Samostalno proročanstvo ili pozitivna povratna petlja? Bitcoin trgovci pitaju cijenu Rallya | BA.concellodemelon.org

Samostalno proročanstvo ili pozitivna povratna petlja? Bitcoin trgovci pitaju cijenu Rallya

Samostalno proročanstvo ili pozitivna povratna petlja? Bitcoin trgovci pitaju cijenu Rallya

A cijena Bitcoin porastao više od 16% između 11. I 12. Juna, tačan razlog za povećanje i dalje je predmet rasprave.

Jučer prijavio kao, na tržištu posmatrači su vezana miting na širok spektar potencijalnih faktora izazivanje, uključujući i zabrinutost zbog ekonomske snage u Kini, strah od potencijalnog izlaska Velike Britanije iz Evropske unije i iščekivanje okružuje 'odvajanje' - predstojeće promjene u Bitcoin mreže koja će naći bitcoin rudara koji primaju manje bitkoine u zamjenu za obradu transakcija usluge.

Ali raznovrsnost odgovora čini se da ukazuju na veće pitanja o nedavnom skupu i dinamiku tržišta Bitcoin.

Na primjer, stručnjaci na tržištu i dalje zainteresirani za ulogu rudari igraju u tekućoj poskupljenje, i kako su, kao jedini dobitnici svih bitkoina kovan, može uticati dionicama u sedmicama.

Jer su cijene Bitcoin popeti, rudari donose više vrijednosti za svakog novog bloka bitkoine oni stvaraju. S druge strane, rudari su sada u mogućnosti da proda manje bitkoine i zadržati više nagrada koje dobiju od kovanja novih bitkoina, čime se potencijalno smanjenja ponude.

Ukratko, neki vole Marco Streng, direktor Bitcoin cloud rudarskih servisa grupe Genesis, vjerujem tržište bitcoin može biti ulazi u "pozitivne povratne sprege" powered by smanjene ponude.

Streng rekao CoinDesk:

"Cijena Bitcoin utiče rudara aktivnosti i rudari utjecati na cijenu. To je u oba pravca. Ako cijena raste rudari treba da proda manje od njihove miniranih vraća kako bi pokrili svoje operativne troškove. Kao posljedica toga, tu je manje BTC prodati po dan rudara koji smanjuje pritisak prodaje, a samim tim i daje cijena sobe rasti. "

Ipak, drugi potisnuti protiv ove ideje. Muškarac Corem, bivši izvršni direktor Bitcoin rudarske firme Spondoolies-Tech, rekao je da bez obzira na ponašanje rudara, poskupljenje je vjerovatno izazvani potražnje.

"Postoji vanjske potražnje, cijene rastu, tako da rudari treba da proda manje za pokrivanje troškova, ali to ne izaziva daljnje poskupljenje", rekao je Corem.

Umjesto toga, on je rekao da odvajanje događaj je stvorio utisak da će restrikcije snabdijevanje povećati cijenu, a tržište je jednostavno pozicioniranje za ovu promjenu.

On je dodao:

"U ovom trenutku to je percepcija da će cijena povećati oko odvajanje. [To je] samo proročanstvo."

Povećanje volumena

Ipak, bez obzira na ovaj razvoj, većina tržišta posmatrača i dalje uvjereni da Bitcoin cijene pulsirajuće zbog potražnje.

Nick Tomaino, bivši direktor za razvoj poslovanja Coinbase, razgovarao sa robusnim trgovačke aktivnosti koje su postojale tokom vikenda, ukazujući na snažan volumena kao znak da to predstavlja trgovci stiču Bitcoin u većem broju.

Bitcoinity podaci pokazuju da volumeni trgovanja udario 2.58M i 2.67m BTC 11. I 12. Juna respektivno. Ove brojke predstavlja nagli porast u odnosu na 1.04m BTC transakcije 10. Juna, a prije tri sjednice iskusio slične mlako zvuka.

Tomaino rekao CoinDesk:

"Do povećanja obima ukazuje na to se prešao više od potražnje od ponude."

