Uloga Bitkoina u borbi protiv inflacije | BA.concellodemelon.org

Uloga Bitkoina u borbi protiv inflacije

Uloga Bitkoina u borbi protiv inflacije

Ekonomije zemalja u razvoju će osjetiti najranije i najveći utjecaj iz Bitcoin. Ne samo da su bitcoin je ogromne koristi vrlo lično, oni su također kontekstualni u zavisnosti od političke geografije.

Pojedinci koji žive u zemljama s visokom inflacijom sa relativno dovoljan pristup internetu kao postotak stanovništva učiniti traže utočište u Bitcoin.

Najveći krivci lišavajući svoje podanike monetarne stabilnosti ili razumno - iako 'prisiljena' - skladište vrijednosti su diktatorskih režima u politički burnim zemljama kao što su Rusija, Sudana, Sirije, Irana, Etiopije, Malavi, Venezuela, Burundi, Jemen, i Tanzaniji.

Inače, te zemlje također čine top listi 10 zemlje za godišnju stopu inflacije prema podacima Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda podaciza 2012. Godine.

Visoka inflacija promovira Bitcoin

Na vrhu liste je Ukrajina komšija Belorusija, uz godišnju stopu inflacije od 59,2%. Vladaju predsjednik Aleksandar Lukašenko od 1994. Godine, Belgija je poznata kao i prošle diktatura u Evropi. Dok je šokantno, da stopa inflacije je zapravo niz od 2011. Godine, kada je finansijska kriza izazvala je vrhunac stopi od 109%.

Venezuelacomes u na # 7 u svijetu, uz godišnju stopu inflacije od 21,1%. Kontrole cijena, odliv kapitala, nestašice hrane, a nestanci struje električne energije sada gura Venecuela prema rubu.

Indeks The Heritage Foundation ekonomskih Freedomhighlights masivne potencijal za Bitcoin u svijetu nasilnog monetarnih vlasti.

Nije iznenađujuće, ove zemlje i rangiraju vrlo nizak za penetraciju Interneta kao postotak od ukupnog stanovništva zemlje u odnosu na SAD na 81,0% i Velikoj Britaniji na 87,0%.

Internet penetracija kao postotak od ukupnog stanovništva

Gdje postaje zanimljivo je kada gledamo s visokom inflacijom monetarne režima u kombinaciji sa snažnim i raste Internet penetracije. Naime, zemlje s najvišom stopom inflacije koja imaju razuman pristup internetu povezanost imaju tendenciju da budu relativno aktivan na bitcoin mrežu aktivnih globalne čvorova.

Bjelorusija sa 46,9% Internet penetracija, Venezuela sa 44,0%, Indija sa 12,6%, Vijetnam sa 39,5%, a Turska sa 45,1% su nesrazmjerno visoke medija za aktivno Bitcoin čvorova (rangiranje # 51, # 50, # 54, # 48, i # 45 respektivno). Ove zemlje su također u vrhu rang liste za godišnje inflacije s brzinom većom od 9% ili 10% u 2012. Godini.

Argentinademonstrates primarni primjer Bitcoin rješavanje pitanje monetarne pravde u vezi sa upornim ponižavanje nacionalnu valutu (pezos).

Zemlja ima samo 55,8% penetracije Interneta kao postotak ukupnog stanovništva, a ipak zauzima # 26 u smislu aktivnih Bitcoin čvorova na globalnom nivou. Jasno, Argentinci imaju jaku želju da zaštite svoje dugoročne kupovne moći i povratiti kontrolu nad svojim monetarne živote.

Visoke stope inflacije u kombinaciji s visokim Internet konekciju teži dovesti do Bitcoin.

Grafički: World karta 24 sata u odnosu prosječna iskorištenost IPv4 adresa poštovati koristeći ICMP ping zahtjeve kao dio Internet Popisa 2012. (Carna botnet) juni - oktobar 2012.

Ključ: od crvenog (Visoko), do žute, zelene (prosjek), svjetlo plava, i tamno plava (nizak).

