Sa Vulcanovim projektom, PwC želi banke da se osvrnu na Bitcoin | BA.concellodemelon.org

Sa Vulcanovim projektom, PwC želi banke da se osvrnu na Bitcoin

Sa Vulcanovim projektom, PwC želi banke da se osvrnu na Bitcoin

Digitalni valute možda pokrenuo blockchain razgovor, ali nije tajna da su oni uzeli zadnjem sjedištu zbog povećanja kamatnih u distribuiranim knjigama.

Sada, uz pomoć 'velike četvorke' revizorske kuće PwC Australija divizije, trio startup čine predstavu s ciljem pravo na izmjenu ovog narativni uvjeravanjem finansijske institucije koje bitcoin (i otvorenu mrežu digitalne valute koja je iznikle oko nje ) može pomoći da pokrenu nove usluge i bolje služe postojeće klijente.

U intervjuu, Vulcan olova i PwC Australija blockchain lider Robert Allen je objasnio da je inicijativa izrastao iz pokušaju da Bitcoin dostupnija velikih institucija.

Allen rekao CoinDesk:

"Gdje smo počeli bio sa digitalnu valutu, 'Kako ćemo napraviti Bitcoin relevantni za banke?' Ubrzo je postalo jasno da je koristeći identitet, koristeći metode da se prijave usklađenosti i regulatornih izvještavanje cryptocurrencies kao Bitcoin zapravo imao široku primjenu. "

Allen je objasnio da trgovac na malo mogu koristiti Vulcan izdavati vlastite nagrade bodova koji se može trgovati za Bitcoin ili druge digitalne imovine.

PwC platforma bi onda se pobrinuti za pružanje podrške blockchain infrastrukture, omogućujući korisnicima da kreiraju novčanike, plaćanja proces i, možda uskoro, pokrenuti Merchant Services.

U tom svjetlu, Allen uokviren PwC napor koji će omogućiti klijentima da zadovolji potrebe usklađenosti dok je još oslanjajući se na open-source blockchain ekosistema, ali na način gdje bi digitalnu valutu mreže voditi samo ovlašćenih učesnika.

Vaga Jeremy Drane, bivši FinTech vodstvo u PwC, pod nazivom Vulcan "veliki" korak u ujedinjenju sada podijeljen blockchain i digitalne ekosistema valutu.

"Ovo stack eliminira argument da banke ne mogu dopustiti potrošačima da kupuju, prodaju i korištenje Bitcoin, i druge vrste cryptocurrencies zbog tehničkih ograničenja i implikacije na povezanim regulatorne sheme", rekao je CoinDesk.

Iako je prešao PwC Australija, Allen je rekao da Vulkan je prilično proizvod povratne informacije od firme čitav "globalnu mrežu", te da bi jednog dana mogao lansiranje kao servis pretplate.

Dekodiranje Vulcan

Dakle, ono što je usluga digitalne imovine ispod haube?

Kako je objasnio Bloq suosnivač Matt Roszak, nova ponuda nije toliko različit od ponuda po tzv "blockchain startups", u koji korisnici mogu kreirati novi blockchain, a zatim povezati ga na drugu javnu blockchain (kao Bitcoin).

Ali Roszak tvrdi Vulcan je najbolje smatrati "omogućavanje platforme" koji bi omogućio poslovanje s "plug and play" način da se pokrene digitalne valute (a ne vlastite samostalne blockchains). Ovaj cilj je možda i nije iznenađenje jer Vulkan je izgradila Bloq, startup koji ima za cilj da pomogne preduzećima osjećati više samopouzdanja u korištenju Bitcoin blockchain.

Za trud, Allen je rekao da Bloq stvorio alat za svoje klijente da pokrene "multi-imovine blockchain" koji će omogućiti korisnicima da izdaje digitalne imovine. Na vrhu bi identitet i usklađenost usluga koje Netki i Vaga.

Roszak rekao Vulcan je već u pregovorima sa jednom centralne banke da koriste usluge i da je ključnu prednost na platformu je u tome što bi uključivalo mnoge karakteristike potrebne za američki dolar novčić ili UK funte novčić od kapije.

