Razmišljajući o tržišnom kapitalu kompanije Bitcoin od 10 milijardi dolara | BA.concellodemelon.org

Razmišljajući o tržišnom kapitalu kompanije Bitcoin od 10 milijardi dolara

Razmišljajući o tržišnom kapitalu kompanije Bitcoin od 10 milijardi dolara

Uz rast hype oko blockchains i distribuiraju knjige, vrijednost globalnog tržišta kriptovaluta porastao je brzo do sada u 2016. Godini.

Od sredine juna, vrijednost svih valuta blockchain-based u opticaju je $ 14.37bn, a cijena Bitcoin je, kao što je bio istorijski, vodeći vozač ovog rasta. Na maksimuma junu od 700 $, cijena Bitcoin je porastao skoro 300 $ od kraja maja.

Kao vrijednost Bitcoin i dalje surge, mnogi su pogledali tržišne kapitalizacije Bitcoin kao pokazatelj vrijednosti Bitcoin-a. Čija je ukupna vrijednost svih bitkoine u postojanje na $ 10 milijardi, na tržištu Bitcoin je trenutno vrednija od jedne od najvećih društvenih medija kompanija u svijetu, Twitter.

Neki su tvrdili, međutim, da je nejasno gdje upravo tržišna kapitalizacija bitcoin sada stvari stoje, tvrdeći da je nemoguće utvrditi sa bilo kojim osjećaj preciznosti vrijednost svih upotrebljive ili spendable bitkoine.

Zbog faktora - uključujući pojam "zombi" bitkoine i broj bitkoine čuva dugoročne, buy-and-hold investitora - to tržište posmatrači vjeruju da je teško napraviti sažetak izjave o vitalnosti tržište ili sadašnje putanju.

Iako ovo može biti sitnica, ove poteškoće u profiliranju veličine i karaktera tržišta Bitcoin govori o izazovima digitalne valute ima u definiranju sebe široj javnosti. Osim toga, ukazuje na zamke Bitcoin će vjerojatno morati očistiti u bliskoj budućnosti.

Što je još važnije, rasprava o tome kako da iskoristi konačan, virtualne valute govori raspravu o tome šta je budućnost digitalne trgovine može izgledati.

Definiranje kapitalizacija

Da bi se shvatio značaj kapitalizaciju na tržištu, mora se shvatiti šta je tržišna kapitalizacija je i kako se izračunava.

Tržišna kapitalizacija se tradicionalno definira se kao cijena po dionici za robu u vrijeme kapitalizacije, pomnožen trenutni broj neplaćenih dionica na tržištu. Za većinu javno-dionička društva i vrijednosnih papira, kapitalizacija je jednostavan način da se utvrdi zdravstveno stanje na tržištu u odnosu na kojoj je bilo ranije i komparativne za druge vrijednosne papire kojima se trguje.

Problem sa tržištem bitcoin, međutim, leži u definiciji "izvanredne akcije."

Većina analitičara koristi tradicionalnu definiciju "broj trguje jedinice koje su bile aktivne u posljednje dvije sedmice", kako bi se utvrdilo tržišna kapitalizacija. Iako je ovo sasvim prihvatljivo za većinu vrijednosnih papira, ova definicija ima dva nezaobilazna rupe kada je u pitanju bitkoine.

Prvo, ako bitkoine su digitalnu valutu, definicija preostale dionice ne adekvatno objasni uspavane kovanice.

U 2014. Godini, NVIDIA inženjer John Ratcliff theorizedthat oko 30% od trenutne ponude Bitcoin se sastoji od "zombi bitkoine" koji su bili neaktivni za više od godinu dana. Ovaj broj uključuje bitkoine spojen na nepristupačnim novčanike, bitkoine vlada oduzeti, "spalili" bitkoine i bitkoine napuštena u prvim danima bitkoine - uključujući Nakamoto je mitski zalihu od preko milion bitkoine.

Zbog sigurnosnih Bitcoin i nedostatak centralizovane vlasti, svaki pokušaj da se pristup tim izgubio kovanice - kratka brutalne-prisiljavajući lozinke njihove novčanike '- je nemoguće. Kao takve, ove kovanice postoje, ali oni su praktično neupotrebljivi od bilo koga osim onih u posjedu povezanih privatnih ključeva.

Ove bitkoina, u kombinaciji s onima koji su namjerno uspavani - ili kao komercijalne rezerve ili kao lični štednja - račun za kovanice koje su se koristile u dobroj namjeri, ali trenutno nisu "aktivno" na tržištu.

Danas, namjerno ili nenamjerno uspavan kovanice nisu ogleda u većini proračuna Bitcoin tržišna kapitalizacija.

Drugo, ako bitkoine su roba, a zatim Bitcoin tržišna kapitalizacija - kao što je izračunato danas - je odraz obujmu trgovine novo minirana i kratkoročnih trguje kovanice, a ne dugoročne investicije. Kao što je ranije tvrdio, to bi isključiti namjerna mirovanja, što Bitcoin tržišna kapitalizacija odraz trenutnog fluidnosti na tržištu, a ne svoju ukupnu vrednost.

Ipak, Stephen Holmes, CTO Digital bankarstvo Lab u IT konsalting firma VirtusaPolaris, tvrdi da koristi tržišna kapitalizacija procijeniti vrijedi Bitcoin tržišta je poentu.

