Suspense Lingers kao bitkoinova cena Oči 1.000 dolara | BA.concellodemelon.org

Suspense Lingers kao bitkoinova cena Oči 1.000 dolara

Suspense Lingers kao bitkoinova cena Oči 1.000 dolara

Tržišta Weekly je nedeljni kretanja kolone analize cijena na globalnom blockchain tržišta token. Ovo izdanje gleda u tjednu od 24. Do 30. Decembra.

Bitcoin cijene gurnuo viši ove sedmice, koristi od jake raspoloženje na tržištu, ali na kraju nije uspio da se probije kroz ključne otpor i do 1.000 $.

Za one koji nisu bili gledao s nestrpljenjem, digitalne valute porasla na najviši nivo u gotovo tri godine od $ 982,87 29. Decembra, CoinDesk USD Indeks Bitcoin Cijena (BPI) podataka otkriva, prije pada u vreme vrijednost pritiskom na $ 960.

Kako je navedeno u prethodnom pokrivenost, ove brojke predstavljeni signifcant dobit, uz cijenu diže skoro 150 $ na tjedan poena u odnosu sedmice. Ipak, propust da nadmaši ovom nivou posebno poklopio sa prezasićenosti naloga za prodaju između $ 950 i $ 1,000 o razmjeni Bitfinex, OKCoin i Bitstamp.

"To je klasičan otpor nivou", rekao je Tim Enneking, predsjednik kriptovaluta hedge fonda EAM, ukazujući na naloga za prodaju ograničavajući reli Bitcoin-a.

Algoritamski trgovac Jacob Eliosoff također ukazao na teškoće nadmašuje $ 1,000, s obzirom da je psihološki nivo često imaju "ekstra klastera" naloga.

Bullish tržišnih faktora

Dok Bitcoin cijene su naišao na otpor u posljednje vrijeme, digitalni valuta i dalje koristi od kombinacije robusne potražnje i jak sentiment tržišta.

"Bitcoin je na ogroman Bull Run i, bez obzira na povlačenje, taj niz je još uvijek vrlo mnogo u igri", rekao je Petar Zivkovski, COO leveridžom Bitcoin trgovačke platforme Whaleclub.

Mnogo toga, kaže on, jednostavno strah od propustiti (Fomo), jer mnogi trgovci juri za brzom zaradom.

Zivkovski istakao ova dešavanja u vrijeme kada je raspoloženje na tržištu je pretežno bika, sa podacima Whaleclub pokazuju na tržištu je bila duga najmanje 90% prilikom svake sjednice između 24. I 29. Decembra.

On je napomenuo da se trgovci "odbijaju da pusti svoje duge pozicije unatoč relativno velike ljuljačke i povlačenje", dodajući:

"To pokazuje da je tržište i dalje očekuje dovoljno naglavačke u cijenu."

Postizanje $ 1,000

Ipak, ako je digitalnu valutu ne prekršite ovaj ključ psihološkom nivou, niko ne zna gdje će ići dalje.

Nadmašujući ovoj cijeni bi mogao izazvati veliki broj naloga za prodaju, ali može i pružiti Bitcoin cijene sa novom podrškom nivou.

Zivkovski navodi da je "1.000 $ i šire je dostupan u bliskoj budućnosti", čak i ako je digitalnu valutu doživljava povlačenje sa niskim $ 900s ili čak $ 800s prije toga.

Joe Lee, suosnivač leveridžom Bitcoin trgovačke platforme Magnr, naglasio je važnost ovog nivoa cijena.

"$ 1,000 je značajan cijeni koja će biti posmatranje trgovaca iz svih nadležnosti", rekao je on CoinDesk.

"U ovoj fazi tehničke trgovci će biti ukazujući na kartama pokazuje preprodaji signale zbog značajnog skokova u cijeni u kratkom vremenskom periodu. Nejasno je da li je ludilo posjedovati Bitcoin i osnovne potrebe za sredstva će prevladati kratak prodavača vjerujući smo u blizini kratkoročno visok. "

Ali, dok je cijena Bitcoin gurnuo viših ove sedmice, to nije bio jedini digitalnu valutu da uživaju značajne dobitke.

Ethereum klasični gura naprijed

Eter classic (ETC), tokena koji pokreće pametne ugovor zasnovan na platformi ethereum klasika, skočio više od 50% ove sedmice, gurajući veća što je mreža pokazali su nekoliko znakova napretka.

ETC porasla na čak $ 1.63 30. Decembra, njegova najviša cijena od avgusta, CoinMarketCap podataka otkriva. Ova brojka predstavlja povećanje od oko 55% od otvaranja cijeni od $ 1.05.

Digitalna valuta porasla na ovom četiri mjeseca čak obim transakcija pokupio, sa 24-satni obim prometa u ukupnom iznosu od $ 8.2m 29. Decembra i više puta veće od $ 10m 30. Decembra, dodatni CoinMarketCap brojke pokazuju.

Jačanje tehnologija

O tehničkim frontu, ethereum klasične se raduje nadogradnju protokola, pod nazivom DieHard, koja je zakazana za sredinom januara.

Ovo ažuriranje će imati za cilj dati mrežu više vremena za implementaciju nadogradnje odlaganjem poteškoća bomba, što je karakteristika programiran u oba ethereum i ethereum klasične da ubrza usvajanje nadogradnje.

Zagrižene Nadogradnja će također sadržavati ispravke koje čine ethereum klasične mreže manje osjetljivi na spam napada, kao i zaštititi mrežu od ponavljanje napada, što se može dogoditi ako je ethereum mrežu šalje instrukcije ethereum klasične mreže koje nisu izvorno dizajniran za ovo drugo.

U ethereum klasična zajednica također razmatra šta monetarne politike da usvoje jer počinje da zacrta kurs za budućnost.

Treba ga razlikovati od ethereum uspješno, moglo bi i dalje ostati zanimljiv sredstvo za trgovce u 2017. Godine.

Odricanje od odgovornosti: Ovaj članak nije namijenjen da, i ne treba uzeti kao, investicionog savjetovanja.

Cijene

Povezane vijesti


Post Cijena

Prekid na putu? Zcash Eyes dobitak protiv Bitcoin-a

Post Cijena

Bitcoin cena pada 1000 dolara posle udvostručenja za 7 dana. Šta dalje?

Post Cijena

Nakon dvogodišnje visoke, će bitkoinova cena porasti ili pasti?

Post Cijena

Jedan za sve? Citi, DTCC i PwC Talk Blockchain timski rad na konsenzusu 2017

Post Cijena

Upoznajte Bots koji vam omogućavaju da trgujete Bitkominom u svom spavanju

Post Cijena

Bitcoinova cijena je skoro prešla 1000 dolara

Post Cijena

2018 bi mogao biti najbolja godina u Bitcoin-u

Post Cijena

1.300 dolara i brojanje: šta je sledeće za cene bitkoina?

Post Cijena

Valute na bazi broja ne čine ljudsku prirodu

Post Cijena

Kako će Blockchain Tech promijeniti reviziju za dobro

Post Cijena

PwC: Cryptocurrencies će kreirati tržišta na tržištu

Post Cijena

Bitcoin cena Flirts sa 630 dolara kao trgovci Bet Long