Dugoročni, Allen predviđa Vulcan potencijalno čak nudi novčanika usluga korisnicima koji će održati "više vrsta fiat i kriptovaluta."

"Mi ovo ne vide kao suprotan princip kriptovaluta, ali uzimajući ga u širi bazu klijenata. Mi imamo sposobnost u okviru profesionalne usluge educirati regulatora, u privredi i šire populacije o prednostima digitalne valute, ", dodao je on.

Razumijevanje otpor

Prema Allen, lansiranje predstavlja kulminaciju više od dvije godine rada u prostor za PwC i njegove podjele.

Ali, dok je rezultat može biti nekonvencionalni po današnjim standardima industrije, Allen je rekao da vjeruje da PwC je uklonio pravi prepreke grupiranjem svojih usluga kreativno i usklađivanje postojećih prepoznavanje brenda.

Na primjer, Allen je rekao PwC je već napravio prodor u Australiji, gdje je tvrdio da je njegova firma je imala pozitivan dijalog sa regulatorima, koji je uspješno ublažila zabrinutost u vezi sa zaštitom potrošača i poštovanja.

Ipak, Alen prijavio da je kriva za učenje ostaje strme, i da je više napredak treba napraviti prije servisa (ili onih koji kao da) će biti široko prihvaćeni.

"Ima dosta obrazovanja i neki od klijenata su otporni iz očiglednih razloga, a oni su uticali na unos i usvajanje i digitalne valute u širem smislu", nastavio je Allen. "Mi koristimo naše odnose sa onima klijentima pokušati razumjeti gdje je otpor, i prevazići sa onim što imamo, činjenice."

U svom obraćanju, Allen ponudio pohvale za Bitcoin, tvrdeći da je pokazala da digitalne valute može ponuditi "ogromne Utility", kao i radni model za preduzeća da prate u pokretanju sličnim mrežama.

"U smislu digitalne valute, Bitcoin je prilično jedina igra u gradu", rekao je Allen.

Put koji predstoji

Ali, dok je razvoj koji bi mogao otvoriti više preduzeća institucija da javnosti blockchain, inicijativa je upravo ulazi u prvim fazama.

Allen ukazuju da je platforma trenutno je u funkciji kao dokaz-of-concept, i da će biti predstavljen u Singapuru FinTech festivala ove sedmice.

"Mi koristeći događaj kao lansiranje da izađu iz Stealth i reći svijetu što radimo", rekao je Allen.

Allen očekuje da će najava pomoći interes disk i donijeti više firmi na platformu, sa potencijalom za više najava kasnije iduće godine kao različite projekte sazrijevaju.

On je zaključio:

"Imamo jaku cjevovoda organizacija koje vidi zasluga što radimo i očekujemo da uskoro ide u PoC."

Povezane vijesti


Post Cijena

Bitcoin krši $ 750, ali se bori za postavljanje novih 2018

Post Cijena

Bitcoin cijena i dalje miran nakon Bitfinex Hack-a

Post Cijena

Da li je zrac izgubio? Cena Zcash-a je pronalaženje poda od 50 dolara

Post Cijena

Bitcoin trgovci odmeravaju nove rizike kao skaliranje vraćaju se u centar pažnje

Post Cijena

Bitcoinova cena bori se sa novim otporom u ponudi za kršenje $ 1,000

Post Cijena

Bitcoin Cene prelaze $ 500 barijere na hit 20-mesečne visoke

Post Cijena

Bitcoin Markets Hold Stabilan, ali Brace za više Craig Wright Detalji

Post Cijena

Prodaja i kratko: Bitcoin trgovci se pripremaju za moguće viljuške

Post Cijena

Blockchain Low među korporativnim investicionim prioritetima, PwC Finds

Post Cijena

Volatilnost: neophodan sastojak za monetarnu i socijalnu tranziciju

Post Cijena

Da li su cene bitkoina i zlata korelirane?

Post Cijena

Bitcoin Halving 2018: hoće li cena porasti ili pasti?