PwC FinTech Lead se pridružio pokretanju Blockchain-a Vaga | BA.concellodemelon.org

PwC FinTech Lead se pridružio pokretanju Blockchain-a Vaga

PwC FinTech Lead se pridružio pokretanju Blockchain-a Vaga

PwC SAD FinTech olova Jeremy Drane je i zvanično napustio 'velike četvorke' firma koja će služiti kao komercijalni direktor za blockchain pokretanja Vaga.

Prethodno pokretanje nudi naplate poreza i izvještavanje softver za bitcoin korisnicima, movecomes usred tranzicije u Vaga koji pronalazi pokretanja traži da se nametne kao "upravljanje informacijama sloj" za blockchain tehnologija.

U skladu s tim ciljem, Vaga koristi najava da istakne drugim nedavnim radnika iz finansijskog sektora preduzeća, ističući svoju COO Dave Albert je ranije sa BNY Mellon, dok je potpredsjednik strategije proizvoda Deepak Rao pohvaliti iskustvom na Visa.

U intervjuu, izvršni direktor Vaga Jake Benson govorio o većim promjenama u kompaniji, koji je podigao $ 500,000in sredstva krajem 2014. Godine.

Benson je rekao CoinDesk:

"Na tržištu nas poznaje kao LibraTax i želim na tržištu da zna da je to bila odskočna daska za gdje smo u sada."

Drane dalje govorio da razlog njegovog odlaska, i izrazio uvjerenje Vaga može pružiti suštinski uslugu pomažući ne-tehničke poslovni rukovodioci bolje iskoriste blockchain podataka.

Osim što je imao veći FinTech ulogu, Drane je i PwC blockchain i pametan ugovora vodi.

"Svaka blockchain je transakcijske sistem, a te transakcije će morati da se obogatio tako da poslovni korisnici mogu izvršiti različite poslovne procese", rekao je Drane.

Remont proizvod

Ključ za ovaj uspjeh, u skladu sa Drane i Benson, će biti proizvod preduzeća Vaga, koja nudi sloj alate koji omogućava oba izvještavanje o blockchain i ne-blockchain podataka i sloj sučelje koje omogućava ove podatke koji se vizualizirati.

Kompanija je saopštila da namjerava da nastavi da ponudi svoje prethodne porez proizvoda.

"U suštini, Vaga se fokusira na smanjenje troškova, vremena i rizik povezan sa izvršavanju blockchain eksperimenata i implementacijama, a povećava vjerojatnost sredstava i izvršne podrške projektima kreću kroz poslovnog softvera procesa evaluacije", objasnio je Drane.

Tokom svog vremena sa PwC, Drane je bio jedan od njegovih glasniji executivesin govori o potencijalu za blockchain, nadgledajući svoje partnerstvo sa blockchain industriji firmama uključujući Blockstream, Digital Asset Holdings i Eris Industries.

Benson je nastojao da pozicionira Vaga sada kao slično dobro zaobljen, ističući kompanija sada ima rukovodilaca iz PwC, BNY Mellon, Capgemini i Visa u svojim redovima.

'Velike četvorke' promjene

Sve u svemu, kako Drane i Benson razgovarao promjenu vjeruju dolazi u stručnim službama, čime blockchain postaje ključni dio kako poduhvata firmi Automatizujte potrebama izvještavanja.

"Ono što će se najvjerojatnije dogoditi je 'velike četvorke' strukture će promijeniti", rekao je Drane. "Partnerstva, tehnološki igrača, ekosistema da oni stvaraju da podrže svoje poslovanje će se promijeniti, a očekujemo da ćemo biti igrač u te promjene."

Drane rekao da je Vaga je cilj da se "potrebna" u svakom blockchain aplikaciju, cilj on tvrdi kompanija ima mogućnost da postigne.

Kompanija je naglasio da je njegova "Dizajn pogon" sučelje je neposredna konkurentska prednost danas, postavljajući ga kao rafiniraniji od trenutnih blockchain alata otvorenog koda.

Međutim, Benson nastojao pozicionirati Vaga kao da ima prostora za širenje i izvan tekućih ciljeva.

Na primjer, on je nagoviješten budućnost u kojoj potrošač "životni događaji" može se održati na blockchain, vodeći bilo poslovne obaveze da se odmah automatizovan.

Benson je zaključio:

"U svakom slučaju, bez obzira na klase imovine, bez obzira na protokol, morate skup alata. Mi smo Microsoft Office alata za blockchains za posao."

PwCLibra

Povezane vijesti


Post Cijena

Cena Bitcoin Tops $ 1,000 Za najduži rast u istoriji

Post Cijena

Ex-JPMorgan trgovac Objašnjava zašto je cena od 440 bito koka preneta

Post Cijena

Bitkain rast cijena objasnio je insajderima industrije

Post Cijena

Cena Bitcoin-a iznosi više od 266 dolara i udvostručuje novi maksimum svih vremena

Post Cijena

Bitcoin cena pada 1000 dolara posle udvostručenja za 7 dana. Šta dalje?

Post Cijena

Bitcoin Cene prelaze $ 500 barijere na hit 20-mesečne visoke

Post Cijena

2018 je donio Bitcoin buđenje

Post Cijena

Investitori se kreću za digitalnu valutu Zcash

Post Cijena

Atlas ATS uvodi 60-sekundnu zaštitu cijena za Bitcoin trgovce

Post Cijena

Gubit Steam? Cijena crta u maju iznad 300 dolara, ali iznad sumnje

Post Cijena

PwC: Cryptocurrencies će kreirati tržišta na tržištu

Post Cijena

Bitcoin cijena testira 460 dolara, ali ne uspije na usponu