Drugi način da se analizira porast je da se utvrdi da li su nove kupovine Bitcoin dolaze kao rezultat trgovaca prodaje fiat valuta ili alternativnih cryptocurrencies.

Na primjer, i dalje je moguće da se trgovci etera (native digitalne imovine koja pokreće Ethereum blockchain), ili Litecoin, ili bilo koji drugi kriptovaluta, izlaze iz tih sredstava u korist Bitcoin.

Istorijski, Bitcoin i eter su često iskusili situaciju inverzna potražnje, što znači da će investitori se prebacujete između kupovine eter i Bitcoin. Na neke bodove, ovaj odnos je bio dovoljno jak da su stručnjaci na tržištu je izjavio da su dva iskusna savršena negativna korelacija.

Međutim, čini se da ova situacija su se promijenile, kao cijenu eter je oscilirala malo usred reli Bitcoin-a. Šta to znači, prema ARK Invest Chris Burniske, je da dvije valute je ušla u novi trend u kojoj dobitak Bitcoin-a se ne oslanjaju na investitori povlače iz etera.

Umjesto toga, potražnja je podstaknut priliv novih fiat valute, izjavio je Burniske, koji je dodao:

"Novi fiat novac teče u Bitcoin ima smisla. Mi obično vidjeti skok u mainstream interes kada bitcoin je cijena počinje da spike, kao strah od nestalih iz setova u."

Makroekonomska kupovina

Drugi ostaju sigurni da makroekonomski faktori vožnje povećane potražnje i rast cijena.

Na primjer, nekoliko tržišta posmatrači rekao CoinDesk da je zabrinutost u vezi Kineska ekonomija može biti teško koji utiču na potražnju za Bitcoin, a u vrijeme pisanja, narativ je dominatingthe međunarodne novinske ciklusa.

Ovaj rastući usvajanje je tvrdio Huobi, Kina-based, razmjene bez naknade da je jedan od glavnih pokretača Bitcoin volumena, koji je rekao CoinDesk da vjeruje da je većina njegovih korisnika kupuju na zahtjev.

"Oko 13% korisnika ulagati u bitcoin kao sigurnog utočišta imovine", rekao je Du Jun, razmjena je suosnivač.

Još jedan razvoj koji bi se mogli podstiče potražnja je potencijal za 'Brexit'. Tim Enneking, predsjednik kriptovaluta investicionog fonda EAM, rekao CoinDesk taj potencijal izlaska Velike Britanije iz Evropske unije pomogla gorivo robusne potražnje koji Bitcoin uživali preko vikenda.

Birači nacije će odlučiti 23. Juna da li će narod Brexit ili Bremain, i treba Velikoj Britaniji brisati na vlastitu, ovakav razvoj lako može izazvati interes za alternativne imovine.

Charles L. Bovaird II je finansijski pisac i konsultant sa jakim poznavanje tržišta vrijednosnih papira i ulaganja koncepata.

Pratite Charles Bovaird na Twitteru ovdje.

Cijene

Povezane vijesti


Post Cijena

Bivši JPMorgan strategičar: Euro kolaps će povećati rast goriva Bitcoin

Post Cijena

Glasine Brexit ne uspijevaju povećati tržište kao bitkoinsku cijenu stabilno od 420 dolara

Post Cijena

Grafikoni: Određivanje idealne veličine bloka za Bitcoin

Post Cijena

Analiza: Oko 70% bitkoina nepotrošenih šest meseci ili više

Post Cijena

Japan: Novo srce bitkoina

Post Cijena

Bitcoin cijena više tamo gdje su ekonomske slobode niske

Post Cijena

Investitori se kreću za digitalnu valutu Zcash

Post Cijena

Da li su cene bitkoina i zlata korelirane?

Post Cijena

Bitcoin cijena i dalje miran nakon Bitfinex Hack-a

Post Cijena

Razmišljajući o tržišnom kapitalu kompanije Bitcoin od 10 milijardi dolara

Post Cijena

Bitcoinova cena se prelazi iz opsega da dostigne 900 dolara

Post Cijena

Cena bitke je 500 dolara, povećanje od 50 puta u samo 12 meseci