Povećana kupovne moći

Svakako, Bitcoin eksponata kratkoročne volatilnosti kao mladi sredstvo razmjene pokušavaju da nađu svoje uporište protiv plime sporadičnih likvidnosti, račun zatvaranja banke, i zabrane vlada ugrožena.

U srednjem roku, predvidiv nestašica Bitcoin je čini najtraženijih roba u odnosu na fiat valute. Bitcoin je cijena chartis priča o cijeni zahvalnosti, ili povećana kupovna moć, za decentralizirane valute i svoju globalnu zajednicu korisnika.

Vremenski horizont je važno i zaista Bitcoin može se smatrati ili valute ili robe, što je IRS je nedavno potvrdio.

Mjereno preko dva yearsin USD, Bitcoin pokazuje ogroman porast kupovne moći i na taj način, Bitcoin je sličan zlata. Drugi način ispitivanja Bitcoin kupovna moć izraziti cijenu zlata u BTC. To je rijetko da nacionalna, ili centralizovana, fiat valute sa predvidljivim amortizacije će zadržati ili povećati svoju kupovnu moć na takav način.

Split žalbu

Možemo se klinac da SAD ili EU neće vidjeti vrste stope inflacije koje vidimo od najgorih na svijetu prestupnike jer, za sada, USD i euro imaju privilegovan status rezervne valute i to ublažava ili apsorbuje skrivene zlostavljanja.

Primarni žalbu Bitcoin u razvijenom svijetu je zadržavanje nekih ostataka privatnost i povremene priliku da ospori monopolistički giganti plaćanja kao što su Visa i PayPal. Nije tako u regijama još uvijek u razvoju, gdje druge atribute Bitcoin prednost.

Osim bitcoin kao digitalni prodavnica vrijednosti u svim jurisdikcijama, otpornost Bitcoin na gašenje i imunitet od konfiskacije leže u srcu monetarne justiceproperties.

Osim toga, ne boj se deflacija, za deflacije je prijatelj slobode.

Kao ekonomista Jörg Guido Hülsmann tvrdi, prijeko bojali deflaciona spirala ne bi fatalna za živote i dobrobit opšte populacije. Umjesto toga, to bi uništiti "u suštini one kompanije i industrije koje žive parazitskog postojanja na račun ostatka ekonomije, a koji duguju svoje postojanje naš sadašnji sistem novac."

Ili više otvoreno, "deflacija je smrtni neprijatelj za prezadužene države i njenih ugrađene parazita, ali to je prijatelj čuvara i svakome ko ima pozitivan neto vrijedi."

Odricanje od odgovornosti: Stavovi izraženi u ovom članku su stavovi autora i ne predstavljaju nužno stavove, i ne treba pripisati, CoinDesk.

Pratite autor na Twitteru.

PricesInflation

Povezane vijesti


Post Cijena

Bitka Sentiment Goriva Bitcoin Povratak na $ 1,000

Post Cijena

Bitcoin krši $ 750, ali se bori za postavljanje novih 2018

Post Cijena

Analiza: Oko 70% bitkoina nepotrošenih šest meseci ili više

Post Cijena

Kupi Bitcoin, direktor kompanije PwC Fintech govori Fordham studentima

Post Cijena

Bitcoin cena Flirts sa 630 dolara kao trgovci Bet Long

Post Cijena

Bitcoin skuplja od dva meseca do najviše 1000 dolara

Post Cijena

Uprkos Trump Bump-u, Bitcoin i dalje teži statusu bezbjednosti

Post Cijena

Bitcoin cena pada 1000 dolara posle udvostručenja za 7 dana. Šta dalje?

Post Cijena

Bitcoin Cene Down Kao Mt. Gox Concerns eskalira

Post Cijena

Bitkain cijene Spikes uz pozitivne PayPal vijesti

Post Cijena

Prodaja i kratko: Bitcoin trgovci se pripremaju za moguće viljuške

Post Cijena

Dva velika faktora vode vožnju bitkoinskim cenama