PwC: Cryptocurrencies će kreirati tržišta na tržištu | BA.concellodemelon.org

PwC: Cryptocurrencies će kreirati tržišta na tržištu

PwC: Cryptocurrencies će kreirati tržišta na tržištu

Cryptocurrencies kao što su Bitcoin će uvesti u novi val 'tehnologije prešao tržišta', novi izvještaj iz PricewaterhouseCoopers (PwC) tvrdi.

17 strana prednamaza, objavio Institut Financial Services firme ovog mjeseca, kaže da više nije pitanje ifcryptocurrencies će preobraziti financijskih usluga, ali whenand kako.

U izvještaju se navodi:

"[Cryptocurrencies] imaju potencijal da poremeti konvencionalnim tržišne strategije, dugogodišnje poslovne prakse, a osnovan regulatorne perspektive -. Sve u korist potrošača i šire makroekonomske efikasnosti"

PwC, a 'velike četvorke' savjetodavna firma koja posluje u više od 157 zemalja širom svijeta, proveo je više od dvije godine praćenje sektora.

U izvještaju, novac nije objekta: Razumijevanje nastajanju kriptovaluta Market, jedan je proizvod cross-funkcionalne tim 'firma okupili da proceni uticaja kriptovaluta tehnologije.

Drugi u "velike četvorke" su posvetili broj resursa tehnologije u nastajanju, sa rivalskim Deloitte otkriva prošlog mjeseca je testiranju blockchain sisteme u svom klijentu revizije.

"Na konsalting strane, mislim da ćemo vidjeti ekosistema prilagođavati i mijenjati i krenuti prema rješenjima blockchain na bazi", rekao je Deloitte Consulting glavni Eric Piscini CoinDesk u to vrijeme. 

Rasta špricati

Dok cryptocurrencies mogu ugroziti državnu kontrolu na finansijskim tržištima i prihoda od transakcija, PwC, kaže, postoji niz mogućnosti previše.

Među njima su jeftiniji transfera i blockchain rešenja i za malo i financijskih usluga sektora.

Pitanje uspjeha, PwC, kaže, zavisi od toga koliko brzo tržištima kriptovaluta - i početnike - može rasti.

"Kao i kod većine revolucionarnim tržišta, kombinacija genijalnost i brzina na tržište je vjerojatno razlikovati lidera na tržištu", dodaje se u izvještaju.

Takođe, identificira pet učesnika na tržištu - potrošača i trgovca, projektanata, investitora, finansijske institucije i regulatori - koji će stvoriti takozvane "credentialising trenutke 'koji će dodatno uzdrmati cryptocurrencies ka usvajanju mainstream.

Glavni među njima su potrošači. Dok će drugih aktera pomoći legitimiše cryptocurrencies "[njihova] puni potencijal. Može se ostvariti samo kada je tržište čini skok iz ruku investitora u ruke potrošača", navodi se u saopštenju.

Bliskoj budućnosti izazove

Prije usvajanja može dogoditi, PwC navodi niz bliskoj budućnosti izazova koji cryptocurrencies mora prevazići.

Bitcoin, na primjer, je istovremeno valute, finansijske imovine i protokol tehnologiju. Zbog toga, postoji opasnost industriji mogao 'trn' u različitim pravcima, i to brzo, navodi se u izvještaju.

Ovo pitanje klasifikacija je vjerovatno da obeshrabri veći, averziju prema riziku firmi koriste cryptocurrencies, jer će žele izbjeći kršenje SEC, član CFTC ili IRS propisima.

U kombinaciji sa svom izvještaju, PwC objavila je rezultate svog istraživanja američkih potrošača. Oko 83% ispitanika je reklo da su "malo" ili "nimalo" upoznati sa cryptocurrencies, dok ih je samo 3% se koristi u posljednjih godinu dana.

To je u skladu s drugim istraživanjima koja pokazuju cryptocurrencies tek na žalbu kao servis razumljiv. U anketi o načinima plaćanja, 38% ispitanika rangirani bitcoinas više neugodno nego provjere.

U izvještaju Goldman Sachs objavljen u junu otkrili da više od halfof SAD Milenijumovci nikada ne bi koristili Bitcoin.

Javne OpinionPwCReports

Povezane vijesti


Post Cijena

Volatilnost: neophodan sastojak za monetarnu i socijalnu tranziciju

Post Cijena

Gde će Bitcoin Cijene postati post-halving?

Post Cijena

Bitcoins Twitterati reaguje na pad cijene

Post Cijena

Dash Cryptocurrency gradi bazu nakon postavljanja zapisa iznad 500 USD

Post Cijena

Bitkain cijene Spikes uz pozitivne PayPal vijesti

Post Cijena

Tag cijena u Bitcoin Tag-u pada na High Street

Post Cijena

Bitcoin cijene yo-yo u Q1

Post Cijena

Crypto trgovci Flock to Altcoins uz cenu Bitcoin Malaise

Post Cijena

Kako Bitbanks može riješiti problem bitnosti britvice

Post Cijena

Jedan za sve? Citi, DTCC i PwC Talk Blockchain timski rad na konsenzusu 2017

Post Cijena

Izveštaj o cenama u julu Bitcoin: Ispunjenost povjerenja 2018. Visoke ocene prepolovljene

Post Cijena

Da li je zrac izgubio? Cena Zcash-a je pronalaženje poda od 50 dolara