Satoshi Nakamoto Unmasking Možda će se voziti bitkoinova cijena relija | BA.concellodemelon.org

Satoshi Nakamoto Unmasking Možda će se voziti bitkoinova cijena relija

Satoshi Nakamoto Unmasking Možda će se voziti bitkoinova cijena relija

Cijena Bitcoin se ponovo okupljaju jednom, pulsirajuće naglo od $ 16.50 preko velike razmjene na CoinDesk USD Indeks Bitcoin Cijena (BPI) preko 15-ak minuta periodu juče.

Pokret je počeo u 23:15 i završio u ponoć UTC kada pricehit visokih $ 418, s najvećim pokretima odvija 23:15-23:30.

U trenutku pisanja, cijene ponovo su u porastu, gurajući vrijednost digitalne valute na jednomesečni maksimum od $ 421,83, što je najviši ukupni posle 5. Novembra.

Stručnjaci su bili manje sigurni razlog za cijenu eskalacije, s teorijama u rasponu od kontinuiranog utjecaja aktivnosti u globalnom Kineski Yuan (CNY) tržištu spekulacije da je potencijal raskrinkavanje Bitcoin tvorac Satoshi Nakamotohad smirio zabrinutosti investitora oko digitalnu valutu.

Pomoć iz Satoshi?

Do sada izgledaju tržištu analitičari podeljeni o uzroku najnovijeg poskupljenja Bitcoin je, uz rast vrijednosti nakon izvještaja po tehnološkoj industriji novinske kuće Wiredand Gizmodothat objavio nove dokaze koji zagonetni tvorac Bitcoin može biti pseudonim australijski biznismen Craig Steven Wright i SAD forenzičke istraživač dave Kleiman.

Prvi objavio Wiredat 21:25 UTC, međutim, vijest se pojavila online otprilike dva sata prije poskupljenja. Ipak, neki tržišni promatrači vjeruju da jasnoća o tome ko je vlasnik Satoshi je oko 1 milion nepotrošenih bitkoine (u vrednosti od oko 465 miliona $ u vrijeme pisanja) mogao imati psihološki utjecaj na tržištu.

"Mislim da je Satoshi vijest jer članaka opisuje kako je 1,1 BTC navodno su kriptografski zaključana, samo će biti objavljen do januara 2020. Godine", rekao je glavni urednik na Adamant ResearchTuur Demeester CoinDesk. "Mislim da je tržište djeluje na ovu vest, stavljajući bikovski ulog na ovoj priči biti istina."

Sa 14,9 BTC u opticaju prema podacima iz blockchain tržištu podataka usluga Blockchain.info, Nakamoto je procijenjena fundusa bi čine oko 7% ukupnog globalnog snabdijevanja tržišta.

Prema Gizmodo, svojih izvora pod uslovom da je medij s dokumentom nedovršenog pravnog contractthat prikazuje Kleiman, sada pokojni, će imati starateljstvo nad 1,1 BTC do 1. Januara 2020. Godine, na kojem trenutku oni će biti vraćen Wright.

Naime, ona također pruža jasnoću o uvjetima pod kojima novčiće može prodati.

"PDF fond potpisali Wright je pokojni prijatelj David Klajman drži one kovanice zaključan na snazi ​​do 2020. Godine, a ipak daje Wright slobodu da ih posuditi za aplikacije, uključujući 'istraživanja u peer-to-peer sistema" i "komercijalnih aktivnosti koje povećavaju vrijednost i položaj bitcoin ", dodao je Demester.

Dokumenti, iako nepotvrđene, će ipak dati tržištu posmatrači novo razumijevanje kada fundusa može se prodati na tržištu, pružajući jasnoću na pitanje koje je dugo bio izvor nesigurnosti za investitore.

Kina priključak

Wiredand Gizmodoweren't jedini izvore vijesti koje bi mogle su uticali cijena, međutim, kao uticajni alternativa finansija blog Zero Hedgepublished priču prikazujući vezu između povećanja Bitcoin cijene i smanjenje na tržištu offshore CNY.

Zero Hedgepiece korelaciji porast $ 16.50 cijena sa smanjenjem 12 Cijena interes tačka (PIP) u vrijednosti od CNY u odnosu na američki dolar. Blog je predložio da se viđala trgovci postaju sve zainteresovane za Bitcoin i CNY i da su se kretali u odnosu na američki dolar.

BTCVIX, organizator Bitcoin Trading kolektivnog Whale Club, naveo da on smatra da je ovo osnovni pokretač rasta.

"Glasine o nastavila devalvacije su pojačava na tragu te odluke MMF-a [pružiti CNY specijalnih prava vučenja]," izjavio je on CoinDesk.

Uz ovaj potez, CNY pridružio valutama, uključujući i američki dolar, euro, jen i britanska funta u benchmark rezervna valuta koš međunarodne financijske organizacije, što je potez koji je široko pozdravljen kao znak rastuće ekonomske utjecaj u zemlji.

Pogled je sve izneo tržištu posmatrači, uključujući bivšeg osnivača Bitcoin derivata razmjenu George Samman, koji bloggedabout potencijal potez cijenu već 30. Novembra.

Blocksize rasprava

Drugi investitori iznio ideju poskupljenje moglo biti povezan na pozitivne vijesti iz najnovije skaliranje Bitcoin konferencije.

Održanoj u Hong Kongu ove sedmice, ključni akteri industriji dva-dayeventsaw uključujući programere i rudari krenuti naprijed ka konsenzus o tome kako mreža može biti promijenjena za rukovanje više transakcija u sekundi, a time i bolje konkurirati drugim sistemima finansijske obradu.

"Mislim da je teško viljušku rasprava je vaganje na tržištu", rekao je menadžer Crypto Valuta fonda Tim Enneking CoinDesk.

Poskupljenja prati rastući entuzijazam u razvoju zajednice za jedan od dva prijedloga o povećanju blocksize - promjenu kako se veličine bloka izračunava se na protokol se zove segregacija witnessand statičkoj povećanje na 2MB.

Ipak, Enneking je rekao da je vjerojatno zbroj faktora kao što ni jedna od mogućih opcija predstavlja "radikalnu vijest" događajima, zaključivši:

"Ovi pokreti su rijetko zbog jednog događaja - ili tako nas stručnjaci tvrde."

PricesSatoshi Nakamoto

Povezane vijesti


Post Cijena

Investitori se kreću za digitalnu valutu Zcash

Post Cijena

Bivši JPMorgan strategičar: Euro kolaps će povećati rast goriva Bitcoin

Post Cijena

2018 bi mogao biti najbolja godina u Bitcoin-u

Post Cijena

2018 je donio Bitcoin buđenje

Post Cijena

Jedan za sve? Citi, DTCC i PwC Talk Blockchain timski rad na konsenzusu 2017

Post Cijena

Dvostruki standardi: dolazna potporna interoperabilnost blokchain-a

Post Cijena

Gde će Bitcoin Cijene postati post-halving?

Post Cijena

Direktor PwC: Impact Blockchain mogao je stvoriti pobjednike i gubitnike

Post Cijena

Crypto trgovci Flock to Altcoins uz cenu Bitcoin Malaise

Post Cijena

Grafikoni: Kako se bitkainova dominacija tržišta izaziva

Post Cijena

Bitcoin cijena i dalje miran nakon Bitfinex Hack-a

Post Cijena

Prodaja i kratko: Bitcoin trgovci se pripremaju za moguće viljuške