Šta bi se dogodilo ako bi bitkoin dostigao 500 dolara? | BA.concellodemelon.org

Šta bi se dogodilo ako bi bitkoin dostigao 500 dolara?

Šta bi se dogodilo ako bi bitkoin dostigao 500 dolara?

Bitcoin je cijena je relativno stabilna u proteklih nekoliko mjeseci. To je osim pad nokte grize u vrijednosti gotovo $ 65 po BTC za investitore u početkom jula. Šezdeset pet USD bio je mali broj koji nije viđen još od Skyrocket-then-pad vrednovanje Bitcoin u proljeće ove godine, kada su mnogi vjerovali da ćemo možda vidjeti Bitcoin dostići vrijednost od 250 $ ili čak $ 500.

Pa, mi smo vidjeti cijene bitcoinsurpass $ 250, doduše vrlo kratko. Razbijanje kroz od $ 250 barijera, međutim, i dalje čini investitore i Bitcoin entuzijasti zazubice na ideju takvog opojan vrednovanja. Da, $ 500 zvuči kao odlična cijena ako se drže bitkoine. Ali Bitcoin i mrežu oko nje može biti pogođeni takvim uzvišeni cijenu na način da se mnogi vjerojatno nisu ni razmotriti. Kako bi $ 500 vrednovanja utjecati na Bitcoin ekonomiju?

Rudarstvo

Okruženje koje postoji Bitcoin miningtoday se najbolje može opisati kao rasa koja nema kraja. Ona nema pobjednika koji će se prvo mjesto kao tempo tehničkih sredstava inovacija. Rudarskih kompanija sa najnovijim i najveći ASIC tehnologija stalno pokušavaju da izvuku najveću hashrates possibleout hardvera koji je gladan i za napajanje i hlađenje.

Ove godine, Bitcoin mining difficultyhas porasle eksponencijalno, počevši od marta, kada ASIC tehnologija počela da preuzme iz FPGA koji su bili na tržištu. Promjena procenat koji smo vidjeli u rudarskom poteškoća je ogroman: u ovom trenutku, samo ASIC čipova su sposobni da nikakav novac rudarskih bitkoine.

Ono što je jasno je, međutim, da će, ako bitkoine su u vrijednosti od $ 500, će se povećati motivaciju za rudnik. Nije poznato šta rudarska bi proizvođači opreme poput Butterfly Labs, s obzirom da su rekli da ne miniraju sa svojom opremom.

Nema sumnje, međutim, da su neke rudarske kompanije barem razmotriti taj način. Skoro izgleda kao daje kada je cijena opreme naspram thevalue od bitcoinat $ 500 bi mami, u najmanju ruku.

Isplate

Mnoge kompanije su odlučili da uđu u Bitcoin bandwagon čineći najavama da prihvataju BTC. Neki od ovo je za slobodno marketinga koji pruža gasio Bitcoin saopštenju. Ima smisla, jer bilo koji posao koji završava prihvatanje bitkoine će zadovoljiti bilo BTC pristalica. Ipak, to nije vjerojatno da su mnogi companiesare drži mnogo njihovih dolaznih prihoda u bitcoin, jer još uvijek nije generalno lako da plati račune, zaposlenima i dobavljačima s njim.

Foodler bilježi rast u bitcoin narudžbe na trideset posto mjesečno. I da koriste tu kompaniju kao primjer, u svrhu usvajanja BTC za njih je bio da se smanji iznos troškova transakcije koje dolaze od banaka. Kompanije kao što su Foodler oslanjati na elektronskog plaćanja kako bi preživjeli, a jeftiniji su, to bolje.

Bitcoin na $ 500 po BTC možda ne bi bilo loše za kompanije kao što Foodler. A $ 500 Bitcoin znači da će puno više ljudi zna o tome, a volumen transakcija će porasti u pogledu izbora plaćanja za poslovne subjekte koji ga prihvati. Programeri Bitcoin imao u vidu da je visok vrednovanje bi zahtijevalo da se oborio u manjim količinama. A Bitcoin može, u stvari, biti oborio na samo nešto što se zove "Satoshi", koja je 0.00000001 BTC.

