Kada Crypto razmene drže više od vašeg novca | BA.concellodemelon.org

Kada Crypto razmene drže više od vašeg novca

Kada Crypto razmene drže više od vašeg novca

Marc Hochstein je glavni urednik CoinDesk i bivši glavni i odgovorni urednik američkog bankara.

Sljedećem članku se prvobitno pojavio u CoinDesk Weekly, prilagođeni-kustos bilten isporučio svake nedjelje isključivo na naše pretplatnike.

Svaka od ove tri priče iz Azije je značajna sama po sebi, ali kada ih pročitate rame uz rame kažu mnogo veći, globalna priča.

Prvo, na 23. Januar finansijskih regulatora Južne Koreje odrediti datum za uvođenje novog pravila barringanonymous kriptovaluta trgovačkim računima. (Ili, kako neki osjetljive pahulje tamo radije bismo rekli, "zahtijeva identifikaciju klijenta za kripto trgovačkih računa" - nikada nismo zamišljali nikoga u ovom prostoru bih da ulepšavaš nepoželjan vijesti sa eufemizmi, ali tu smo, ali skrenuo sam s teme..)

Već sutradan, drugi južnokorejski agencija kaznila nekoliko kriptovaluta razmjene za propust da osigura podatke korisnika. "Dok sigurnosnih prijetnji kao što su virtualne nagađanja valute i hakerskih postupanja stranicama su u porastu, stvarnog stanja zaštite podataka o ličnosti velikih razmjena virtualne valute je vrlo slaba", upozorio je predsjednik Komisije za Koreje komunikacije u najavljujući kazne.

Na vrhu je sve off, 26. Januara Coincheck, kripto razmjenu u Japanu, priznao je da je bio hackedin ono što se čini da je najveći pojedinačni krađa u povijesti kriptovaluta. Neki 533 $ miliona vrijedan od srednje klase kripto poznat kao XEM su ukrao.

Dakle, da korak nazad. Uzeti zajedno, ovi događaji podsjećaju da:

  1. Zabrinut zbog pranja novca i financijskog kriminala, međunarodnih regulatora želite biti sigurni kripto razmjene, kao i većina financijskih posrednika, znaju koji su njihovi klijenti. Ovisno o tome koliko Crypto korisnik trgovine, ovo podrazumijeva razmjenu prikupljanje svih vrsta ličnih podataka: pravo ime, adresa, kopiju pasoša, pa čak i autoportret.
  2. Razmjene nisu jako dobri u osiguravanju ovih podataka. Što nije iznenađenje, jer je.
  3. Oni nisu dobri u osiguravanju sredstava korisnika, bilo.

Iskusni kripto korisnici će vam reći da je odgovor na broj 3 je da bi većinu svog novca u hladnjači i koristiti razmjene samo za imovinu vi aktivno trgovanje. Ali prva dva zapažanja predstaviti mnogo knottier problem.

Ukratko, balansiranje razotkriva temeljne napetosti između skladu sa anti-pranja novca i know-your-kupaca zakona, s jedne strane, i privatnost podataka s druge strane.

Nije lako popraviti

Postoji nekoliko načina za potencijalno riješiti taj sukob:

Ponovo AML laws.Ha. Male šanse.

Nije da oni ne zaslužuju veći nadzor. Libertarijanska rani Bitcoin može prenaglasiti njihovom slučaju (i pozvati ismijavanja od samozadovoljan, soja-jelo bluechecks) kada su proglasiti "pranje novca nije zločin." Bolji način da se to stavi ovo: Logično je da prikrivanje zločina je sama po sebi zločin, ali bi trebalo da bude zločin opskurne aktivnost koja nije itselfillegal ili štetne, jednostavno jer to neugodnosti za provedbu zakona?

Neki bi rekli da je odgovor da. Postoji mnogo gadan aktivnosti dešava tamo, čak i ako isključiti bez žrtava zločina (one koji se odnose samo odrasle osobe). Ali treba postaviti političara više nego što je to bilo pitanje. Ipak, ne zadržite dah koliko u načinu promjene u političkoj klimi oblikovan 9/11, Charlie Hebdo, San Bernardino, itd

Izuzeti kripto biznisa iz AML zakona. LOL, JK. Vidi gore.

Što je još važnije, međutim, ovakav pristup i dalje iznosi kaže "ti ćeš prikupljanje i čuvanje nuklearnog otpadnih oh, i bolje ti je da učvrstite ga, previše." Više kreativnih rješenja može biti u redu.

Provucite iglu. Drugim riječima, pronaći način da zadovolji cilj borba protiv kriminala bez pravljenja biznis drži sve te podatke na prvom mjestu.

Na primjer, postoji susjedna ecosystemof digitalnog identiteta startupa i open-source projekata u cilju stvaranja trezore osobnih podataka i za višekratnu upotrebu lične karte. Iako modeli variraju, zajednička nit je da umjesto da ključevi vaš identitet na svaki stranac ti poslovao, možeš samo ih predstaviti dokaz da imate pravo na pristup određenoj resursa.

Na primjer, izbacivač u klubu treba da znam da si dovoljno stara da pijem, ali ne i vašim rođendan; Isto tako, ako možete dokazati da je Bitcoin razmjenu da ti nisi na US Department Trezora liste sankcija Control stranih sredstava, možda i ne bi to treba kopija pasoša.

Veliki Ideja je da nisu svi vi trgujete sa potrebama da znam ko si dok someoneknows ko si. Provođenje zakona i dalje može pratiti transakcije kroz blockchain, na razmjenu, i na kraju na identitet dobavljača koji bi mogli identificirati korisnika pod sudskim nalogom.

Generalno ovaj koncept, zglobni u Windhover principa 2014. Godine i na drugim mjestima, zvuči kao poboljšanje u odnosu na status quo. Ali u stvarnom svijetu aplikacije bile rijetkost.

Također, moglo bi se reći da čak i ako stavi u šire praksi, ovi ID rješenja može iznositi samo preuređenje ležaljki, u najboljem slučaju. Ako više nemamo mnogo nuklearnog otpada, već imaju nekoliko velikih nuklearnog otpada (sa zadnja vrata za provedbu zakona da se pokrene), neće to napraviti posao kradljivci identiteta 'još jednostavnije?

Jedan se iskreno nada da će razvoj decentralizirane exchangewill na kraju učiniti da pitanje sporno, barem što se odnosi na trgovinu digitalne imovine. Do tada, ostati budni o zaštiti svoj novac, vaše osobne podatke, a vaše građanske slobode.

Povezane vijesti


Post Uredba

Kako regulatori postaju blokadni inovatori

Post Uredba

Zakonodavci Vašingtona dovršavaju nova poslovna pravila kompanije Bitcoin

Post Uredba

Connecticut Bill traži dodatne zahtjeve za MSBs Bitcoin

Post Uredba

Uprava Trump-a kupuje u Blockchain Tech

Post Uredba

Kanadska komisija za senat pozvala na regulaciju bljeskalnog osetljivog pritiska

Post Uredba

Zakonodavac u Arizoni pokušava da zabrani blokadu pištolja

Post Uredba

Bitkoin kao roba: šta to znači odlučivanje CFTC-a

Post Uredba

Blockchain u Francuskoj: Primer na novom tržištu

Post Uredba

Južnokorejski zvaničnici teže nove robne razmere na trgovanju bitkoma

Post Uredba

Ono što kružna licenca za E-Money UK podrazumeva za Bitcoin i Blockchain

Post Uredba

Zašto nećete videti Bitcoin u kazinu uskoro

Post Uredba

Kako SEC Lead Blockchain opredeljuje buduću regulativu