Indijsko ministarstvo finansija: kriptokutencije su kao ponzi šeme | BA.concellodemelon.org

Indijsko ministarstvo finansija: kriptokutencije su kao ponzi šeme

Indijsko ministarstvo finansija: kriptokutencije su kao ponzi šeme

Indijska vlada se udvostručuje na njegovu već javno skepticizam cryptocurrencies.

U novom statementissued 29. Decembar, Indija je Ministarstvo financija upozorio stanovnika u odnosu na rizike povezane sa trgovanja cryptocurrencies, ide tako daleko da uporediti blockchain-based sredstva kao što je Bitcoin na "Ponzi šeme." U saopštenju je treći upozorenje ove godine iz državnog organa u Indiji, što ukazuje na sve veći nivo zabrinutosti među regulatora u zemlji.

Kao što je izvijestio CoinDesk, Reserve Bank of India je izdao dva slična upozorenja u 2017., jedan u februaru, a još ranije ovog decembra, za ljude koji imaju i trgovine cryptocurrencies.

Ipak, nova izjava ministra financija ponovo pokazuje kako vlada odgovara na svijetu porast cijena raznih cryptocurrencies.

Ona glasi:

"Cijena Bitcoin i drugih [virtualne valute] stoga je u potpunosti stvar puke spekulacije rezultira mlaz i nestabilnost u njihove cijene. Postoji realna i povećani rizik ulaganja balon tipa vidi u Ponzi sheme. Potrošači moraju biti upozorenja i izuzetno oprezni da bi se izbjeglo dobivanje zarobljeni u takvim Ponzi šeme. "

Drugdje u roku, Ministarstvo je naglasio da Indija ne priznaje nikakve kriptovaluta kao zakonsko sredstvo plaćanja i da se ne dozvola izdaje u zemlji ovlastiti bilo kojeg kriptovaluta razmjene. Zbog toga, korisnici će imati potencijal financijske, operativne, pravne i sigurnosne rizike vezane prilikom investiranja u cryptocurrencies, navodi se.

Takav komentar može biti direktno upućena postojećih trgovaca cryptocurrencies u Indiji je, prema podacima iz CoinMarketCap showsthat istaknutije razmjenu kriptovaluta u Indiji, Koinex, trenutno vidi 115 miliona $ obim trgovanja u roku od 24 sata.

Upozorenje opaski, međutim, ono što je također značajna je u toku rasprava u Indiji da li i kako cryptocurrencies treba urediti u zemlji.

Vrhovni sud u Indiji je prethodno pozvao razne vladine agencije da odgovori na online peticiju koja zahtijeva odgovarajući propis preko Bitcoin.

U stvari, u kolovozu, bilo je notedthat prijedlog kriptovaluta propis je dostavljeni Ministarstvu financija, ali da je sadržaj i dinamiku tih propisa i dalje ostaje nejasno. Kao takav, novi izvod iz vladinog tijela i dalje mogu signalizirati restriktivniji pravilo.

Financial RegulationIndiaPonzi shema

Povezane vijesti


Post Uredba

Ograničenja u virtuelnoj valuti UAE-a Cast neizvesna senka na Bitcoin-u

Post Uredba

Kalifornija zabilježila licence u ponuđenom remontu uredbi o bitcoin-u

Post Uredba

New Blockchain Deal pokušava proširivati Delawareovu poslovnu žalbu

Post Uredba

Ruski ministar finansija: Nema tačke u zabranjivanju kriptokutencija

Post Uredba

Australijska vlada osmislila tri rešenja za dvostruko bito koinsku porez

Post Uredba

Namibijska centralna banka: Bitcoin kupuje nezakonito po zakonu

Post Uredba

Bankarstvo i Blockchain: zašto nam treba AML-KYC Safe Harbor

Post Uredba

Bitkeinske razmene moraju brzo porasti

Post Uredba

Regulatori Abu Dabija zatraže pokretanje Blockchain-a za FinTech Sandbox

Post Uredba

Blokirane kompanije iz SAD-a zatraže alternativu licenciranju po državama

Post Uredba

Bill-Friendly Bill se kreće naprijed u Sjevernoj Karolini

Post Uredba

Centralni bankari Commonwealtha pokrenu pitanja bitkoinske politike