Trend Spotting: Kako identifikovati trendove u grafikama cena bitkoina | BA.concellodemelon.org

Trend Spotting: Kako identifikovati trendove u grafikama cena bitkoina

Trend Spotting: Kako identifikovati trendove u grafikama cena bitkoina

Trendovi igraju važnu ulogu u trgovini, što trgovci priliku da koriste obrasce u podacima o cijeni da donose odluke na osnovu više od jednostavnog uspone i padove, ili još gore, instinkt. Ali kako jedan identifikaciju i nacrtati trend na grafikonu?

Kada gledamo Bitcoin cijeni chartslike onaj ispod, ne možete pomoći primijetiti kako cijene ponekad čini da kreću duž nevidljive linije:

To se može vidjeti god grafikonu roku gledate, bilo da se radi tjedno, dnevno ili na 30-ak minuta grafikon a:

Trend linije i trend kanala

Linije koje vidite na listama iznad se zove "trend linije. Međutim, očigledno je da cijene prate ne samo trend linije, često kreću napred i nazad između dva trenda, gornja i donja linija trenda:

To se onda zove "trend kanal i to je vjerojatno jedan od najčešće koristi koncepata u tehničkoj analizi cijenu. Jedan važan aspekt trendova je u tome što se mogu podijeliti u kraće segmente trend, što opet su napravljeni od čak kraće segmente:

Kretanje cijena su veoma fractalin prirode. To znači da se pojavljuju vrlo slične, bez obzira na ono što vremenski okvir (npr: zum faktor) gledate na njih.

Kako nacrtati linije trenda i kanala

To je prilično lako povući trendova, sve što trebate je interaktivna crtati platforma koja vam omogućava da se oslanjaju na top listama, kao što su Coinstackr primjer Bitcoin Chartsor ZeroBlockfor. Koristeći "linija" ili "kanal" alata, napravite sljedeće:

Crtanje uptrends

Uptrends generalno preciznije poštovati niže podržavajućoj linije trenda, tako početi linije trenda na jednom od padova trenda (vidi [1]). Onda povući crtu na jednoj od narednih viši minimum (vidi [2]). Ovisno o alat koji se koristi linija će se automatski proširiti na pravo i / ili lijevo:

Imajte na umu kako plavi pokretnih prosjeka indikator na grafikonu može pomoći da podvuče crta na dobrom ugla. Nakon crtanja linije ćete gotovo uvijek je potrebno da biste ga se malo i prilagoditi svoj kut tako da dodiruje padova cijena trenda što preciznije moguće. Trend linije nikad se savršeno uklapaju cijene, međutim, uvijek će postojati neki cijenu svijeće piercing prostor.

Crtanje trendovi pada

Trendovi pada privlači baš kao uptrends, samo da počnete sa gornje otpor linije trenda:

Advanced tip: Logaritamska charts

Eksponencijalni growthcan često može vidjeti u cijeni karte, kao što je prikazano od strane Bitcoin mitinga u oktobru i novembru 2013. Godine:

Eksponencijalne krivulje prikazati kao ravne linije kada nacrtane na logaritamskoj skali. Istu cijenu serija onda izgleda ovako:

Sada, trend kanali se mogu koristiti za lako uočiti eksponencijalni rast. Međutim, nisu svi charting platforme nude logaritamske kartama.

Koristeći trendovi u trgovini

Dok trendovi može biti korisno, da se ne preporučuje da ih koriste kao jedini faktor u bilo kakve odluke ulazak. Čak i ako cijene dodiruju donje linije trenda trend rasta i kupovine u Bitcoin izgleda da ima smisla, uvijek tražiti više potvrda od drugih pokazatelja (npr drugu podršku i otpornost ključne razine, analize volumena, cijena akcija obrasce) da se ovaj trend je neće slomiti i izgubiti novac.

U idealnom slučaju, želite da imate ušću više od jednog pokazatelja da se poveća kvota u korist profitabilan trgovine.

Osim toga, ne zaboravite da uvijek traže više i niže trendovi vremenski okvir. Iako može izgledati kao cijene su u porastu na jednom vremenskom okviru, viši vremenskim okvirima može otkriti cijene su zapravo u opadanju, na primjer. Mnogi trgovci nisu ugodno trgovanje protiv trenda, što je razlog zašto su oni radije trguju sa motom "trend je tvoj prijatelj".

Cijene

Povezane vijesti


Post Cijena

Bitkain cijene Spikes uz pozitivne PayPal vijesti

Post Cijena

Predsednik ECB: Cipopokutna cijena Bum koji ima ograničen uticaj na privredu

Post Cijena

Crypto trgovci Flock to Altcoins uz cenu Bitcoin Malaise

Post Cijena

Bitcoin cijena Utjecaj debatovan prije moguće japanske stimulacije

Post Cijena

Bitcoin i Zcash: Kako se uporede?

Post Cijena

Uloga Bitkoina u borbi protiv inflacije

Post Cijena

Zašto Mt. Gox, prva Bitcoin berza u svijetu, je Dying

Post Cijena

Može li povećanje kamatnih stopa ugroziti cijene bitkoina?

Post Cijena

Bitcoinova cena bori se sa novim otporom u ponudi za kršenje $ 1,000

Post Cijena

Bitcoin cena Crash: China Outlaws Bitcoin za finansijske institucije

Post Cijena

Bitcoin cijena testira 460 dolara, ali ne uspije na usponu

Post Cijena

Market Weekly: Bitcoin Bulls se vraća u ubistvo BearWhale-a