Malta se bavi Greenlight Bitcoin kockanjem | BA.concellodemelon.org

Malta se bavi Greenlight Bitcoin kockanjem

Malta se bavi Greenlight Bitcoin kockanjem

Narod Malta - dug pionir u internet kockanje - brzo se kreće naprijed s planovima kako bi se omogućilo za legalnu upotrebu Bitcoin i drugih cryptocurrencies na online kockarnice.

U novom intervjuu, Joseph Cuschieri, izvršni predsjednik Malta Gaming Authority (LGA), koji nadgleda kopnu i online kockarnice u zemlji, rekao je da je regulatorno tijelo je naručila detaljnu tehničku studiju istražiti najbolji put naprijed za pravne i reguliranim upotreba kriptovaluta u kockanju.

"Vjerujemo da cryptocurrencies i blockchain tehnologije pojavljuju se inovacije koje je potrebno analizu i procjenu rizika i mogućnosti za potencijalne usvajanje u sektoru gaming", rekao je on.

Cuschieri rekao CoinDesk:

"Oblik i forma okvira kojim se uređuje cryptocurrencies će biti objavljeni u dogledno vrijeme i nakon procjene rizika se obavlja. Kada se vrednuju rezultati studije, MGA će svoju poziciju službene o tome kako će biti usvojen cryptocurrencies."

Agencija očekuje da detaljno nalaza iz studija u četvrtom kvartalu 2017. Godine.

A komad slagalice

Komentari Cuschieri dolaze na petama nedavno objavljenom bijele paperby MGA istražuje kako se njegov pravni i regulatorni pristup online kockanje mora evoluirati u korak sa tehnologijom.

Jedan od zaključaka izvještaja je da cryptocurrencies treba prihvatili u svrhu konkurentske prednosti, i zbog toga što još široku upotrebu i primjenu ovih tehnologija je sigurna.

U njemu je stajalo:

 "Uprava je svestan da je porast cryptocurrencies je neizbježan. Svjesni potrebe da ostane na čelu inovacija i držati korak s novim dostignućima u tehnologiji i industriji. Autoritet je počinio kako bi se omogućilo korištenje cryptocurrencies strane svojih licenci u bliskoj budućnosti. "

Push za pravne i regulirane kriptovaluta kockanje je komponenta šire, agresivna od Malte vlade da izradi strategiju blockchain i da se pozicionira na čelu usvajanja tehnologije.

"Moramo biti na prvoj liniji u grli ovom ključnom inovacije, a ne možemo samo čekati druge da poduzimaju mjere i kopirajte ih. Moramo biti oni koji su drugi kopirali", rekao je u travnju premijer Joseph Muscat kada je nacrt strategije bio prvi otkrivena.

Silvio Schembri, Malta je parlamentarni tajnik za digitalne ekonomije, izjavio je ove sedmice je lokalnim medijima kako je ostrvo posvećena kotrlja distribuira tehnologija knjigu u cijelom javnom sektoru i privlačenje blockchain kompanija.

On je rekao:

"Čuli smo dovoljno o mogućnostima koje predstavljaju blockchain i sada je vrijeme da se riječi u akciju za stvaranje nove mogućnosti i za građane i privredu. To je moj prioritet da ovu viziju u stvarnost."

Žongliranje zahtjevi

Ali stvaranje regulatornog okvira za tehnologiju koji se brzo kreće zahtijeva balansiranja pažljivog proučavanja zaštite potrošača i implikacije za borbu protiv pranja novca s konkurentskim pritiscima iz drugih jurisdikcija.

Bitmalta, lokalna grupa kriptovaluta zastupanje, pozdravio inicijativu MGA, ali je pozvao agenciju da se brzo kreće, kako bi se održao korak sa drugim narodima gledajući legalizovana kriptovaluta kockanje.

Grupa je u izjavi:

"Drugi nadležnosti, kao što je Velika Britanija već propisao u korist korištenja cryptocurrencies operatora igara na sreću, a osim Malta želi igrati druga violina na takve druge jurisdikcije, trebalo bi da pojačaju svoje napore da prihvate takve tehnologije."

Cuschieri insistirao da dok je ključni cilj je da privuče nove operatere i investicije na otok, on ne bi dobrodošlice u bilo koga.

"Naš ključni prioritet je uvijek integritet našoj nadležnosti. Ko ne zadovoljava naše fit i pravilno, regulatorne, borbu protiv pranja novca i standardi zaštite potrošača nije dobrodošao na Malti," rekao je.

Iz sjene

Bitcoin i kriptovaluta kazina je bio jedan od dominantnog aplikacija blockchain tehnologije od svog izuma prije deset godina, ali mnogi od tih entiteta upravlja iz neuređenih ili slabo reguliran nadležnosti - podizanje zabrinutost o njihovoj upotrebi neukusno aktera.

Cuschieri misli da je najjednostavniji način da ukroti nezakonitog ponašanja je da bi ove vrste kazina iz sjene.

"Mi čvrsto vjerujemo da je najbolji način za kontrolu kockanja, spriječiti kriminalne aktivnosti i zaštititi igrače je kroz robustan i efikasnu regulaciju i izvršenje", rekao je, dodajući:

"Zabrana ili barijere samo dovesti do podzemne aktivnosti i tržišnog poslovanja crne. Ovo posljednje nije u najboljem interesu igrača i sektora u cjelini. Zato je najbolje da se uspostavi transparentnog regulatornog režima, tako da možemo donijeti integritet i povjerenje u sistem."

Povezane vijesti


Post Uredba

Ruski regulator: Bitcoin treba ograničiti na kvalificirane investitore

Post Uredba

Bitcoin razmene Kraken i Bitfinex Cut usluge u Njujorku

Post Uredba

Australija će voditi međunarodne napore za standarde blokova

Post Uredba

Nevada Senator: Želimo da budemo domaća osnova za pokretanje Blockchain-a

Post Uredba

BREAKING: UK planovi regulišu Bitcoin otkrivene u trezorskom izvještaju

Post Uredba

Bitcoin prodaje su valutne transakcije, kaže ruska poreska uprava

Post Uredba

Infrastruktura Blockchain i plaćanja: regulatorna dilema?

Post Uredba

Sane za cijevi: Bitcoin neće riješiti problem bankarske industrije

Post Uredba

Zašto Blockchain Firme ne bi trebalo da ignorišu nove zakone EU o cyber sigurnosti

Post Uredba

Australian Bank Bitcoin Crackdown mogao bi da počne sa startovanjem goriva

Post Uredba

R3 cilja regulatore za sledeći talas proširenja DLT

Post Uredba

Bankarstvo i Blockchain: zašto nam treba AML-KYC Safe Harbor