Hype

Kao vrijednost nešto raste, Hype proizilazi. Hype gotovo slaže na vrhu hype. Ovo je vjerovatan scenario koji će se održati sa Bitcoin: probijanjem iznad $ 266 će se aktivirati hype reakciju, ali ništa manje od toga neće se aktivirati.

Odličan primjer za to je plodonosni trenutak kada je barel nafte probio $ 100 barijeru. Na cijene trgovanja na bazi, na kraju je bilo jasno da je nafta će razbiti da mentalno važne granice od $ 100 jer trgovci pokušavaju doći do tog trenutka, a ne zbog njegovog pravog vrednovanja.

Fundamentalne analitičari u odnosu na tehničke one možda ne slažu s tom izjavom, ali kad god se događa da Bitcoin prolazi $ 266, možete vjerojatno očekivati ​​da će doći do znatno veći. Ali ako koristite ulje kao studija slučaja, krajnji rezultat nije bio dobar: ulje je veliki pad sa ekonomijom, nakon što bliži 150 $ po barelu prije nego što je pridržavala se. Danas, u vrijeme pisanja ovog teksta, to je vrijedno 103.15 $ po barelu, što je blizu da je 100 $ visok još 2008. Godine.

Zapovijed

Ako je digitalnu valutu kao što je Bitcoin bili u mogućnosti doći do $ 500 vrednovanja ili više kao neki su predvidjeti, što to znači za fiat valute? Moguće je da je događaj kao što bi to značilo gubitak vjere u nekim fiat valuti koja je dostigla prijelomnu tačku. Ili, to bi moglo značiti revalorizacije između Fiata i matematike na bazi valutama. Teško je predvidjeti, ali to je vjerojatno budući da se suočavamo.

Postoji samo toliko novca da ide okolo. Što su Sjedinjene Države je započela kvantitativnog popuštanja (QE) revalorizaciju u proteklih nekoliko godina, zemlje poput Kine morala da ide u korak sa štampanjem novca. Tek nedavno, Narodna banka Kine morao otpustiti 17 milijardi juana (oko 2,7 milijardi $) kapitala u svoj bankarski sistem samo da spriječi ispuhavanje cijena i nastavio kreditnih problema. Oni nemaju drugog izbora nego da to učine: oni su toliko povezani sa SAD-om da moraju revalorizaciju svoj novac kao dobro.

Kada mislite da je cijena Bitcoin će udariti 500 $? Kakav efekti bi se tako važan decentralizirana valuta imati na globalnu ekonomiju? Javite nam u komentarima.

Sada možete pogledati našu vlastitu indeks Bitcoin cijena: Indeks Bitcoin Cijena (BPI)

Update: April 2013 Cijena spike najviši od April 2013

Cijene

Povezane vijesti


Post Cijena

Bitcoin cijena više tamo gdje su ekonomske slobode niske

Post Cijena

Cena bitke je 500 dolara, povećanje od 50 puta u samo 12 meseci

Post Cijena

Ex-JPMorgan trgovac Objašnjava zašto je cena od 440 bito koka preneta

Post Cijena

Bitka Sentiment Goriva Bitcoin Povratak na $ 1,000

Post Cijena

Bitcoin krši $ 750, ali se bori za postavljanje novih 2018

Post Cijena

Može li povećanje kamatnih stopa ugroziti cijene bitkoina?

Post Cijena

Bitcoin i Zcash: Kako se uporede?

Post Cijena

Bitcoin skuplja od dva meseca do najviše 1000 dolara

Post Cijena

Da li će Brexit i Kina nastaviti da utiču na cene bitkoina?

Post Cijena

Da li je Crypto Asset Class konačno došao u svoje?

Post Cijena

Bitcoin je napravio pauzu od bespaltne i srušio $ 800 danas

Post Cijena

Bitcoin: Ovo nije isto kao iu 2018. godini