Vladina prodaja Bitcoina uspostavlja prethodno utvrđenu fungibilnost | BA.concellodemelon.org

Vladina prodaja Bitcoina uspostavlja prethodno utvrđenu fungibilnost

Vladina prodaja Bitcoina uspostavlja prethodno utvrđenu fungibilnost

Američka Maršala (USMS) će aukciju Bitcoin oduzeta od svile najboljem ponuđaču sutra. Iznosi 29,656.51 BTC sadržane u novčaniku datoteka koji se nalaze na Putu svile serverima.

Ukupno će biti devet blokova od 3.000 Bitcoin i jedan blok od oko 2.656 Bitcoin ponuđena na aukciji, što predstavlja iznos naveden u oduzimanje orderby sud 15. Januara 2014. Godine.

Iako su vlasti drže više novca, u auctiondoes ne uključuju približno 140.000 BTC sadržane u novčaniku datoteke koje boravio na računalo hardver pripadaju Ross William Ulbrichtthat zaplijenjeno je 24. Oktobra 2013. Godine, a poznati su kao "DPR RJEŠAVAJUĆI KOVANICE".

Uspostavljanje protuvrijednosti

Bez obzira na moralnost pretpretresnog oduzimanje imovine, prodaja na aukciji u vrednosti od Bitcoin oko 17 miliona $ od strane USMS će uspostaviti prve vladine presedan za Bitcoin zamjenjivost, koji bi mogao postati značajan za buduće Bitcoin predmeta vezanih za 'crne liste', ili "uprljana bitcoin.

Zamjenjivost se odnosi na koncept da svaka jedinica ili pod-jedinice ostaje ekvivalent i identičan bilo koje druge jedinice ili pod-jedinice. To je vlasništvo dobrog ili roba u kojima pojedine jedinice su sposobni za međusobne supstitucije.

Crnu listu i pojam održavanim bitkoine se odnosi na koncept da određeni bitkoine mogu tretirati različite zbog njihovog porijekla i / ili upotrebu, čime se dovodi u diferencijal vrednovanja.

Svaki Bitcoin prodaje u aukciji vlade je napravljen bez reprezentacije i bez ikakvih odricanje ili ograničenja na njihovo naknadno korištenje i prijenos u Bitcoin bloka lanca.

U dodatnih razjašnjenja izjave, najave aukcije kaže:

"U USMS neće odgovoriti na sva pitanja u vezi (a) u vezi krivični ili građanskim predmetima koji su rezultirali oduzimanje bitkoina aukciji, (b) Bitcoin karakteristike, koristi ili vrijednosti, ili (c) specifičnosti aukciji osim informacije navedene u tim dokumentima;

U USMS neće prodavati bilo kojoj osobi koja djeluje u ime ili u dogovoru sa svile i / ili Ross William Ulbricht, a ponuđači će biti u obavezi da to potvrditi;

U USMS neće prenositi bitkoine na opscene obraćanju javnosti, javnom obraćanju očigledno u zemlji ograničena od strane Zavoda za kontrolu stranih sredstava (OFAC), javnom obraćanju navodno povezane sa terorizmom, drugih kriminalnih aktivnosti, ili na drugi način neprijateljski raspoložen prema Sjedinjenim Državama ;

Najpovoljnijeg ponuđača će dobiti potpisan kupoprodajni iz Sjedinjenih Američkih Država Maršala prije transfera bitkoine. "

A Bitcoin je Bitcoin

Nijedna od tih izjava nosi nikakve naznake da je USMS ili Ministarstvo pravde gledaju ovih kovanica biti "legalno drugačije" ili "predmet poseban tretman" od strane razmjene i učesnika na tržištu. Nasuprot tome, USMS pokušava kako bi se povećala svoj povratak prodaje ovih Bitcoin imovine posebno ne remeti njihov implicirane zamjenjivost.

Nikakva posebna popusti se odnose na prodaju i ako su rasuti diskontiranih na osnovu procesa veliko nadmetanja, bilo bi ni biti zbog izvor Bitcoin imovine, niti njihove navodne upotrebu na Putu svile za različite transakcije.

"Za sada, pravno-orkestriran prodaju Bitcoin imovine pokazuje da je Bitcoin je Bitcoin je Bitcoin."

Osim toga, ne postoji namjera da se crnu listu ili belu listu kovanice za kasnije cirkulaciju, jer bi to negativno utjecati na vrednovanje na aukciji. Svi bitkoine dobija iz procesa aukcijskoj prodaji su u mogućnosti da se slobodno prenositi i kružili oko svijeta.

Zanimljiv Škotski monetarne casefrom 1700. Ukazuju na to da stavljanje na crnu listu ili obavezno novčić validacija je pogrešan premisa. Na sreću, u tom slučaju, sudija potvrdio principa neograničenog zamjenjivost.

Izlicitirana Bitcoin se teoretski se prodaju po nominalnoj drugim kruži Bitcoin. U budućnosti, vlade ili slobodnog tržišta može odrediti da pojedine Bitcoin adresa nose trag ili ne trguju u par iz nekog razloga, ali, za sada, pravno-orkestriran prodaju Bitcoin imovine pokazuje da je Bitcoin je Bitcoin je bitcoin.

Ulogu na tržištu

Kao što je objašnjeno na Bloomberg TV, SecondMarket Barry Silbert čak organizeda nadmetanja sindikat kako bi se omogućilo manjim investitorima mogućnost da dobiju Bitcoin po povoljnijim bulk cijene, gdje će se za 10% od bilo kojeg aukciji naknade primio SecondMarket biti donirana Electronic Frontier Foundation.

Dok su akcije i najave vlade o Bitcoin zamjenjivost igraju ključnu ulogu u postavljanju očekivanja za tržište, globalno distribuirane Bitcoin mreža proteže mnogim jurisdikcijama i istinito zamjenjivost je u konačnici određuje što će tržište imati. Nije sve učesnike na tržištu moraju da se pridržavaju zamjenjivost određenja na isti način.

Lista mogućih svile Bitcoin ponuđači mogu videti ovde i uvodni obrazac za učešće u sindikatu organizaciji SecondMarket i Bitcoin investicija Trustcan ovdje mogu naći.

Pratite autor na Twitteru.

Odricanje od odgovornosti: Stavovi izraženi u ovom članku su stavovi autora i ne predstavljaju nužno stavove, i ne treba pripisati, CoinDesk.

PricesAuctions

Povezane vijesti


Post Cijena

Cijena Bitcoin opada ispod 700 dolara Kao što je tržišni izgled slabljen

Post Cijena

Može li povećanje kamatnih stopa ugroziti cijene bitkoina?

Post Cijena

Da li je zrac izgubio? Cena Zcash-a je pronalaženje poda od 50 dolara

Post Cijena

Bitcoin je napravio pauzu od bespaltne i srušio $ 800 danas

Post Cijena

Jedan od bitkoinih velikih fondova prodaje se pred Odlukom ETF-a

Post Cijena

Bitcoin cijena mogla da dostigne $ 98.5k Say Wall Street analitičari

Post Cijena

Kako će Blockchain Tech promijeniti reviziju za dobro

Post Cijena

Bitcoin Shopping List ima za cilj podizanje svesti o visokoj ulici

Post Cijena

Cai-Capital otvara Britansku imovinu stranim kriptocurrentnim investitorima

Post Cijena

Grafikoni: Određivanje idealne veličine bloka za Bitcoin

Post Cijena

Bitcoin Cene Down Kao Mt. Gox Concerns eskalira

Post Cijena

Bitcoin cena pada na 14 procenata Nakon Bitfinex Flash-a