cijena Utjecaj debatovan prije moguće japanske stimulacije

Post Cijena

Bitcoin cijena i dalje miran nakon Bitfinex Hack-a

Post Cijena

Bitcoinova cena Izgubljena na 900 dolara dok Kina zabrinjava zaostajanje