Tržišta Weekly: Bitcoin cijena Resilience Crumbles | BA.concellodemelon.org

Tržišta Weekly: Bitcoin cijena Resilience Crumbles

Tržišta Weekly: Bitcoin cijena Resilience Crumbles

Bitcoin cijenu otpornost konačno raspao ove sedmice nakon dvije sedmice snage nakon tzv BearWhale 'ubija.

U cijenu je otvorio nedelje na $ 386, stabilna do sredine sedmice, kada je počeo oštar pad. Je zatvoren na $ 346, otpuštaju $ 40 u proteklih sedam dana.

Bitcoin cijenu pogoršanja slijedi jak miting od $ 295 6. Oktobra do čak $ 405 oko nedelju dana kasnije. Trading održan steadyuntil ove nedelje pad, čak i šire financijskim tržištima pala sredinom oktobra.

Swaps aktivnost šiljci

Pogled na aktivnost swap na Bitfinexreveals više medvjedast pokazatelja. Suma aktivnih BTC svopova počeo naglo rasti 25. Oktobra ukazuje na to da trgovci se klade da će Bitcoin cijene i dalje pada.

A BTC swap odvija kada trgovci posuditi Bitcoin po jednoj ceni da trguju za američkih dolara, nadajući se da će cijene pasti za vrijeme koje kupuju Bitcoin ponovo da ga vrati vjerovniku. Ukupno BTC swaps na Bitfinex gotovo udvostručio od 8.799 BTC 25. Oktobra do 16,281 BTC sutradan.

Ispitivanje podataka swap bliže također ukazuje na to da šorc profitirala od pad cijena sredinom sedmice. Bitcoin swaps šiljcima kao cijene pale ujutro 23. Oktobra potencijalno vožnje cijena dole.

Kao završio sedmicu, ukupne aktivne swaps iznosio je preko 18.000 BTC, najviši nivo od aprila 2013. Godine, u skladu sa Bitfinex podataka. Swap volumena također ovisi o količini klijenata koristeći određene razmjene, naravno, i Bitfinex je obim prometa i korisničke baze postao značajan tek od oktobra prošle godine, u skladu sa volumenom podacima Bitcoinity.

BTC swaps su na svih vremena visoko na Bitfinex. Izvor: Bfxdata.com  BTC swaps na Bitfinex šiljcima kao cijene pale. Izvor: Bfxdata.com

Obim trgovanja shrink

Ukupnog prometa volumena na glavnim razmjene su pale ove sedmice. Oko 1.9m novčiće iz ruke u ruku na berzama ove sedmice, u odnosu na 2,5 prošle sedmice. To je pad od više od 26% u odnosu na sedam dana.

Sve velike razmjene pokazali veliki dvoznamenkasti pad obim trgovine, sa ANXBTC vodi put uz pad od 40% u obim trgovanja preko sedmice.

Vijesti i osnove

New York države 'BitLicense "zatvoren na komentare početkom nedelje, sa Bitcoin ekonomija teškaša Circleand BitPaysubmitting svoje responsesto predloženih propisa. Krug je tvrdokorni o propisima, rekavši da neće imati drugog izbora nego da odu New Yorku, ako propisima stupio je na snagu u svom sadašnjem obliku.

Ovo slijedi komentari New Yorku glavni financijski regulator Ben Lawsky je prije dvije sedmice da BitLicense ne bi applyto programerima i oni "inovacije i razvoj", najnovije platforme za digitalnu valutama.

U Velikoj Britaniji, veliki high-street retailerannounced da će usvojiti Bitcoin na velika vrata. CEX, koja prodaje tehnologije, rekao je da će u početku prihvatiti Bitcoin plaćanja u 30 od svojih 266 prodavnica Velikoj Britaniji 22. Oktobra.

Britanska kompanija je također rekao da će uvesti Lamassu bankomata u svojim radnjama koji će omogućiti korisnicima da kupuju Bitcoin bez naplate naknade. CEX već uzima Bitcoin za prodaju je putem svoje web stranice. Trgovac je dalje rekao da bi mogao uvesti Bitcoin plaćanja na svoje međunarodne trgovine širom Evrope, Australije i Indije.

Makro slika je u velikoj mjeri zadržao digitalne valute iz okvira ove sedmice. Evropskih banaka su bili podvrgnuti "stres testove" da dokažu svoje finansijsko zdravlje, iako Bloomberg Viewsaidthey nisu dovoljni da se "razbiju strah" preko bankarskog sistema regiona i šire ekonomije.

Brazil je u međuvremenu ponovno izabran Dilma Rousseffon platformu reformi i iskorjenjivanje korupcije, nakon što je čvrsto osporene izbora. Bitcoin usvajanje ima ogroman potencijal u Brazilu, kao što to čini u Latinskoj Americi u cjelini, iako digitalni usvajanje valuta ostaje nascentthere.

Cijene

Povezane vijesti


Post Cijena

Studija: Google pretrage mogu predvideti jačinu trgovanja bitkoma

Post Cijena

Blythe Masters: Wall Street ima prednost pre pokretanja Blockchain-a

Post Cijena

Bitcoin cena oštro proticanje od 400 dolara

Post Cijena

Prodaja i kratko: Bitcoin trgovci se pripremaju za moguće viljuške

Post Cijena

Kako će regulacija uticati na cenu bitkoina?

Post Cijena

Atlas ATS uvodi 60-sekundnu zaštitu cijena za Bitcoin trgovce

Post Cijena

Analiza: Oko 70% bitkoina nepotrošenih šest meseci ili više

Post Cijena

Cai-Capital otvara Britansku imovinu stranim kriptocurrentnim investitorima

Post Cijena

Upoznajte Bots koji vam omogućavaju da trgujete Bitkominom u svom spavanju

Post Cijena

Jedan za sve? Citi, DTCC i PwC Talk Blockchain timski rad na konsenzusu 2017

Post Cijena

Velika četiri računovodstvena preduzeća se sastaju da razmotre Blockchain Consortium

Post Cijena

Grafikoni: Određivanje idealne veličine bloka za Bitcoin