Međunarodni regulatori hartija od vrijednosti objavljuju istraživanje blokchain-a | BA.concellodemelon.org

Međunarodni regulatori hartija od vrijednosti objavljuju istraživanje blokchain-a

Međunarodni regulatori hartija od vrijednosti objavljuju istraživanje blokchain-a

Međunarodna organizacija komisija za vrijednosne papire (IOSCO), zadruga grupa globalnog tržišta vrijednosnih papira regulatora, objavio je široku istraživački rad koji uključuje saznanja o blockchain tech.

70-plus strana papiru, objavljenom u sredu, baca širi mrežu na svijetu FinTech, istražujući područja kao što su kreditiranje peer-to-peer i robo-savjetnika. Je u pitanju samo manje od godinu dana nakon što je IOSCOdeclared svoju namjeru da studira blockchain bliže.

Iako uglavnom širi pregled različitih pristupa blockchain viđen u posljednjih nekoliko godina, u radu se ukratko neke od prepreka za usvajanje danas suočava industriji hartije od vrijednosti kao što istražuje slučajeve korištenja i ispitivanja prototipa.

Jedan dio napomena se fokusira na izazove koji se odnose na pametne ugovore, a možda proročanska upozorenja s obzirom na kolaps DAO- na ethereum-based smart ugovor koji ima za cilj da se ponaša kao sredstva vozila - prošlog ljeta.

U izvještaju IOSCO posebno naglašava opasnost od problema koji proizlaze iz oba automatske prirode tehnologije, kao i one u razvoju samih ugovora. Kao što pokazuje slučaj Tao, previd prilikom kodiranja mogu imati katastrofalne rezultate.

U izvještaju se navodi:

"Smart ugovora u teoriji smanjiti ljudske greške kroz automatizaciju. Međutim, ako dođe do greške, to je teže riješiti kao operacije su povezani i ugrađeni u blockchain, i da su samoizvršivim u skladu sa kod napisan u pametne ugovora. Isto tako, pametni ugovora uvesti drugu vrstu ljudske greške:. Kodiranje greška "

Dok je sam izvještaj ne donese nikakve konkretne preporuke za globalnu članstvo IOSCO koji se odnosi na blockchain, to više općenito se zalaže za korištenje jače tehnologije za nadzor i saradnja među agencijama na državnom nivou.

Takvi koraci, organizacija ide na umu, može pomoći riješiti neke od većih problema koji utiču na proces reguliranja tehnologija koje nadilaze međunarodne granice.

"Dok firme mogu raditi globalno, regulacija nadgleda unutar nacionalnih ili pod-nacionalnih granica", piše IOSCO. "To može stvoriti izazove u smislu regulatornog dosljednost, kao i prekogranične nadzor i provedbu. Također stvara potencijalni rizik od regulatorne arbitraže."

RegulationIOSCOSecurities

Povezane vijesti


Post Uredba

Australijski regulator: Banke nisu blokirale račune bitkoina

Post Uredba

Samo 7 ljudi se požalili na CFPB o Bitcoinu u 2018. godini

Post Uredba

CFTC definiše Bitcoin i Digitalne valute kao proizvode

Post Uredba

Čarli Šrem razgovara o životu u zatvoru i Bitkuinoj budućnosti u toku AMA

Post Uredba

Brazilski kongresmen pozvao na saslušanje o bitcoin regulaciji

Post Uredba

Bankarska trgovinska grupa BAFT traži veću ulogu u politici blokiranja

Post Uredba

Filipini su samo objavili nova pravila za bitkoinske razmjene

Post Uredba

BREAKING: UK planovi regulišu Bitcoin otkrivene u trezorskom izvještaju

Post Uredba

Virtualna valuta u državi Washington: koja promjena u julu

Post Uredba

Službenik trezora SAD-a poziva na globalnu regulaciju kripto

Post Uredba

Blokirane kompanije iz SAD-a zatraže alternativu licenciranju po državama

Post Uredba

Bitkeinske razmene moraju brzo porasti