". Bitcoin je prodavnica bogatstva Prednost je u tome što je konačan valuta, tako da se ne može splasnuo zbog štampanje dodatnih bitkoina, za razliku od danas u stanu valutu", rekao je Holmes, dodajući:

"Oskudica je prava vrijednost Bitcoin. Kurseva će po definiciji fluktuirati tokom vremena."

Zabrinutost za bezbednost

Jedna od karakteristika koja direktno utiče na vrijednost i kapitalizacija cryptocurrencies je u tome što su rijetki, što znači da su robe koje postoje u konačnom kvaliteta.

Ako jedna je reći da je kriptovaluta je roba u tradicionalnom smislu, moglo bi se očekivati ​​da bi mogao ući u trag jedinicama A kriptovaluta na stvarni fizički entitet koji bi potvrdili jedinstvenost i vlasništvo jedinice. Ono što sprečava da se to desi je blockchain, otvoreno zajednički registar koji prodavnica i provjerava transakcije svake kriptovaluta jedinice. Je blockchain čini pojam jednostavno kopiranje Bitcoin besmislena.

Ovo pojačava pojam elektronski osiguran digitalni dobro, ali i stvara situaciju da ne može biti prijateljski prema pridošlicama.

Na primjer, početnik korisnik koji je izgubio lozinku novčanik ili povremeni korisnik koji je imao laptop ukraden će izgubiti pristup svoje bitkoine. Iako postoje rješenja za pohranu podataka na raspolaganju, to hrani strahovanja da investitori koji kupuju na tržištu bi mogao izgubiti starateljstvo sredstava, nešto što ne može imati s više tradicionalnim sredstvima.

"To je mač sa dvije oštrice", rekao je Chris McAlary, izvršni direktor Coin Cloud, a Bitcoin trgovinu i ATM kompanije.

On je nastavio:

"Ljudi su privučeni bitcoin jer im omogućava da se na prednosti koje dolaze sa postojećim izvan tradicionalnog bankarskog sistema. Sa koje dolaze neke rizike koji početnicima možda neće biti spreman za. Uspješni Bitcoin kompanije će izgraditi proizvode koji smanjuju taj rizik ".

Zombija i budućnost

Pitanje "zombi" bitkoine je važno zbog onoga što predstavlja oko ovom novom tehnologijom. To je teoretski moguće za digitalne robe, kao što su preuzeti videa, muzike i igre, da se digitalno zaštićeni pomoću blockchain.

Takav plan bi mogao napraviti medija podrivanje i neovlaštenog dijeljenja - kao što je peer-to-peer preuzimanje - besmisleno.

To je, međutim, otvara se mogućnost da se sredstva su izgubljeni. Ako je proizvod Očekuje se da će se prodavati digitalno, mnogi će se složiti da mora postojati mehanizam kako bi se olakšalo oporavak - nešto blockchain u svom sadašnjem obliku ne može učiniti.

". U bilo koje imovine postoji rizik od gubitka je Bitcoin se ne razlikuje", rekao je Holmes, dodajući:

"Jedina prava razlika je u tome sa bitcoin morate pažljivo osigura bitkoine a to znači stavljajući ih u novčaniku i najbolje prakse je da ih nije drže. Upravljanje ključevima je u toku izazov u IT industriji pa bi se moglo reći da ovo je jedan od potencijalnih slabosti bilo kriptovaluta. "

U razmatranju pravu vrijednost tržišta bitcoin, mora se uzeti ozbiljno pitanje izgubili bogatstva i valjanost nastojanja da ga se oporavi. S obzirom na činjenicu da je tržište još nije prihvatio oporavak bogatstvo kao uslov, može na kraju biti nemoguće istinski kvantificirati veličinu tržišta.

Za neke Bitcoin entuzijasta, ovo je sasvim prihvatljivo stanje.

"Prije nekoliko godina, izgubio sam ključ moj dom sigurno", rekao je Holmes. "Nakon nošenja teških sigurno veći broj bravara i ne vodi nikuda napokon sam posjetio jedan i doslovno u roku od dvije minute je otvorio sef. Bravari novčanik krekeri zapravo zdrav razvoj, pod uslovom da je pukotina se radi uz saglasnost."

On je dodao da su ovi problemi, kao i tržišna kapitalizacija pitanje Bitcoin-a, su jednostavno pitanja koja će biti riješen tokom vremena, zaključivši:

"Kao što je učinio na početku dot-com boom, tržište će pružiti ono što je potrebno za opstanak."

Cijene

Povezane vijesti


Post Cijena

Analiza: Oko 70% bitkoina nepotrošenih šest meseci ili više

Post Cijena

Blockchain Low među korporativnim investicionim prioritetima, PwC Finds

Post Cijena

Predsjedništvo Donalda Trumpa moglo bi se pohvaliti bitkominu

Post Cijena

Investitori se kreću za digitalnu valutu Zcash

Post Cijena

Velika četiri računovodstvena preduzeća se sastaju da razmotre Blockchain Consortium

Post Cijena

Zašto Mt. Gox, prva Bitcoin berza u svijetu, je Dying

Post Cijena

Bitcoinova cena je iznad 1000 dolara, ali će to trajati?

Post Cijena

Cena bitke je 500 dolara, povećanje od 50 puta u samo 12 meseci

Post Cijena

Bitcoin Shopping List ima za cilj podizanje svesti o visokoj ulici

Post Cijena

Da li su cene bitkoina i zlata korelirane?

Post Cijena

Kako Bitbanks može riješiti problem bitnosti britvice

Post Cijena

Bitcoinova cena se prelazi iz opsega da dostigne 900 dolara