Uprkos Trump Bump-u, Bitcoin i dalje teži statusu bezbjednosti | BA.concellodemelon.org

Uprkos Trump Bump-u, Bitcoin i dalje teži statusu bezbjednosti

Uprkos Trump Bump-u, Bitcoin i dalje teži statusu bezbjednosti

"Nisam siguran šta da očekujem baš."

Da je raspoloženje barem jedne velike razmjene izvršni Bitcoin jučer Amerikanci su izašli na birališta u ono što je New York Timeswould kraju zovu "zapanjujući odbacivanje" političkog sistema. Nekoliko sati kasnije, Donald Trump, milijarder i bivši reality TV zvijezda, je izabran za predsjednika, ali na tržištu je već odgovorio.

Kao što je izvijestio CoinDesk, mnogi trgovci su očekivali adut upsetto jačanje tržišta bitcoin, a neki su ga u odnosu na scenario "Brexit" za globalno tržište. U tom iznenađenje politički zaokret, cijena Bitcoin oštro kretala, trgovanje od niske od $ 550 do čak 650 $ kada je objavio konačnu odluku.

Međutim, trgovina sinoć nije bio baš ista priča prepričava.

Podaci iz novčanika provajdera blockchain ukazuje na to da USD razmjena obim dostigao godišnji visoko u danima koji su prethodili Brexit, iako to također poklopio s planiranim promjenu shema nagradu generacije Bitcoin-a.

Za razliku od toga, USD promet je isključen u danima koji su prethodili predsjedničkih izbora, pa čak i odskok mnogi trgovci su očekivali pokazala manje nego što bi bilo moguće predvidjeti.

U proteklih 24 sata, cijena Bitcoin porastao od $ 709 do čak skoro $ 740, iako u vrijeme pisanja, cijena je pala na $ 725.

Uprkos tome, međutim, i dalje je razlika u poenima godišnjeg maksimuma postavljen sredinom juna.

U trenutku pisanja, cijena Bitcoin je do 67% u odnosu na $ 434 maraka u januaru.

Sigurno utočište status nesiguran

Ipak, dok Trump je pobjeda bila neočekivana, rezultirajući poticaj Bitcoin izgleda da nije učinio mnogo promijeniti pogled na industrije analitičari.

Needham & Spencer Bogart kompanije, čija je firma izdaje periodične projekcije za cijenu od Bitcoin, rekao CoinDesk nije bilo teško da bude pomak svoje kratkoročne projekcije. Ranije ove godine, Bogart prognoza Bitcoin kao vjerovatno dovesti do visokih $ 848on poboljšanja osnove i napredak na svom core tehnologiju.

Ipak, Bogart je rekao da je bump služio da podvučem ideju da Bitcoin postaje sigurno utočište imovine, čak i ako on je rekao da dokazi nisu u potpunosti stigli.

"To je još jedan podatak koji dodatno pojačava ideju da bitcoin skupove u rizik-off 'scenarija kao što su geopolitičke nesigurnosti. Dodavanjem ovog evidencija, verovatnoća povećava da bitcoin će nastaviti da to učine u budućnosti", rekao je Bogart.

Direktor Wedbush za vrijednosne papire istraživanja Gil Lurie je dodao da ne vjeruje Bitcoin je još u korelaciji sa drugim klasama imovine, uključujući dionice, obveznice, valute i nekretnina.

"Ne verujem da postoje dokazi da je bitcoin je kontra-ciklične ili kreće u suprotnom smjeru od ostale imovine, a ipak nisam uvjeren da bi trebalo da se odnose na bitcoin kao sigurno utočište imovine", rekao je on.

Prigušeno odgovor

Sve u svemu, prigušeni odgovor, analitičari kažu, vjerovatno zbog činjenice da Bitcoin je još uvijek u velikoj mjeri percipira kao investicija visokog rizika.

"Bitcoin ima mnogo rizika koji su jedinstveni za tehnologiju, što je razlog zašto je najbolje pogodan za investitore koji razumiju tih rizika", rekao je Lurija. "Smatram sigurnog utočišta imovine sredstva koja ima svojstvene Loša zaštita, koja ne vjerujem Bitcoin će uskoro imati vremena."

Ipak, bilo je vjerovanje da ponašanja kao što je povećanje od prošle noći na izborne rezultate mogao mnogo da se to promijeni percepcija, cementiranje slučaj korišćenja Bitcoin kao skladište vrijednosti, ako ne i imovine off-rizika.

"Uz događaje kao što su danas, vidimo Bitcoin nastupaju kao sigurno utočište, rizikuju off sredstvo u ovakvim trenucima," Mark Lamb, CEO Bitcoin razmjene Coinfloor, rekao je.

Ipak, on je nastavio da prizna da je nejasno kako klasificirati Bitcoin kao od još.

"Činjenica da je Bitcoin porastao masovno u 2013. Godini, a također raste u vremenima 'Brexit' izgleda Trump pokazati da Bitcoin je korelaciji", rekao je on.

Kao što je spomenuto od strane analitičara, to je možda i jedinstvene kvalitete, kao i dostupnost tržišta digitalne valute koja će možda pomoći da postanu više zanimljivo mainstream investitorima.

Bogart je zaključio:

"Vidimo tim aspektima kao veoma povoljan za bitcoin kao za investicije sredstvo."

Cijene

Povezane vijesti


Post Cijena

Bitcoin cijene yo-yo u Q1

Post Cijena

Bitcoin je napravio pauzu od bespaltne i srušio $ 800 danas

Post Cijena

Analiza: Oko 70% bitkoina nepotrošenih šest meseci ili više

Post Cijena

Bitcoin Halving 2018: hoće li cena porasti ili pasti?

Post Cijena

Princip PwC: kriptokvučnosti bi mogle da ostvare novu ekonomiju

Post Cijena

Cijena Bitcoin opada ispod 700 dolara Kao što je tržišni izgled slabljen

Post Cijena

Glasine Brexit ne uspijevaju povećati tržište kao bitkoinsku cijenu stabilno od 420 dolara

Post Cijena

Bitcoinova cijena je skoro prešla 1000 dolara

Post Cijena

2018 bi mogao biti najbolja godina u Bitcoin-u

Post Cijena

Kako Bitbanks može riješiti problem bitnosti britvice

Post Cijena

Japan: Novo srce bitkoina

Post Cijena

Da li je zrac izgubio? Cena Zcash-a je pronalaženje poda od 50 dolara